Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nem tudom mit tegyek: váljak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudom mit tegyek: váljak vagy ne? Ti mit tennétek? Borzalmasan érzem magamat.

Figyelt kérdés

11,5 közös év van mögöttünk, ebből az utolsó 2-ben kezdett el minden megromlani.

több oka van, a legsúlyosabbak az anyagi nehézségek,és hogy a két pici gyerek miatt rá kevesebb jutott belőlem mint korábban, és hogy ő annyira bezárkózó tipus, hiába próbáltam kommunikáélni stb, nem nyílik meg nekem.

Most ott tartunk, hogy kiderítettem, hogy 5 hónapja van valakije, akivel állítólag halálosan szerelmesek egymásba, de a nő nem vállalja fel a kapcsolatukat és visszahajtotta hozzánk.

A férjem esküdözik hogy csak velünk akarja megélni a jövőjét és az eszemmel tudom is, hogy örülnöm kéne hogy egyáltalán hazaadja a fizetését és próbál igazán jó apa lenni - de én úgy érzem, elsorvadok a szeretetlenségben.

Hozzátartozik a történethez, hogy nem tudunk különköltözni. Gyakorlatilag nyomorognánk a gyerekekkel, hacsak nem vállalnék valami tisztességtelen munkát.

A barátnőim szerint le kellene nyelnem a méltóságomat és CSAKIS a gyerekek érdekét figyelni, de én kételkedem benne, hogy ez a légkör a javukra válna...

Annyira fáj ez az egész. Az életem több mint egyharmadát Vele éltem le, szeretem őt - de széttaposta a lekemet azzal, hogy nem a mi kapcsolatunkat próbálta menteni, hanem máshol kereste a boldogságát.

Annyira tanácstalan vagyok... :(

2010. jún. 6. 22:22
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
54%

Nekem ez tetszik a legjobban:" és hogy ő annyira bezárkózó típus" a sunyi roh@dék! Azért arra volt esze, hogy eljárjon /nem engedi kiirni/....ni!

Az én véleményem is az, hogy keress egy normális munkát, hozzájön a családi pótlék+ gyerektartás. Ebből már meglehet élni valahogy. Én is ezt teszem, és még sokan mások. Inkább mint hogy egy ilyen szemétládával kelljen egy levegőt szívnom. Nehezebb, de a gyerekek is megértik, jobb nekik mint gyűlöletben élni. Mert ebből előbb-utóbb az lesz. Egyszer hallottam ezt valahol, és nagyon igaznak tartom: Egy apa, azzal tehet a legtöbbet a gyermekeiért, ha szereti az édesanyjukat!

2010. jún. 7. 14:40
 32/38 anonim ***** válasza:
52%

Elhagynám, mivel most rögtön nem lehet, készülj elő, és hagyd ott, mikor te készen állsz rá és ő már a legevésbé sem számít erre!

Nem bánta meg, nem őt választotta hiszen: a kérdező maga írta "5 hónapja van valakije, akivel állítólag halálosan szerelmesek egymásba, de a nő nem vállalja fel a kapcsolatukat és visszahajtotta hozzánk."

Tehát nem magától ment vissza?

Szívasd meg, és add meg magadnak, a gyermekeidnek az esélyt, hogy ne rossz családi légkörben nőjenek fel, és te boldog lehess!

2010. jún. 7. 17:02
 33/38 anonim ***** válasza:
87%

17.02:jajj,de fiatalka lehetsz!

MINDIG a nők döntenek!

Kell ez a pasi nekem,vagy már unom és mehet akihez akar,vagy bizony behálózom újra meg újra?

Na ebbe a pasiknak beleszólása semmi!

(csak nézd meg hány nő intézkedik itt a férje,barátja nevében,ha gyerektartásról,láthatásról van szó,értsd már meg a pasik azt teszik,amit a nők mondanak nekik.A kérdés csak az,hogy melyik nőre hallgatnak-természetesen arra,aki nagyobb hatással van rájuk.Ez lehet az anyjuk,a szeretőjük,a feleségük.Amelyik nő "feladja",vagy ráun az "veszt".Ez ilyen egyszerű)

