Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az ex nem tartja magát a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az ex nem tartja magát a megállapodáshoz?

Figyelt kérdés

16 év után mentünk szét gyerekeim apjával.

Elhidegültünk.Neki lett más.Úgy tudott elmenni itthonról , hogy az új nőhöz cuccolt.

Megàllapodtunk,hogy míg nem talál saját lakást addíg 1x itt alszik a gyerekek miatt így én el tudok menni kikapcsolódni.

Idő közben előjött azzal,hogy be akarja mutatni a gyerekeinket a nőnek.

Azt mondtam nincs akadálya de előbb mi váljunk teljesen külön.(pl.ne aludjon itt és ne legyenek itt a ruhái)

Ezt a dolgot egy darabig így nem erőltette,mert így nyílván kényelmesebb.Ez az egész herce hurca már majdnem 1 éve húzodik.(a bemutatást kb.fél éve hozta fel).

A gyerekek már annyit kérdezgették,hogy apa hol van,hogy már én kértem,hogy legyünk túl a kinyilatkoztatáson,mert elegem volt a titkolozásból és az ittalvásból meg féllábbal ittlakásról.

A megállapodás úgy szólt ugye ,hogy elcuccol és nem fog már itt aludni,akkor bemutathatja a gyerekeknek.

Beszélt a gyerekekkel.Jól fogadták,hogy apának van barátnője.A bemutatás megtörtént.Gyerekek jól érezték magukat.(4 és 10 éves)

Csak egy nem történt meg.

Nem vitte el a cuccait.

Most nagyon becsapva érzem magam.Csak azokat vitte el amiket hord.A szekrény úgy tele van mintha most költözött volna be.Technikai okokra hivatkozott,hogy nem tud elvinni ennyi cuccot csak ami szükséges.(vagy ott nagyon meg akar feleni)

Állítólag már talált lakást de oda csak novemberben fog tudni beköltözni.

Nagyon rosszul esett ,hogy nem tartotta be a ráeső részt és ki vagyok emiatt.Már ezt a 2-3 hónapot sem szeretném így tölteni,hogy tele a szekrénye.

Támogat anyagilag de úgy érzem ,hogy azt gondolja mivel ő támogat ,akkor neki mindent lehet.

Azt reméltem,hogy ha elviszi legalább a ruháit kicsit végre megkönnyebbülök.

Rohadt egy érzés ,hogy már a gyerekeim is programozgatnak az új nénivel de apának még itt vannak a cuccai.

Volt már valaki köztetek hasonló helyzetben?Ha igen,hogy alakult?

2018. aug. 27. 09:26
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
55%

Álljunk meg egy szóra! Nagyon elindult itt az ex osztása, megindult a sértett nők inváziója pedig sok dolog nem tiszta miért van így, sőt.

Először is bár nem derül ki de én a 16 év együttlét miatt inkább úgy gondolom, hogy a lakás közös.

Másodszor, azt irja a kérdező, hogy elhidegültek. Kölcsönösen. Nem megcsalás, nem otthagyás az ex részéről hanem közös elhidegülés. Erre az ex talált valakit és ekkor kiment a közös házból, amiből jogilag nem lett volna muszáj, hisz övé is, használhatja.

Harmadszor, az, hogy visszajár aludni is közös megegyezés mert maga a kérdező írja, hogy addig ő el tud menni kikapcsolódni.

Negyedszer pedig az ex anyagilag támogatja amit el is lehet várni ha már gyerekek vannak viszont nem akar ez alól kibújni. Gyerekekkel törődik, hordja őket stb.

Hirtelen a ruhái foglalják a teret a saját lakásában. Gondolom az ő szekrényét, részeit eddig sem használta a kérdező de hirtelen igénye lett rá.

Nos micsoda egy szemét pasi aki miután 16év után elhidegültek talált más társat és akkor átengedte a lakást a feleségnek és közös gyerekeiknek, anyagilag támogatja és ha a feleség ki akar kapcsolódni akkor még ott is alszik bár aludhatna az új nőjénél is mint azt teszi máskor de a piszok ruháit azt meg ott meri hagyni...hallatlan.

