Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért az Anya élvez előnyt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért az Anya élvez előnyt gyermek elhelyezésnél?

Figyelt kérdés

Sajnos kegyetlenül eggyoldalú ez a folyamat....

Féreértések elkerülése végett tudom! hogy az első bő 2 évben az anyára eszméletlenül nagy szüksége van a babának ( igaz ezt is nap mint nap meglehet vétózni mert az etetés nem OK ) rengeteg nőnek már az első 1-2 héten alapad a tej és mindenféle alternatívát be lehet venti pl tehéntej.

Miért van az hogy egy NŐ alanyi jogon birtokolja ezt az előnyt és az apa meg nem csak sok sok év pereskedés utána "TALÁN" megkaphatja a fele fele felügyeletett és nagyon kirivó esetben kaphatja csak meg a teljes szülői jogkör gyakorlását?

Születésnél az anyára teszik a babát , császármetszesnél az apára tehát mind 2 megoldás egységesen jó! Valamiért mégis az anya élvez előnyt ebben a témában pedig ameddig a legtöbb esetben mind 2 fél megérdemelné a 50 - 50% ot. Mégis az anyával kell jóban lenni hogy a minimálisnál többet láthasd a gyerekedet még akkor is ha a nő rontotta el a házasságot , kapcsolatott megcsalással , szeretőtartással és emiatt az együtt élés jogosan logikusan már nem megoldott.

A gyereknem nem jó az ide oda hurcibálás így nyilván nem jobbra balra kell őt lökdösni, de akárhogy nézzük a két hetente 1 hétvége az sehogyan sem korrekt és igazságos.

Az ha a nő vagy a férfi hibázott nem jelenti azt hogy szülőnek nem kivánló így hogy hibázott én a 2 dolgott különválasztom , anyának nem rossz , de mégis tönkretette ezt ami a mi dolgunk.

Viszont ami vitán felül áll hogy a gyerekemet 2 hetente 1 hétvégére láthatom és ezt sem szivesen engedi .

( gyerektartás fizetve + azon felül )

2018. nov. 8. 17:23
1 2 3 4 5
 21/42 Lazy Lover ***** válasza:
20%
mert "nő" orientált világ van ezért...
2018. nov. 8. 18:41
 22/42 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, eddig mi volt a leghosszabb idő, mikor egyedül gondoskodtál a gyerekről? Hányszor voltál vele táppénzen? Meddig voltál otthon vele GYES-en?
2018. nov. 8. 19:08
 23/42 anonim ***** válasza:
30%
Miért? Mert ő hordta ki a gyereket.
2018. nov. 8. 19:20
 24/42 A kérdező kommentje:

# 22

"Volt párom"nak nem volt meg kb semmilyen feltétele hogy GYED et kapjon így csak a minimális GYEST kapta meg. tehát ha azt szeretnéd kérdezni hogy ki miatt kapja a GYED et méghozzá nem is keveset ( hála nekem aki utánajárt hogyan lehetne extra pénzzel maximalizálni az én voltam.

Ha én nem vagyok akkor az édesanyja a GYES en kívül és a családipotlékon kívül semmit sem kapna.

Ezenkívül a kis családiválalkozásom miatt szinte ugyan annyit töltöttem idáig itthon a gyerekkel mint ő mert itthonrol tudtam dolgozni.

Az meg hogy ki hordta ki a gyereket meg nem feltétlenül úgy van hogy ő szenvedi meg.... az a 9 hónap ami alatt én mindig a kezét fogtam és lestem minden kívánságát (aki apa tudja ) brutálisan önmagán kívül volt a volt párom és szó szerint olyan viselkedése volt mint ha egy darab szarlennék. tehát azonkívül hogy megszült nekem sem volt egyszerű elviselni 9 hónapon keresztül azt hogy már a 2. hónaptól hozzá érni nem érhettem és egyetlen egy ölelést sem kaptam tőle.

így a "magyar" álltalánosítás rám nem igazán vonatkozik azonkívül hogy sajnos ilyenkor jön ki az igazi éne amit eddig nem ismertem.

