Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nem tudom mit tegyek: váljak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudom mit tegyek: váljak vagy ne? Ti mit tennétek? Borzalmasan érzem magamat.

Figyelt kérdés

11,5 közös év van mögöttünk, ebből az utolsó 2-ben kezdett el minden megromlani.

több oka van, a legsúlyosabbak az anyagi nehézségek,és hogy a két pici gyerek miatt rá kevesebb jutott belőlem mint korábban, és hogy ő annyira bezárkózó tipus, hiába próbáltam kommunikáélni stb, nem nyílik meg nekem.

Most ott tartunk, hogy kiderítettem, hogy 5 hónapja van valakije, akivel állítólag halálosan szerelmesek egymásba, de a nő nem vállalja fel a kapcsolatukat és visszahajtotta hozzánk.

A férjem esküdözik hogy csak velünk akarja megélni a jövőjét és az eszemmel tudom is, hogy örülnöm kéne hogy egyáltalán hazaadja a fizetését és próbál igazán jó apa lenni - de én úgy érzem, elsorvadok a szeretetlenségben.

Hozzátartozik a történethez, hogy nem tudunk különköltözni. Gyakorlatilag nyomorognánk a gyerekekkel, hacsak nem vállalnék valami tisztességtelen munkát.

A barátnőim szerint le kellene nyelnem a méltóságomat és CSAKIS a gyerekek érdekét figyelni, de én kételkedem benne, hogy ez a légkör a javukra válna...

Annyira fáj ez az egész. Az életem több mint egyharmadát Vele éltem le, szeretem őt - de széttaposta a lekemet azzal, hogy nem a mi kapcsolatunkat próbálta menteni, hanem máshol kereste a boldogságát.

Annyira tanácstalan vagyok... :(

2010. jún. 6. 22:22
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
93%

Minden kapcsolatban, amikor az elromlik fel kell tenni a kérdést, hogy mi vezetett idáig. Valószínűleg mind a ketten tettetek érte, hogy így alakult. Ha máshol kereste magának a boldogságot, az amellett, hogy nem szép dolog, amellett azt is jelenti, hogy otthon már bajok voltak köztetek.

Az anyagi nehézségek természetesen minden kapcsolatot megviselnek, még a legstabilabbakat is. De a kérdés most az, hogy te mint nő le kell-e nyelj mindent azért, hogy az egzisztenciátok megmaradjon? Most arról beszélünk, hogy azzal, ha nem váltok el, tulajdonképpen "legalizáljátok" azt, hogy ez a dolog mehet így tovább. Vagyis a férjed a jövőben is bűntetlenül teheti majd ezeket a dolgokat azzal, ha nyelsz párat és minden megy tovább ahogy eddig. De...mi nem dönthetünk helyetted. Én nem vagyok nő, de nyilván egyetlen nő sem válhat prostivá a saját férje mellett. Mert azzal, ha a nők mindent elnéznek a férjüknek és a megélhetésért teszik, amit "tenniük kell", az ugyanúgy prostitúció, mintha máshol tennék ugyanezt.

A gyerekeid miatt gondolom bármire képes lennél, de feláldozhatja egy ember a saját életét, boldogságát a gyerekeiért? Ez valószínűleg örök dilemma és azonnal szülőik milliói válaszolnának kórusban, hogy igen. De ezek az emberek 10-15 év múlva már megbánnák, hogy akkor azt mondták, hogy feláldozzák magukat.

A javaslatom az, hogy mérlegeld a lehetőségeidet, mérlegeld, hogy el tudod-e viselni a lelki terhet, amit cipelni fogsz magaddal, ha újból megcsal. A megbocsátás szép dolog (ez utóbbit magam is gyakoroltam már hasonló ügyben), de neked is csak egy életed van, ezt se felejtsd el.

F/40+

2010. jún. 6. 22:53
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Huha.. nagyon nehéz helyzetben vagy.Én eléggé érzékeny ember vagyok, hasonló helyzetben nem tudnék bizni a páromban.Nehéz lenne a megbocsájtás.De ott a másik oldal a gyerekek és az anyagiak.de szerintem mindenképp tisztázni kell mit akar a 2 fél EGYMÁSTÓL határozottan,pontosan.Próbáljatok beszélni,mindekettötök gondolja végig mit szeretne a másiktól.Hagyjatok idöt egymásnak a döntésre és ha ez megvan üljetek le.Döntsetek! Pozitiv esetben mindkettöteknek tul kell lendülnie a multon 100 százalékosan és iszonyat nehéz.negativ esetben mi legyen a gyerekekkel,hogy alakuljanak az anyagiak,a férjed ha teheti biztosan segit majd titeket abból következtetek hogy irtad próbál jó apa lenni.Gondold végig képzeld el az életed holnaptól vele.Milyen lenne?!Látsz benne gyötrődést?szenvedést?A legjobb megoldás a helyzetre most - még ha nehezen is birod rá a párod- a beszéd,az érzések átadása Sok sikert
 13/38 anonim ***** válasza:
50%

Mondok még valamit! Hogy tudsz ezek után egy olyan ember mellett élni, akiről tudod, hogy csak a gyerekek miatt van veled, mert nem úgy jött össze a kis románc a másik nővel??