Egy dolgot lehet itt felróni, de azt viszont mindkettőjüknek, hogy nem rendezték el jogilag ezt a dolgot. Nem váltak el és nem osztották meg a vagyont. De ebben mindketten benne vannak.

Most azt elhiszem, hogy a feleségnek rosszul esik, hogy az ex már boldog kapcsolatban van mással de ezen akkor kellett volna gondolkodni amikor elhidegültek egymástól mert a leírtak szerint ezt együtt tették. Nem csupán ő a hibás de ő is hagyta eddig fajulni a dolgokat most meg rosszul esik és ezért az ex cuccoljon el.

Ha én lennek az ex helyében akkor cuccolnák el ha már lenne hova és nem a sértődött női egó döntené ezt el. Ugyanúgy ahogy ez forditva is igy lenne.

És persze ha más a helyzet a tulajdonjoggal stb. akkor lehet nem jól látom, de ezen infók szerint a kérdező a hunyó.

2018. aug. 27. 11:50
 12/30 A kérdező kommentje:

Élettársi viszonyban éltünk.

Annó mikor lett ez a nő én elküldtem.Aztán vissza akart jönni de kiderítettem hogy a csaj ott van még a háttérben

2018. aug. 27. 12:02
 13/30 A kérdező kommentje:

Tudná hová vinni a cuccait.

Itt egyszerűen arról van szó hogy mert ő megteheti.

Sajnos a bíróság nem dönt mindíg emberségesen mert csak azt látja amit elétolnak

2018. aug. 27. 12:05
 14/30 anonim ***** válasza:

A bíróságot meg az emberséget ne emlegesd egy lapon, mert a bíróság nem érzelmi/szimpátia alapon dönt. Vidd oda az ügyeteket, és jogilag minden el lesz intézve. Vagy félsz, hogy papírt kapsz arról, hogy ameddig ki nem fizeted az ő 1/2-ed részét a házból, addig nyugodtan maradhat?!

Elhiszem, hogy bánt, hogy új kapcsolata van, de ga ő maga nem zavar a házatokban, akkor nem értem, hogy a ruhái miért...

2018. aug. 27. 12:12
 15/30 anonim ***** válasza:
Élettársi viszony...sajnos jogilag nem egy védett kapcsolat. De, kié a lakás, ez a nem mindegy.
2018. aug. 27. 12:14
 16/30 anonim ***** válasza:
A lakás közös?
2018. aug. 27. 12:25
 17/30 A kérdező kommentje:
A lakás közös.Az ő nevén van de annó mikor vettük ő egyedül kötötte meg a szerződést pedig kértem hogy szóljon.
2018. aug. 27. 12:43
 18/30 anonim ***** válasza:

Nagy a hallgatás, felteszem a lakás közös. Szoval elküldted a közös lakásból, amihez jogod se lett volna, de ő átengedte, pluszba meg támogat, és meg neked áll felljebb, hogy egy szekrény tele van még a ruháival. Jó, megállapodtatok valamiben. De akkor is, eddig minden neked kedvezett, ezek után ezen mar igazán nem kéne rugóznod.

A biroság meg nem jószívűség alapján dönt, hanem jog szerint. Vagy szerinted az az emberséges, hogy ő kiköltözik ingyen a félig saját tulajdonából, albérletet fizet, hogy legyen hol laknia, és akkor a gyerekek után még neked is gyt-t, miután még a részét se fizetted ki?

2018. aug. 27. 12:44
 19/30 A kérdező kommentje:

11-es döntőbírónak:

Elhidegültünk.Én szerettem volna megmenteni és párterápiára menni.Ő nem akarta.Jött valaki az életébe.

2018. aug. 27. 12:46
 20/30 A kérdező kommentje:

11-es döntőbírónak:

a történetet azért írtam így és röviden mert nem az volt a cél hogy elássam a másikat.

Valószínűsítem hogy nincs bírói gyakorlatod.Ami nem baj

2018. aug. 27. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!