Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az ex nem tartja magát a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az ex nem tartja magát a megállapodáshoz?

Figyelt kérdés

16 év után mentünk szét gyerekeim apjával.

Elhidegültünk.Neki lett más.Úgy tudott elmenni itthonról , hogy az új nőhöz cuccolt.

Megàllapodtunk,hogy míg nem talál saját lakást addíg 1x itt alszik a gyerekek miatt így én el tudok menni kikapcsolódni.

Idő közben előjött azzal,hogy be akarja mutatni a gyerekeinket a nőnek.

Azt mondtam nincs akadálya de előbb mi váljunk teljesen külön.(pl.ne aludjon itt és ne legyenek itt a ruhái)

Ezt a dolgot egy darabig így nem erőltette,mert így nyílván kényelmesebb.Ez az egész herce hurca már majdnem 1 éve húzodik.(a bemutatást kb.fél éve hozta fel).

A gyerekek már annyit kérdezgették,hogy apa hol van,hogy már én kértem,hogy legyünk túl a kinyilatkoztatáson,mert elegem volt a titkolozásból és az ittalvásból meg féllábbal ittlakásról.

A megállapodás úgy szólt ugye ,hogy elcuccol és nem fog már itt aludni,akkor bemutathatja a gyerekeknek.

Beszélt a gyerekekkel.Jól fogadták,hogy apának van barátnője.A bemutatás megtörtént.Gyerekek jól érezték magukat.(4 és 10 éves)

Csak egy nem történt meg.

Nem vitte el a cuccait.

Most nagyon becsapva érzem magam.Csak azokat vitte el amiket hord.A szekrény úgy tele van mintha most költözött volna be.Technikai okokra hivatkozott,hogy nem tud elvinni ennyi cuccot csak ami szükséges.(vagy ott nagyon meg akar feleni)

Állítólag már talált lakást de oda csak novemberben fog tudni beköltözni.

Nagyon rosszul esett ,hogy nem tartotta be a ráeső részt és ki vagyok emiatt.Már ezt a 2-3 hónapot sem szeretném így tölteni,hogy tele a szekrénye.

Támogat anyagilag de úgy érzem ,hogy azt gondolja mivel ő támogat ,akkor neki mindent lehet.

Azt reméltem,hogy ha elviszi legalább a ruháit kicsit végre megkönnyebbülök.

Rohadt egy érzés ,hogy már a gyerekeim is programozgatnak az új nénivel de apának még itt vannak a cuccai.

Volt már valaki köztetek hasonló helyzetben?Ha igen,hogy alakult?

2018. aug. 27. 09:26
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
67%

Nálunk konkrétabb volt a helyzet, de sikerült rögtön szétválasztani a jövőt, ráadásul mi nem annyira békében váltunk. Nem tudom nincs-e lehetőség a cuccokat levinni egy tárolóba, vagy valami rokonnál leadni. Mert így még el fog vinni éveket az időhúzás.

Nem tisztel, és visszaél a helyzettel, kihasznál. Amíg minden így marad, addig olyan, mintha a lakás közepén lenne egy kupac valami, amit folyton kerülget mindenki, és még bűzt is áraszt... de amíg nincs eltakarítva, addig csak mindenki alárendelten tudomásul veszi, tűri, hogy az a dolog ott van. Amint rendezve van ez, onnantól indul az önálló élet, addig alárendeltség van neki. Én legalábbis ezt tapasztaltam.

2018. aug. 27. 09:39
 2/30 anonim ***** válasza:
85%
Én megmondanam neki, hogy elvisz vagy kidobod a cuccait. Esetleg össze is pakolhatod őket, hogy annyival hamarabb vihesse
2018. aug. 27. 09:41
 3/30 anonim ***** válasza:
83%
Válásnal volt hasonló helyzet bár nálunk nem volt gyerek tehát nem fuggtem a férjem anyagi támogatásától.3*szóltam neki hogy vigye a holmiját vártam az utolsó jelzés után egy hetet aztán szépen osszepakoltam mindent,kivittem a kert végében és felgyujtottam.😂 Tudom nem túl normális megoldás de segített a tovabblepesben.
2018. aug. 27. 09:46
 4/30 anonim ***** válasza:
23%

Először is: a lakás közös, amig bíróság nem mondja ki hogy költözzön el mert a te tulajdonod lesz addig jogosan tartózkodik ott, használhatja a lakást teljes mértékben. Örülj hogy nem kér pénzt azért mert te a közös lakást használod.

Másodszor: tartásdíjat fizet holott erre nincs kötelezve. Hány elvát nő mondhatja el azt hogy az exe többet fizet mint amennyit kellene? Megsúgom, jó ha 1%.

Neked az fáj a legojobban hogy neki összejött egy kapcsolat és neked nem. Hogy nélküled is bldogul az életben. Hogy neked nem jöttek össze úgy a dolgok, a gyerekek is akadályoznak a pasizásban.

Teljes mértékben ismerem ez a női gondolkodást.