Én otthagynám, az biztos! Velem ne legyen senki szánalomból...

14/38 anonim ***** válasza:
100%

csernus imre: a nő

olvasd el, sok kérdésedre választ kapsz

a magam részéről egy megcsalást nem tudnék tolerálni, mert

már nem lenne az illető olyan a szememben amilyen azelőtt volt..ez örökre nyomot hagy...

a gyerekek meg érzik a szar légkört, ez ugyanolyan káros nekik is....

de a pénz is nagy ur...

2010. jún. 6. 23:00
 15/38 anonim ***** válasza:
78%
Szia, én ezt tenném (bár tudom, hogy kívülállóként könnyű okoskodni): nem hagynám ott MÉG. Közölném vele, hogy a szex a megcsalás miatt egy darabig nem megy (mert én hozzá sem bírnék érni ezek után), de próbáljuk meg rendbe hozni a dolgokat. Persze ezt nem gondolnám komolyan, mert igaza van azoknak, akik azt írják, hogy ennek a f.aszinak bármi probléma adódik a jövőben, az lesz az első, hogy félreqúr - 'once a cheater always a cheater' - "aki egyszer megcsalt, mindig meg fog". A fennmaradó időben elkezdenék normális állást keresni, vagy ha gyeden van, addig pihentetném a dolgot, amíg a kisebbik gyerek is lesz akkora, hogy bölcsibe adható. Közben gyűjteném a bizonyítékokat, hogy a válás a férj hibája, hátha akkor többet ki tudok majd sajtolni belőle - ha feketejövedelme van, gyűjteném a bankszámlakivonatokat a gyerektartás végett, minden papírt gyűjts, soha nem tudhatod, melyik lesz később bizonyító erejű. Keresnék közben normális munkát, utánanéznék a lehetőségeknek, érdeklődnék ügyvédnél, hogy tudom megtartani a lakást, ill. ha a f.aszié a lakás, akkor hogyan tudom biztonságban tudni magamat és a gyerekeimet a legjobban. Aztán, ha minden megszervezve, dobbantanék. Nem maradnék egy ilyen alakkal örökre, a gyerekeknek se jó, ha ebben nőnek fel. Persze a köztes időben nyugodtan nekiállhatsz új párt keresni magadnak, csinos ruha, társkereső, stb. Lényeg a hideg fej és az elszántság. Tudom, hogy ez most így tisztességtelennek hangzik, én sem vagyok általában az ilyen eljárás híve, de egy kiszolgáltatott helyzetben lévő kisgyerekes anyát megcsalni ezerszer tisztességtelenebb. Nem hagyott túl sok választást neked, nem volt korrekt, neked sem kell annak lenned vele (hiszen neked nem csak a saját, hanem a gyerekeid életét is nézned kell).
2010. jún. 6. 23:01
 16/38 anonim ***** válasza:
86%

"Döntsetek! Pozitiv esetben mindkettöteknek tul kell lendülnie a multon 100 százalékosan és iszonyat nehéz.negativ esetben mi legyen a gyerekekkel,hogy alakuljanak az anyagiak,a férjed ha teheti biztosan segit majd titeket abból következtetek hogy irtad próbál jó apa lenni.Gondold végig képzeld el az életed holnaptól vele.Milyen lenne?!Látsz benne gyötrődést?szenvedést?"

Nagyon nehéz bízni a másikban azután, hogy elárult téged, elárulta a szerelmeteket. Nekem ez olyan, mint amikor gyerekként volt egy kutyám, akit nagyon szerettem és nem tudtam elképzelni az életem nélküle. Ez addig tartott, míg a kutya egyszer beteg nem lett és akkor kicsit agresszívebb lett és megharapott. Onnan kezdve is nagyon szerettem a kutyám, de soha többet nem tudtam már megbízni benne százszázalékosan. A sebek mindig begyógyulnak, de a hegek mindig ott maradnak.

F/40+

2010. jún. 6. 23:03
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
A párterápiát, aki írja eléggé el van rugaszkodva a valóságtól - bár nem vitatom, hogy jó szándékból írta. Tudjátok mennyibe kerül? Egy alkalom (kb. 50-60 perc) kb. tízezer forint, és elég sokszor kell menni úgy tudom. Szerintem egy pénztelen kisgyerekes családnak nincsenek meg az anyagi lehetőségei egy ilyen dologra, mert ha lenne fölös 200-300 ezer forintuk, valószínüleg nem erre akarnák elkölteni. Szálljatok le a földre, a kérdező írta, hogy anyagi problémáik vannak.
2010. jún. 6. 23:05
 18/38 anonim ***** válasza:
69%

23:01-nek milyen igaza van!!!

Ez jó ötlet, mindenképpen állj a saját lábadra és "dobbants"! De amíg nem tudsz hova menni a gyerkőcökkel, addig mondd meg neki, hogy gondolkodjatok a dolgon...

2010. jún. 6. 23:06
 19/38 anonim ***** válasza:
82%
Lakhattok együtt, de ez nem jelenti, hogy anyagilag és érzelmileg tőle kell függnöd...
2010. jún. 6. 23:10
 20/38 anonim ***** válasza:
76%
23:01-nél a pont!
2010. jún. 6. 23:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!