2010. jún. 7. 17:11
 34/38 anonim válasza:
71%
Szerintem elég nagy butaság lenne elválnod tőle. Minden pasi ugyanolyan. Ha nem adod meg nekik amit akarnak, akkor keresnek egy jobbat, de ezt már leírták előttem. Szerintem azért belegondolhatnál abba, hogy a gyerekeket minek tennéd ki azzal ha elválnál. Még akkor is ha a fentebb írtak tanácsát fogadod, és kisemmized pénzileg, az a pénz is el fog fogni. A pasik meg megunják az ilyen nőciket egy idő után, és rájönnek h hol a helyük. Arról nem is beszélve, h a gyerekeidnek biztos jó lenne magyarázkodni, hogy miért csesztétek el az életüket... Megéri?
2010. jún. 7. 18:11
 35/38 anonim ***** válasza:
45%

Tudod 18:11-es vannak olyan nők, akik nem más lábtörlőjeként akarnak élni. Mert mondjuk, van tartásuk, és inkább egyedül, mint egy olyannal, aki folyton megalázza őket. Tűrni, tűrni, tűrni, hol élsz te mond? A középkorban?

Az én ágyamba biztos nem bújna be még egyszer egy ilyen mocsok.

Mellékesen bírom az ilyen besszóllásokat: "ha nem kapja meg otthon amit akar, elmegy máshova" Ezek szerint, mi nők, is jogot kapunk rá, hogy nem kapjuk meg amit akarunk pl: kocsi, bunda nyaralás,vagy csak egyszerűen egy normális anyagi biztonság, akkor JOGUNK van elmenni oda, ahol megkapjuk? Netán öreg pénzes pacákokkal ágyba bújni, mert tőle megkaphatjuk? Az a szerencséjük a férfiaknak, hogy a nők többsége nem így gondolkodik. Pedig mi is szeretnénk megkapni azt ami nekünk, kell( jár), de mégis beletörődünk hogy NINCS.

A családért mindent, de ha a másik nem így gondolkodik, az nem tartozhat a többé a MI családunkhoz.

(félreértés ne essék, házasság párti vagyok, pont ezért nem tudom elfogadni azt, aki becsapja a másikat, erre nincs mentség)

2010. jún. 7. 18:36
 36/38 anonim ***** válasza:
32%

De most hogy jönnek ide a gyerekek?? Ő gondolt vajon a gyerekekre, amikor megcsalt azzal a másik nővel? Annak van igaza, aki szerint egy férfi úgy lehet jó apa, ha szereti, tiszteli a gyerekei anyját! Márpedig ő itt nagyon elbukott!

Most csak a gyerekek miatt meg besz@riságból ne maradj vele!!!

2010. jún. 7. 18:36
 37/38 anonim ***** válasza:
50%

Nem.

Az ELSŐ és a LEGFONTOSABB az TE vagy.

Aztán minden más.

Ezt soha ne feledd el.

Más miatt SOHA NE ÁLDOZZ. Ha te sz.r.ul vagy, akkor a gyereked is az lesz.

2010. jún. 8. 01:00
 38/38 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat!

több kérdés is felmerült a kommentekben, igyekszem is most válaszolni (nem volt netem pár napig):

- igazából mindig is én voltam az, aki lendületet adott a kapcsoaltunknak, ha kellett. Az aktuálisan felmerülő problémánál ő leakad, sajnálkozni kezd, hibáztatja a világot/akárkit kvázi nem a problémával foglalkozik csak herdálja az energiát- én pedig azonnal a megoldást keresem mindenben és hiszem, hogy minden okkal történik, mindenben igyekszem meglátni a lehetőséget. Ez alapvető különbség küztünk, és ezt nem rosszallásból írom, mert így szerttem meg, így fogadtam el őt. De attól még nagyban hátráltatja az életünket.

- a nagyobbik gyerkőc 21 hónapos.

14 hetes várandósan egy életmentő műtéten estem át, ami elég nagy kockázattal járt a magzatra is. Szerencsére "mindössze" annyi folyománya lett, hogy a szövődmények miatt koraszülöttként érkezett a kislányunk és igen, valóban SZINTE minden időmet és energiámat felemésztette a gondozása, BÁR tudatosan törekedtem rá már akkoriban is, hogy a lehetőségeimhez mérten próbáljak meg a férjemmel is törődni. Tudom, hogy ez kevés volt neki, már akkoriban is próbáltam beszélni vele erről, de hárított és kijelentette hogy tudomásul veszi h a pici érdeke az első. Mint utólag kderült, mégsem így érezte. :) Pedig szerveztünk kettecskén-programot, baráti-programot, nem hanyagoltam el magamat, a háztartást kicsit igen :D, de mindig volt kaja és a kosz sem öntött el minket soha. mindig megkérdeztem h milyen napja volt. minek örült, min bosszankodott stb, nem rohantam le az itthoni dolgokkal hanem hagytam időt feloldódnia. Talán túl sokat vettem le a válláról... Az viszont tény és való, hogy bár az alapvető testi kontaktusok megvoltak (simogatás, ölelés...), valós aktusra csak több hónap után került sor

nem igazán tudom még ma sem, hogy mit kellett volna másként csinálnom, mert n úgy érzem mindent megtettem ami casak tőlem tellt - és bár sokat beszélgettünk erről, ő sem tudja megfogalmazni, csak annyit, hogy nagyon rosszul érintette hogy elkerült az első helyről.