2018. aug. 27. 10:33
 5/30 anonim ***** válasza:
97%

@4: Az nem derul ki, hogy kie a lakas.

Ha a kerdezoe, akkor elvinnem a cuccait egy csomagmegorzobe, ahova mehet erte.

Ha a kozos a lakas, akkor nyilvan akar ott is lakhat.

Gyetektartast pedig kotelessege fizetni. Ha nem teszi onkent, lehet menni a birosagra. Ugyanugy az o gyereke is. Nem kegyet gyakorol es "tamogat"

2018. aug. 27. 10:45
 6/30 anonim ***** válasza:
46%

Nem kerülgettem a cuccait, amit nem vitt el, arra nyilván nincs szüksége. Bezsákoltam és bevittem a Vöröskereszthez. Férfi ruhát nem kapnak annyit, mint nőit és gyereket.

Ha kell neki, majd vesz másikat. Az az ő problémája, oldja meg. Az én problémám az volt, hogy útban vannak a cuccai, azt én megoldottam.

2018. aug. 27. 10:52
 7/30 anonim ***** válasza:
100%

...okos(kodó) tanácsok osztogatása helyett csak egy kérdés:

Jogilag elváltatok már?

Jártatok bíróságon? Van jogerős határozat a házasság felbontásáról és a kapcsolódó körülményekről? (Közös vagyon megosztása, gyerektartás mértéke, láthatás stb).

Valamiért úgy sejtem, nincs... és tessék, ennyit is ér két ember szóbeli megállapodása, ahol egymást semmibe veszik.

Nem gyújtogatni meg kiszórni kell a cuccait vagy könyörögni meg sírdogálni azon, hogy mennyire inkorrekt (az!), hanem fogni 30 eFt-ot, megírni a keresetlevelet (ha nem megy egyedül, nem fér bele anyagilag az ügyvéd, akkor a birodag.hu-n kikeresed a lakcímetek szerinti bíróság ún panasznapi ügyintézés nevű ingyenes ügyfélfogadási időpontjait- heti 1* általában, most ítélkezési szünet van, de mondjuk szeptemberben).

A neten keresetminta van, kiindulásnak jó. A többiben készséggel segítenek (ez a dolguk).

A saját lellki egyensúlyod, de méginkább a gyerekek érdekében tessék jogilag is rendezni ezt a megalázó állapotot.

Állj a sarkadra. Ha van ítélet és akkor sem mozdítja füle botját sem sokadjára, nos akkor lehet (esetleg) futkosni a benzines rongyokkal :D

Egyelőre nincs jogalapod, ha nem váltál el- ugyanis te vagy ennek a gerinces példánynak a felesége most is, hogy az új nőt tömögeti.

Neked ez nem ciki?

Tessék tisztázni a helyzetet- és nyugi, nem kell ő ehhez.

Elválasztanak, megosztanak mindent akkor is, ha oda sem hajlandó tolni a képét a bíróságra.

Gondolj már bele, milyen kényelmes ez neki! Joga van bármikor visszamenni és befeküdni melléd!

(Amit figyelmedbe ajánlok: ha a nagyszerű férjed most hiteleket szed fel, kötelezettséget vállal, annak fele automatikusan a tiéd- hiába máshová teszi a farkát, köztetek e pillanatban házassági vagyonközössèg van! Tudom-tudom ő áldott jó ember, fizetni fogja :D... nem is értem hogy lehetsz ennyire buta kérdező! Tessék elválni. Most!

Ha nekiállsz, karácsonyra lemehet.

2018. aug. 27. 11:12
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha közös a lakás, akkor bedobozolnám, és feldobnám a padlásra, vagy le a pincébe, vagy ki a tárolóba...stb, attól függ, mink van. Nem érdekelne, hogy koszos, vizes lenne, esetleg ellopják. Útban van, a válás pedig folyamatban, vagy pedig le is zajlott, innentől kezdve nincs helye ott.

Ha nem közös (már), akkor azonnal kuka, vagy szeretetszolgálat.

2018. aug. 27. 11:12
 9/30 anonim ***** válasza:

Amig ott vannak a cuccai es meg ott akar ejszakazni egy napot , azt jelenti , hogy MÉG ragaszkodik hozzád/ hozzátok

Dönts te , hogy ezt fenn akarod tartani a gyerekek érdekében, vagy meg akarod szuntetni ?

Lehet ha felléptél volna hatarozottan es egyböl megszakitod a kapcsolatot az elején , akkor teged valasztott volna , mert azt mutatja az ábra , hogy nem vált még le rólad

Igy lelasssitva megkönnyited neki a leválást

Lehet hogy most mar eljutott addig a szintig, h ha kirakod , akkor tenyleg vége lesz

Amig hozzadjar , addig a tied

2018. aug. 27. 11:15
 10/30 Bence_ ***** válasza:

Nézd meg, hogy most valóban gond ha ott vannak a cuccai vagy "csak" téged zavar.

Ha gond akkor pokold össze, aztán szólj neki, hogy viheti.

Novemberig bérelhet neki akár egy raktárt is.

2018. aug. 27. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!