Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért van olyan sok válás,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van olyan sok válás, ahol házasság megkötésétől számítva a kereset beadásig nem telik el 2-3 év sem?

Figyelt kérdés
Van itt is olyan, közvetlen ismerősi körben? Nálatok/náluk mi volt a probléma?

#nagyon rövid házasságok
2018. aug. 30. 09:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik ismerős pár túl hamar házasodott össze, elkapkodták a nagy rózsaszín ködben.

A másik pár, csak a gyerek miatt házasodott, kár volt, csak a kicsi szenvedte meg.

A harmadik párnál, a megcsalás volt a probléma.

2018. aug. 30. 09:38
 2/16 anonim ***** válasza:
92%
12 évig voltunk együtt.Ebből 3 évig házasságban.A válóok az volt amiért hozzá se kellett volna menni csak naivan úgy képzeltem, hogy az a papír majd bármit megváltoztat.Rengeteget ivott, azt mondta ha hozzá megyek leteszi a piát.A házasságkötés után már nem csak vedelt hanem 2-3 napokra el is tűnt.Ezt eljátszotta kb 15-20 alkalommal és mindig azt ígérte ilyen se lesz többször.Persze ezt se tartotta ahogy semmilyen más ígéretét.Végiggondoltam, hogy ebbe szüljek gyereket és rettegve éljek nem csak én hanem a gyerek is ,hogy apám mikor jön bebaxva haza a kocsmából és ken bennünket a falhoz?Szedtem a cókmókom aztán leléptem és beadtam a válókeresetet.Ennyi.De tényleg hozzámenni se kellett volna:)
2018. aug. 30. 09:43
 3/16 A kérdező kommentje:
Egyik ismerős pár 8 évig élt együtt összeházasodtak majd 4 hónap múlva váltak is. /vagyis beadták a keresetet./
2018. aug. 30. 09:48
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg ember van, aki valamiért abban az ostoba tévhitben él, hogy a házassággal bármi változni fog a kapcsolatában, hirtelen minden jobb lesz, hirtelen eltűnnek a jellemhibák és a konfliktusok.. Aztán nagyon hamar pofára is esnek és jöhet a hamar válás. Mennyi ilyet láttam már..
2018. aug. 30. 09:51
 5/16 anonim ***** válasza:

26 év utan válás.

Oka megcsalás .

Férfi részéről kapuzárási pánik.

Van olyan ismerősöm akik összehazasodtak szombaton. Vasárnap meg szét mentek.

2018. aug. 30. 09:51
 6/16 A kérdező kommentje:
"Van olyan ismerősöm akik összehazasodtak szombaton. Vasárnap meg szét mentek." Az kemény. :) Addig még ki sem lehet józanodni. :)
2018. aug. 30. 09:59
 7/16 anonim ***** válasza:
85%

Mert a kapcsolat problémáit a házassággal akarják orvosolni (ami kb ilyan, mintha az üstökösödő lábad miatt kihúzatnál egy ép fogat. Egy darabig eltereli a figyelmet a fájdalom a lábadról, de azért sokat ne remélj).

Másrészt semmilyen problémát nem megoldanak, megveszelnek, hanem jön a szakítás. Mert az könnyebb, mint változni.

2018. aug. 30. 10:07
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Két ilyen pár van a környezetemben mindkét esetben a megcsalás a válóok. Az egyikben beadták a keresetet majd vissza léptek és most kapálóznak hogy megmentsék a kapcsolatot mert jött a gyerek de sokat elmond hogy a legény búcsún ott volt egy ku..a akit kézről kézre adtak. Eleve úgy indultak neki hogy ez majd helyrehozza az elhidegült ellaposodott kapcsolatukat. A másik pár össze vissza csalta egymást már a házasság előtt is és néhány botlás már az esküvő előtt kiderült. Azért is jött a házasság mert a srác beleszerelmesedett másban és úgy gondolták ez majd mindent megold. Hat nem sikerült. De itt is volt örömlány már a legénybúcsún is.

Valamiért sokan azt hiszik az esküvő valami varázslat ami eltünteti a sérelmeket és javítja a hibákat. Aztán pár hónap vagy év alatt rá jönnek hogy ami s.ar az akkor is az ha jeggyűrűt viselsz.

2018. aug. 30. 10:12
 9/16 peca1000 ***** válasza:
56%

Bizony, bizony varázslat csak Roxfort-ban van :)

Amikor a teljes rokonság azzal cseszegetett, hogy házasodjunk össze, hiába mondtam, hogy előbb éljünk együtt, és ha beválik, akkor hajrá, de NEM, még az asszony sem volt ebben partner.

Aztán esküvő után 1 év múlva jött a nagy pofáraesés, beadtam a válópert.

A rokonság kis híján sokkot kapot, én meg csak röhögtem a galerin :)

2018. aug. 30. 10:46
 10/16 anonim ***** válasza:

ez megeshet, ha hirtelen, problémákkal házasodnak. nagyon sokan azért vágnak bele valamibe (pl házasság vagy gyerek), mert azt hiszik ez megoldja a problémáikat. Néha tényleg megoldja, bár inkább "elnyomja", de sokszor csak tetőzi.

Olyannal, hogy "ha házasodunk megváltozok", olyannal sosem fog működni a házasság.

Feleségem is el volt jegyezve előttem, naiv fruska volt aki nem mert kilépni a kapcsolatból és sodródott, főleg mert a pasi eléggé elnyomta, mert idősebb volt, azt hitte az élet ilyen jövőt szán neki, aztán egyszer sok bátorságot vett és szakított. Most boldogan élünk együtt.

2018. aug. 30. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!