Bár ez szerintem evidens, hogy ha baba érkezik, akkor visszovonhatatlanul átrendeződik a prioritási sorrend, főleg, ha a babával bármi nemvárt probléma adódik.

hála istennek a lányunk mindent behozott, sőt!!! Kicsit labilis idegrendszerű és törékenyebb testalkatú a kortársainál, de minden egyébben jóval megelőzi őket, a 18 hós kontrollvizsgálati eredmény szerint már egy 3éves gyerek értelmi szintjén állt. Nagyszerű kiscsaj! Egy igazi tündérboszorka...

A kisfiunk 4 hónapos. Nem tervezett baba, konkrétan: fogi gátló mellett fogant (Czeizel Endréék nagy örömére, mert kirívó statisztikai adatot jelent Eu- szinten), és a férjem meggyőződése szerint el kellett volna vetetni, mert tényleg szarul álltunk pénzügyileg és neki abszolute nem hiányzott még egy lapát a felelősségre, hogy még vkit el kellene tartani. De én kitartottam amellett hogy ha ennyre jönni akart és minket választott akkor nem ölhetjük meg.. sok vitánk volt ebből és végül azt mondtam, hogy mindenképpen megszülöm és felnevelem mindkettőt, akár vele akár nélküle, döntse el hogy részese akar-e lenni az életüknek. Ezután nyelte le a döntésemet, bár a kisfiúval azóta sem barátkozott meg teljesen, nem fogadja el annyira mint az imádott kislányát. Bár mostnaában már igyekszik, mert eleget jártattam a számat és belátta, hogy nem vetheti el magától a kisebbiket csak azért, mert nem ő döntött a sorsa felől, nem az ő akaratán múlt a kicsi léte. Egyre jobban kötődnek egymáshoz és ebben nagy munkám van.

- anyagiak... nos, a recesszió miatt irtóra megemelkedett a lakáshitelünk, akkora, hogy az én GYEd+Csp jövedelmemet teljesen elviszi. a férjem pedagógusi fizujából tengődünk. eddig siekrült úgy bűvészkednem, hogy nincs rezsihátralékunk, de nagyon-nagyon neccesen jövünk ki, hónapról hónapra élünk. megtakarításunk nincs, a szüleink anyagi támogatására nem számíthatunk.

az a helyzet, hogyha válnánk, el kellene adni a lakást, ami a hitel miatt csak deficittel lenne lehetséges, ha egyáltalán sikerülne (kisvárosban élünk). se neki, se nekünk nem lenne túl sok perspektívánk, nincs hová különmenni. a gyedből nem tellne albira+megélhetésre is.

Nekem amúgy 2 felsőfokú végzettségem is van + felsőfokú szakmai nemzetközi nyelvvizsga. de kisgyerkesként sehol sem alkalmaznak.

az évek során többféle feketemunkát is vállaltam jövedelemkiegészítésnek pl takarítás, gyerekvigyázás stb, és az itteni tapasztaltok alapján tudom, hogy könnyű lenne viszonylag kevés idő+energiaráfordítással több pénzt keresni. Eddig nem éltem a lehetőségekkel, de a kapcsolatrendszerem meglenne hozzá, hogy "mást" is szolgáltassak, mint rendet és tisztaságot... ezt a lehetőséget azért mérlegelem, mert "normális" munkával a gyerekeimtől venném el az időt: beutazás-munka-hazautazás min 10 óra/nap, tehát látnám őket kora reggel és este - és én velük szeretnék lenni amennyit csak lehet!!! és hát kategóriákkal többet is keresnék. az már más kérdés, hogy a lelki oldalával mennyire tudnék megbrkózni, de talán megoldanám.

még akartam írni, de majd később mert most szólítanak a kicsik.

mg 1x köszi mindenkinek...

2010. jún. 9. 08:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!