Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek erről? Főleg elvált férfiak véleménye érdekelne.
A feleségemmel 10 éve vagyunk együtt, idáig egyáltalán nem érdekelte mivel foglalkozom, nagyon ritkán beszéltünk a cégről és a munkáról. A céget a házasságunk után alapítottam egy barátommal, de 2 éve kivásároltam őt, mert másik vállalkozásba akart fektetni, szóval most 100% saját tulajdon.
A feleségemmel jó a kapcsolatunk, sokat beszélünk egymással, nem érzem, hogy megromlott volna a viszonyunk, gyerek nincs.
Az elmúlt 1 hónapban egyre többet kérdezősködik a párom a céges ügyletekről, hogyan megy a cégnek, mennyi megrendelés van, milyen beruházások történtek és hasonlóak. Először nem is foglalkoztam vele, de az egyik barátom bogarat ültetett a fülembe, hogy legyek észnél,mert lassan feltérképezi mennyi pénzre számíthat ha válásra kerül a sor. Egy családi házba lakunk, aminek egyik felét örököltem, a másik feléhez kölcsönt kellett felvennem, de jó részét már a házasságunk után fizettük vissza + történt bővítés és felújítás is. Elbizonytalanodtam. Nemrég beszéltem egy ügyvéd barátommal és felvilágosított, hogy a ház kb negyede a feleségemé, a cég fele szintén az övé, hiába vagyok kizárólagos tulajdonos.
Egyáltalán miről beszélgettek?
Egy családban persze van ezer más egyéb téma is, de Nálatok gyerek sincs. 10 éve óta soha nem érdekelte a munkád. Se az,hogy mit csinálsz, egyáltalán van-e nyereség, ráfizetés, fáradt vagy-e, semmi.
És gondolom akkor az Ő munkája se téma.
Sok furcsa kapcsolat van, de ez most engem kapásból meglep.
Szerintem is ok nélkül aggódsz. De egyébként jogilag övé a fele, ez így működik. Nyilván vannak lehetőségek kimenteni a pénzt, ezt jó lenne ügyvédtől megkérdezni.
Én elváltam, szóval tudom, az ördög sosem alszik. Mikor válásra került a sor elkezdett követelőzni, ennyi meg ennyi gyerektartást (sokat mivel külföldön dolgozom), mondom anyukám fogd vissza magad mert a bíróság a magyar keresetek alapján állapít meg gyerektartást,és téged nem foglak eltartani. A gyerekek összes szükségletét én állom jelenleg, nyilván ha otthon dolgoznék ez nem így lenne. De ezt én akartam így, nyilván bűntudat is hogy nem vagyok ott velük. Egyébként ő ennél jóval több pénzt akart. Előtte sosem volt anyagias.
Hát nekem az egész helyzet abszurd, 10 év együtt, ilyen fokú - kölcsönös érdektelenség mellett?
De hát minden változásnak oka van.
Ha ilyen sötét elgondolásaid vannak, akkor csináljon az ügyvéd egy off-shore céget (2-400 ezer), vidd abba át a tevékenységet és vagyont, a te neveden levőt meg vidd le alfába, minimális vagyonnal és bevétellel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!