Én csak egy rendes családot akartam de ez lett belőle.

Viszont ha valaki azt mondja hogy a megcsalás (többször) helyén van akkor viszont én vagyok a hibás és lehet hogy én látom rosszul és inenntől kezdve máshogy csinálom büntetlenül az életemet .

2018. nov. 8. 19:33
 25/42 anonim ***** válasza:
25%
Látod kedves kérdező Te férfi vagy és Apa...ezért elvből szar alak vagy...neked nem jár semmi csak a szád...Ideje lenne össze szedned magad és úgy viselkedned mint egy valóban szar alak.Amúgy a gyereket könnyen megszerezheted ,csak a nőt tönkre kell tenned.Alkalmatlanná be kell bizonyítanod h alkalmatlan a gyerek nevelésére és az életszínvonal milyen alacsony.A gyerektartást minimalizáld..valaki adott egy jó tippet ezzel a minimál béresdivel...A csajnak meg ahol csak tudsz tegyél keresztbe anyagilag.Ha totál tönkre tetted anyagilag a csajt onnét kezdve már egyenes úton tied a gyerek :)Az igazságért meg kell harcolni..ez van szal ne itt siránkozzál hanem vedd fel a kesztyüt szépen.
2018. nov. 8. 19:43
 26/42 A kérdező kommentje:

# 22

Igazad lehet/van :)

Én csak 50 50% ban szerettem volna mert a gyereknek is ez a legjobb. És ha az a legnagyobb bajom hogy igazságosan szeretném akkor tényleg van bajom. Ha akarom megtehetem, van pénzem, neki nincs, lehetek egy "szar" alak ahogy mondtad , ha ezen múlik előtudom adni a szentet ( ami ebben az esetben valóban így van) de ezt anyagi háttérrel is tudom tetézni ( ezt megérdemelé mondjuk)

Én csak azt akartam ha már egyikönk elrontotta a családod legalább a gyerek neveléséből fele fele arányban kivehessük a részünket de ebben ő nem partner.

sajnos sok kommentelő kegyetlenül nőpárti valószínüleg nők is és felvázoltam egy helyzetett amit ha a féri ront el akkor sem érteném meg miért így van de ebben az esetben nagyon szép fehér a lelkiismeretem. DE ahogy mondtad és látom is az a módja hogy tönkretegyem az anyát? van pénzem? VAN! tönkretudom ? Talán akkor legyen. Egy rohadt férek lesz belőllem , egyben nagyon jó Apa

2018. nov. 8. 19:54
 27/42 A kérdező kommentje:
#25 bocsi ez neked ment :)
2018. nov. 8. 19:55
 28/42 anonim ***** válasza:
50%

"Ezenkívül a kis családiválalkozásom miatt szinte ugyan annyit töltöttem idáig itthon a gyerekkel mint ő mert itthonrol tudtam dolgozni."

Tehát neked a gyerekkel töltött idő azt jelenti, hogy otthonról dolgozol. Munka közben félóránként ránézel a gyerekre, hogy mi van Bécike? Milyen munka az, ami mellett 100%-ban a gyerekre tudnál koncentrálni? vagy beadnád bölcsödébe?

2018. nov. 8. 20:13
 29/42 A kérdező kommentje:

1 fokkal jobb az ha otthon dolgozok mint gyerek mellet időtszakítani hogy a szeretőddel feküdj éppen le

Köss bele

2018. nov. 8. 20:40
 30/42 anonim ***** válasza:
91%

Ne bantsatok a kerdezot. O tenyleg nem tehet arrol h mas ferfiak milyenek, nem szep toletek, hogy rajta veritek el a port.

Es ez a vallatas se szep. Nem tarzozik elszamolassal h mit tett, mit nem tett. Panaszkodni jott ide, h neki keves a gyerekevel toltott ido, miert kene neki igazolni, h az igenye "jogos"? Ezt erzi es kesz. Nem tisztunk a multjaban turkalni es megitelni az igenye jogossagat, nem vagyunk mi erkolcsbirosag.

2018. nov. 8. 20:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!