Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi a véleményetek erről?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek erről? Főleg elvált férfiak véleménye érdekelne.

Figyelt kérdés

A feleségemmel 10 éve vagyunk együtt, idáig egyáltalán nem érdekelte mivel foglalkozom, nagyon ritkán beszéltünk a cégről és a munkáról. A céget a házasságunk után alapítottam egy barátommal, de 2 éve kivásároltam őt, mert másik vállalkozásba akart fektetni, szóval most 100% saját tulajdon.

A feleségemmel jó a kapcsolatunk, sokat beszélünk egymással, nem érzem, hogy megromlott volna a viszonyunk, gyerek nincs.

Az elmúlt 1 hónapban egyre többet kérdezősködik a párom a céges ügyletekről, hogyan megy a cégnek, mennyi megrendelés van, milyen beruházások történtek és hasonlóak. Először nem is foglalkoztam vele, de az egyik barátom bogarat ültetett a fülembe, hogy legyek észnél,mert lassan feltérképezi mennyi pénzre számíthat ha válásra kerül a sor. Egy családi házba lakunk, aminek egyik felét örököltem, a másik feléhez kölcsönt kellett felvennem, de jó részét már a házasságunk után fizettük vissza + történt bővítés és felújítás is. Elbizonytalanodtam. Nemrég beszéltem egy ügyvéd barátommal és felvilágosított, hogy a ház kb negyede a feleségemé, a cég fele szintén az övé, hiába vagyok kizárólagos tulajdonos.

2018. márc. 7. 11:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
29%
Ha a feleséged évekig hidegen hagyta a cég, de most elkezdték érdekelni annak anyagi jellemzői, akkor sajnos jogos a barátod aggodalma.
2018. márc. 7. 11:56
 2/15 anonim ***** válasza:

Igaza van az ugyvednek.

Hazassag alatt szerzett nem kulonvagyon.

Esetleg a hazassagod elott mar meg volt penzbol alapitottad a ceget es beruhaztal?

"Az egyéni vállalkozás a tevékenységet folytató magánszemély vagyonától akkor sem különül el, ha az egyéni vállalkozást a cégbíróság egyéni cégként nyilvántartásba vette. A házassági életközösség alatt megkezdett, illetve folytatott egyéni vállalkozói tevékenység esetén tehát a tevékenységből származó jövedelem és a tevékenység folytatására szolgáló vagyontárgyak, vagyoni értékű jogok és követelések házastársi közös vagyonnak minősülnek."

2018. márc. 7. 12:41
 3/15 A kérdező kommentje:

"2" reagálva

A céget minimális kezdőtőkével alapítottuk, most már van vagyon, egy pici, de saját iroda, 3 céges autó, drága műszerek, ilyesmi.

A házasságunk idején anyagilag teljesen padlón voltam, mert a megtakarításom jó része belement a házba,mert fel kellett újítani, új tetőt kellett csináltatni.

A céget kb 8 éve alapítottuk, azóta abban dolgozom.

Tisztában vagyok vele, hogy házasság után szerzett vagyon közös, de ha a párom válni akarna,akkor nehezen tudnám kifizetni, mert minimális megtakarításom van.

2018. márc. 7. 13:19
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem,hogy eddig miért nem érdelte? 10 éve vegytok együtt,beszélgettek,nincs gyerek. Miért nem volt téma a munkád? Ha minden rendben van közöttetek bizonyára nem akar válni,csak az anyagiak nem motiválják. Kérdezz rá,hogy miért kezdte érdelni? Valamit csak válaszol! És figyeld,h zavarba jön-e?
2018. márc. 7. 13:22
 5/15 anonim ***** válasza:
89%

Megromlott a házasságod? Úgy érzed, hogy válás előtt álltok? Közös vagy külön kassza van?

Ha egyébként nincs gond, akkor sokkal valószínűbb, hogy a hosszú távú megélhetesek miatt érdeklődik. Egy biztos: jó házasságot nem fog azért felrúgni, mert PILLANATNYILAG jól jár.

Az ilyen jóbarátokat kerüld el, akik kavarják a sz.art más házasságában, és tessék aktívan odatenni magad, hogy a kapcsolat működjön!

Nem kell elválni, és probléma megoldva.

2018. márc. 7. 13:30
 6/15 anonim ***** válasza:
89%

Én azért meghallgatnám a feleséget is. Tíz év sok idő, engem se érdekelt tíz éve olyan dolog, ami most igen.

Elképzelhető, hogy más tervei vannak, például gyerek, és ehhez mondjuk nagyobb ingatlanba fektetne, vagy még tovább bővítene, nem tudom. Őszintén beszélj vele, ha pedig úgy látod, ki akar semmizni, akkor most egyeztess egy ügyvéddel, hogy lehetőleg ezt minél előbb kivédd. De ha a kapcsolatotok alapvetően jól működik, én nem gondolnék egyből erre. Legyél résen, de azért nem kell egyből negatívan gondolkodni.

2018. márc. 7. 13:30
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez idáig oké...de mi a helyzet úgy általában a kapcsolatotokkal, érzel valami változást pl kommunikáció, érzelmek, törődés, szexuális élet terén. Van esetleg konkrét okod aggódni?
2018. márc. 7. 13:39
 8/15 A kérdező kommentje:

Múltkor visszakérdeztem, hogy miért is érdekes ez? Azt válaszolta, hogy arra volt kíváncsi, hogy egyenesbe kerültem-e a kivásárlás óta és hogy a bevételek változtak-e azóta.

Van egy közös kasszánk 200k, amit a párom kezel, a cégből annyi fizetést veszek ki amennyit muszáj, ezt a könyvelőm intézi.

Éppen azon gondolkodtam, hogy a páromnak is van saját lakása amit megörökölt, de az ki van adva valami ismerősnek, soha nem jártam még ott.

Igazából azért volt furcsa a dolog, mert évekig rá sem kérdezett, mondjuk elég sok mindent elmondtam neki magamtól. Azt tudja hogy mennyiért vásároltam ki a volt partneremet.

2018. márc. 7. 13:49
 9/15 anonim ***** válasza:
70%
Persze, nincs probléma csinálsz magadnak! Arra nem gondoltál, hogy simán csak érdekli mi van veled?
2018. márc. 7. 14:01
 10/15 anonim ***** válasza:
61%
Legyél optimista: lehet, hogy gyereket akar.
2018. márc. 7. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!