Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kell e fizetnem házastársi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kell e fizetnem házastársi tartást?

Figyelt kérdés
Feleségem válni készül, 8 évi házasság után. Gyerek nincs. Albérletben lakunk, ő visszaköltözik az anyjához. Neki nincs munkahelye jelenleg, Én nettó 160000-et keresek. Szóba hozta, hogy neki jár asszonytartás, én viszont úgy gondolom itt az ideje hogy a saját lábára álljon!! Szerintetek a bíróságon megítélik neki?

2018. ápr. 25. 05:43
 1/8 anonim ***** válasza:
13%

Ha nincs gyerek akkor nem. Mireföl kéri?

Az azért jár, mert a gyerekekkel lakik az anyuka, és ezzel az asszonytartással segíti a rezsiköltségbe. A gyerektartásdíj meg a gyerekekre megy el.

2018. ápr. 25. 06:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy ítélik :)

Sok boldogságot a szingli élethez, ilyen feleség után megérdemled :D

2018. ápr. 25. 07:16
 3/8 anonim válasza:
100%

Hogy kell-e fizetned házastársi tartást, azt vagy perben bíróság állapíthatja meg, vagy lehet peren kívül megállapodást kötni egyszeri juttatásról: [link]

Tippelni lehet itt, a válaszíró se nem nyer, se nem veszít. Te pedig rábízhatod magad itteni ítéletekre is.

Ezzel kapcsolatban a Polgári Törvénykönyv rendelkezik (2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről); abból való a kép is.

Hatályos teljes szövege elolvasható például itt: [link] , vagy például itt: [link]

A képen is látható 4:29 – 4:31 pontok határozzák meg a jogosultságot, érdemtelenséget, tartási képességet; amiket per esetén a bíróság vizsgál és állapít meg.

Lehetséges megállapodás egyszeri juttatásról (4:32 pont). Ehhez elegendő megfelelően ellenjegyzett magánokirat; ilyen megegyezés után per már nem indítható.

2018. ápr. 25. 10:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Ő már 3 éve nem dolgozik, mert lusta rá, nekem meg már ebből elegem van, Nem értem miért kellene nekem eltartanom, örülök ha saját magam el tudom tartani egyedül.
2018. ápr. 25. 11:10
 5/8 anonim ***** válasza:
26%

Nem Amerikában élünk, ott van asszonytartás.

De jogi kérdést miért nem a JOG kategóriába teszel?

2018. ápr. 25. 13:42
 6/8 Csurmi ***** válasza:
0%
Könnyen lehet. Az lehet hogy lusta, de amint látszik nem buta.
2018. ápr. 26. 09:14
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk a hazastarsi tartast csak nagyon extrem esetekben itelik meg, es akkor is csak rovid idore. Raadasul a gyerektartassal ellentetben ha magadra nem jutna, akkor nem vagy koteles fizetni. Szoval ha a no nem azert lustalkodik otthon, mert toloszekben van, en nem aggodnek.
2018. ápr. 26. 09:57
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon ritka esetekben jár.

Pl nekem járt volna, mert a tartósan beteg kisebbik lányommal voltam itthon GYESen, aztán ápolásin egy-egy évet.

Viszont nem kértem, megoldottam anélkül is.

Ilyen indokkal, mint az exed, körbetöhögik a bíróságon.

2018. máj. 5. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!