Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Meddig illik, kell támogatni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig illik, kell támogatni egy apának a gyerekét és mennyivel?

Figyelt kérdés

A rokonságban történik az alábbi eset. Én nem is foglalok állást, mert nem tudnék egyik fél javára sem dönteni a vitába.

A 19 éves lány a szülők már rég elváltak. apuka rendesen fizeti a gyerektartást és azért amiben tudja, segíti a leányzót. Pl, most nyelvtanfolyam felét fizeti, tavaly a jogsi felét állta.

Most készül egyetemre a lány. Albérlet, tankönyvek, megélhetés, lehet még tandíj is.

Az apuka jelezte, hogy többet már nem tud adni azon felül, amit eddig ad.

Szerintetek kinek van joga felháborodni.

2010. jún. 11. 18:07
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
49%

18 éves koráig saját megélhetése rovására is KITAPOSSA a tartásdíjat a törvény.

Itt adok tippet, hogy 18 után lehet perelni a korábban megítélt 20%-ot és az egyéb minimum összegeket is mérsékelik.

Ezzel senkit nem akarok felháborítani, de igenis kerülhet olyan helyzetbe az eltartó, hogy képtelen tovább nyögni...

2010. jún. 12. 09:55
 32/41 anonim ***** válasza:
0%

Kitaposás alatt azt értem, hogy nincs semmi mentség,

ha nem éri el a megítélt minimumot amit adni tud,

utólag ki kell egészíteni!

2010. jún. 12. 10:06
 33/41 anonim ***** válasza:
12%

Értékrendileg, erkölcsileg elrontja az egész nemzedéket, ha gyerektartásért ácsingózik.

Felnőttként jól pofánverném magam, de szinte zsebpénzként vártam, belém nevelődött ez a követelőzés.

2010. jún. 12. 10:13
 34/41 A kérdező kommentje:

Az apukának nem is a kötelezővel van a baj. Azt továbbra is fizetni fogja.

De itt jön még egy csavar. Az apukának új családja van, ahol van egy előzőházasságból született gyerek, akit az új asszonyka vitt a házasságba no meg van egy kicsi is.

Az új feleség most tanul valamit (lényegtelen mit), csak az a lényeg, hogy fizetős. Az régi feleségnek természetesen ez sem tetszik. Idézem

"Azt a ribancot tudja támogatni? A saját gyerekét nem?"

2010. jún. 12. 10:23
 35/41 anonim ***** válasza:
58%

Fenti példa igazolja mennyivel nehezebb az elvált pasiknak.

Ez a szemlélet az összes ismerkedő oldalon.

2010. jún. 12. 14:55
 36/41 anonim ***** válasza:
Akkor sem értem, hogy ha a gyerektartás kevésnek bizonyul a továbbtanuláshoz, akkor miért olyan nagy dolog, hogy ne a másik nő gyerekét támogassa, hanem a sajátját. Az anyuka megy egyedül próbálkozzon :S ez gáz.
2010. jún. 12. 15:05
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, gyerekként írok.

Szerintem senkinek sem kellene felháborodni. Az én szüleim is elváltak, anyával élek és még a két idősebb testvéremmel.Nővérem most fejezi be a főiskolát arra igazán mondjuk nem is kellett fizetni, mert helyben van, és állami. Viszont bátyám idén kezdett egyetemre járni, és neki viszont messze van a suli, ezért kollégiumban lakik, és ugye azért ennie is kell. (Én még gimibe járok.)

Tehát annak idején elég rosszul sikerült a tárgyalás, apu nem fizet gyerektartást. Ezen felül szinte semmiben nem segít. Legutóbb karácsonykor láttam. Merem feltételezni, hogy az én továbbtanulásomban sem fog segíteni.

Sajnos ez van, lehetne rosszabb is. Úgyhogy szerintem a kedves anyuka örüljön, hogy a kedves apuka eddig mindent megtett, amit tud.

15/L

2010. jún. 13. 20:33
 38/41 anonim ***** válasza:
36%

Ha nem tud adni,akkor nincs miből adni.Az apának is meg kell élnie valamiből.

Én ilyen helyzetben azt mondanám az apának,hogy támogassa érzelmileg,adjon neki egy bizonyos összeget,amiből egy darabig megél(nem túl sokat),meg az anya is adjon ugyanennyit,meg érzelmi támogatást is persze.És bármikor költözhessen a lány az anyjához vagy az apjához.

És ha nem válik be az egyetem valamiért,vagy az albérletben nem boldogul a lány,akkor segítsen neki mindkét szülő..egyik héten költözzön oda az anyja hozzá,másik héten meg az apja..

és beszéljék meg együtt a gondjaikat.

2010. jún. 17. 13:23
 39/41 anonim ***** válasza:
81%
Az ilyen anyukák ne csodálkozzanak, mert pont emiatt a stílus miatt válnak el tőlük a férfiak. Kitalálnak valamit és azt hiszik, hogy a férfinek kutya kötelessége mindenben úgy ugrálni, ahogy ők fütyülnek. A gyerek az kell, de fizetni fizessen az apa. Ha kellett annak idején a gyerek, akkor kelljen most a fizetnivaló is, ne akarja átpasszolni. Örüljön hogy eddig ilyen rendes volt az apa. A kutya kötelesség addig terjed, hogy fizeti a tartásdíjat, minden e felett adott fillért pedig köszönjön meg.
2010. jún. 23. 14:06
 40/41 anonim ***** válasza:
14:06 Minden tartásdíjon felül adott összeget köszönjön meg???? Te hülye vagy? A gyerek ugyanúgy a férfié is. Na nehogy már, hogy ő csak a tartásdíjjal jöjjön. Az eszem megáll. Az Anya felneveli, mellette áll egész életében, az apa meg havi 14000-et ad, oszt szevasz. Akkor szerinted ez a normális? Apuka ráadásul el van foglalva fiatalabb nője kúrogatásával, a gyerekére meg fosik nagy ívben.
2010. jún. 23. 22:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!