Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki magyarázza már el, hogy váláskor a nők miért zsarolják az apát a gyerekkel, annak láthatásával?
Kérdező így e felállás alapján nem egyszerű a helyzet.
Anyukával valahogy mégis meg kellene értetni, hogy felülkerekedve a problémákon a gyermeket kell szem előtt tartani. Nem a saját és önző érdekeket :(. Senki nem akar bántani senkit, de a gyermek akkor is közös. Közösen kell(ene) róla gondoskodni.
Igen, ez általában így szokott lenni, hogy a férjjel semmi probléma, a feleség szivatásból adja be a válást 1-2 éves gyerekkel.
Kérdező: saját magadhoz se vagy őszinte.
A volt feleség egy okból tudja a gyerekkel zsarolni: egy életen át össze fogja kötni őket. A gyerektől nem tud elválni.
Ennyire egyszerű.
Ezért kellene a férfiaknak is meggondolni, hogy kivel vállalnak családot. Hiába szokás gyakorin a nőket rugdosni, hogy miért szült ilyennek.
Te választottad az exed? Igen.
Az ex feleségemnek viszony a volt egy nős pasival. Elvált, a 6 éves gyerek nála maradt. A pasi dobta mert esze ágában nem volt elválni, én összejöttem egy gyönyörű nővel aki a feleségem lett.
A probléma akkor kezdődött amikor őt dobták és én boldog voltam.
Ha pasizni akart a hétvégén akkor addig beszélt a gyereknek rólam hogy a gyerek felhívott: apa nagyon hiányzol, nem tudsz értem jönni? Hát persze hogy megyek.
Ha épp nem volt programja a hétvégre és nekem láthatás lett volna akkor szombat reggeltől hurcolta agyereket a városban ide-oda addig amig a tervezett programot le kellett modnani.
Beperelt hogy megvonják tőlem a láthatást, szerencsére visszavonta.
Ahol csak lehetett perelt, persze mindig vesztett de nekem egy vagyonba került az ügyvéd.
Ahol lehetett ott rúgott belém.
Ennyit a gyengébbik nemről. (itt kérek bocsánatot azoktól akik sose tennének ilyet)
A válásnál háborús helyzet áll elő. És hát szeremben, háborúban mindent szabad... (aminek a gyerek a legnagyobb vesztese)
Mindig az van ilyenkor, hogy az én oldalam a helyes, az igaz. (most bármiért is történt a válás) Aki ellentétes oldalon játszik az szívjon.
Én elvált szülők gyereke vagyok, a kisgyerekkoromtól a tiniig egy háborús övezetben éltem. Teljesen mindegy ki csalt meg kit, ki tette az első rossz lépést... onnantól csak a két fél két igazsága van, és sokszor a gyerek ebben a játszmában egy sakkfigura.
Ha te férfiként normális vagy, és normálisan állsz hozzá, nemet mondasz a játszmákra, és az exel minél semlegesebb maradsz, lehet, hogy most látványos sikereket nem érsz el (mondjuk elidegenedik tőled a gyerek), de a kicsi fel fog nőni és elkezd gondolkodni. Látja milyen az anyja és megkérdőjelezi majd felnőttként az egész cirkuszt. És akkor visszafog találni hozzád a gyermek.
Velem is ez történt, annyi különbséggel, hogy nálunk mindkét félnek megvoltak a maga háborús bűnei. De amikor felnőttem akkor és már a magam cselekedeteiért feleltem, akkor elkezdtem újra hidat építeni kettőnk között, mert beláttam, hogy nem minden úgy volt, ahogy anyám előadta.
Édes kis történet........
12 év házasság, 3 gyerek után a következő játszma. A férj annyit dolgozik mint az állat, 2 munkahelye is van, a nő nemrég ment vissza gyesről dolgozni, az utolsó 10 évben nem volt munkahelye. 10 éves vállalati kölcsön éppen lejár, a férj kezd megnyugodni, hogy végre nem a spórolás lesz az első, ereszthetnek a nadrágszíjon.
Egyik este kicsit korábban ér haza és a folyosóban éppen azon beszélgetnek, hogy a feleség féltestvére, a gyerekek keresztanyja búcsúzik fenn a lakásnál és éppen egyeztetik a holnapi programot, melyik albérletet kellene megnézni. Fel sem merül a férjben, hogy a feleség esetleg válni akar, pedig már azt keresik hova menjenek a gyerekekkel.
Az elkövetkező 1 hónapban lekerül a jelzálogjog a lakásról, és a feleség nyomban el is indítja a válókeresetet, majd el is költözik a gyerekekkel együtt. Jól tudja, hogy a törvény szerint a lakás fele az övé(bár szinte semmit sem fizetett bele), a gyerekek szintén maradhatnak nála, mert a bíróság a nőknél való elhelyezést preferálja, és pontosan tudja, hogy neki áll a zászló. Megosztott gyermekfelügyeletről hallani sem akar, kell az a 90-100rongy GYT havonta,mert az jár. Még el sem váltak, de már kérvényezi, hogy ő vehesse igénybe a gyerekek után járó adókedvezményt.
AZt hiszem erre mondják, hogy ügyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!