Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nem tudom mit tegyek: váljak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudom mit tegyek: váljak vagy ne? Ti mit tennétek? Borzalmasan érzem magamat.

Figyelt kérdés

11,5 közös év van mögöttünk, ebből az utolsó 2-ben kezdett el minden megromlani.

több oka van, a legsúlyosabbak az anyagi nehézségek,és hogy a két pici gyerek miatt rá kevesebb jutott belőlem mint korábban, és hogy ő annyira bezárkózó tipus, hiába próbáltam kommunikáélni stb, nem nyílik meg nekem.

Most ott tartunk, hogy kiderítettem, hogy 5 hónapja van valakije, akivel állítólag halálosan szerelmesek egymásba, de a nő nem vállalja fel a kapcsolatukat és visszahajtotta hozzánk.

A férjem esküdözik hogy csak velünk akarja megélni a jövőjét és az eszemmel tudom is, hogy örülnöm kéne hogy egyáltalán hazaadja a fizetését és próbál igazán jó apa lenni - de én úgy érzem, elsorvadok a szeretetlenségben.

Hozzátartozik a történethez, hogy nem tudunk különköltözni. Gyakorlatilag nyomorognánk a gyerekekkel, hacsak nem vállalnék valami tisztességtelen munkát.

A barátnőim szerint le kellene nyelnem a méltóságomat és CSAKIS a gyerekek érdekét figyelni, de én kételkedem benne, hogy ez a légkör a javukra válna...

Annyira fáj ez az egész. Az életem több mint egyharmadát Vele éltem le, szeretem őt - de széttaposta a lekemet azzal, hogy nem a mi kapcsolatunkat próbálta menteni, hanem máshol kereste a boldogságát.

Annyira tanácstalan vagyok... :(

2010. jún. 6. 22:22
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
98%

Szia! Rettenetes helyzetben vagy. Szeretet nélkül egy nő el tud veszni. A férfi pedig nem kapja meg azt akkor lép tovább. Éppen egyik ismerősöm (férfi) panaszkodott, hogy könyörögni kell egy kis szexért. A felesége őrjöng mindenért. Kicsit hihetetlen volt addig míg nem láttam otthon mi újság. Amikor a felesége panaszkodott akkor meg azt lehetett megérteni. Az a gond, hogy egymás előtt zárkóznak be, így nem találják meg a közös hangot. A beszélgetés nélkül halott a kapcsolat.

Megcsaltnak lenni nagyon megalázó (én elváltam ez miatt néhány éve). Nem lehet csak úgy továbblépni. Sokáig biztattam magam, de nem ment.

Ha erőt érzel magadban akkor hozzátok helyre a kapcsolatot. Fogd meg a kezét és kérd, hogy beszéljétek meg kinek mi a kérése. Akár le lehet írni, ami segít abban, hogy nem fogtok egymás szavába vágni.

Sok sikert!

2010. jún. 6. 22:30
 2/38 anonim ***** válasza:
97%

Itt most tényleg a gyerekek a legfontosabbak.

Ha nem megy külön, illetve nem tudsz dolgozni, együtt kell gondoskodnotok róluk.

Függetlenül ettől ha nem vagytok már együtt boldogok, akkor külön utakon is járhatok, de a gyerekeknek nem szabad hátrányt szenvedni ettől.

Ha szereted ülj le vele beszélni, próbáld vele tudatni, hogy mi az amit érzel, és hogy szeretnéd tudni, hogy miért tetette ezt veled. Mert ha nem tudod, hogy mi a hiba akkor nem is segíthetsz.

S most lehet, szidni, lepontozni. Nekem is megromlott a kapcsolatom a párommal, egy másik férfi karjaiban találtam boldogságot, ő pedig nálam. Kb. fél évig tartott mikor bevallottunk mindaketten mindent a saját párunknak. S én mondtam neki, hogy szükségem van rá, de ha nem tudom, hogy mire van szüksége ez nem fog menni.

Az én párom és a volt szeretőm párja is rájött, hogy nagy a tét. Azaz tudat alatt is visszahajtottuk magunkat a saját kapcsolatunkba.

A nő pont ezt tette! Használd ki, ha maradni akar, talán megnyílni is hajlandó lesz.

Bárhogy is döntessz, erőt és kitartást, sok boldogságot neked és a gyerekeknek!

2010. jún. 6. 22:31
 3/38 anonim ***** válasza:
96%

Szia!

Ilyenkor mondom, hogy segíthet a párterápia. Vagy házilag valahogy újra fel kellene a lángot gyújtani, és ugyanúgy "tepernie" érted , mint a megismerkedésetek után. De ehhez az ő akaratereje, illetve a Te nagyvonalú elnézésed is kell... Nehéz, mert ugye nem ver, nem agresszív, csupán egyszer megbotlott.... és jó apa próbál lenni...Hát adj neki egy esélyt szerintem, lehet hogy ez az elcsúszása sokkal inkább megerősítette benne, hogy ki(k)hez tartozik....

2010. jún. 6. 22:34
 4/38 anonim ***** válasza:
95%

Jelenleg sajnos nem tudsz mit tenni, hiszen ott van a 2 pici, akivel nem tudsz hova menni! Keress magadnak egy jó állást, biztos fizetéssel, ha ez meglesz, akkor esetleg el tudtok menni albérletbe, de akkor sem biztos, hogy fel tudnod egyedül nevelni a 2 picit...

A szüleid nem élnek? Ők hogy állnak hozzá a dologhoz? Én feltétlenül hozzájuk fordulnék segítségért!

Egyébként, aki egyszer megcsalt, az máskor is meg fog... :( Sajnos ez az igazság! De most jelen helyzetedben, amíg a "hova költözés" meg nem oldódik, addig muszáj maradnod.

2010. jún. 6. 22:34
 5/38 anonim ***** válasza:
43%

a barátnőidnek igaza van azzal a kis helyesbítéssel, hogy ne a gyerekek miatt akard, hogy továbbra is együtt maradjatok, hanem magad miatt.

és a férjed miatt. most ne a gyerekeid legyenek a legfontosabbak, hanem a férjed.

és ezután is maradj ennél a variációnál. a gyerekeknek az a legjobb, ha azt látják, hogy anya és apa mindent megtesznek egymásért, ők a legfontosabbak egymásnak, csak utána jönnek a gyerekek. ekkor fogják biztonságban érezni magukat.

2010. jún. 6. 22:41
 6/38 anonim ***** válasza:
84%

Szia,hát ez nehéz ügy.Nem tudom,hogy számodra mi lenne a megfelelöbb,hogy külön mész a férjedtöl,mivel mondhatjuk,volt ami volt,de már nem avval a szerelemmel szeretitek egymást,itt azért lehet a kifogásokat keresni,hogy miért,gyerek pénz stb,de nézd az én keresztszüleim,lassan 25 éve házasok és egyik sem csalta még meg a másikat.Voltak nekik is nehéz idöszakaik,de soha eszükbe sem jutott volna,hogy félre kellene kacsintani,mert nincs pénz.Szoval,külön mész,és elfogadod,volt ami volt,a gyerekeid apja,és uj életet kezdesz egy olyan férfi mellett,aki szeret és megbecsül téged.Vagy vele maradsz,és bármikor bármilyen problémáitok adodnak,a férjed még rak rá egy lapáttal,és uj kalandba kezd.

Nem az én életem,mindenki ugy élje meg a saját életét,ahogyan azt jonak látja.

De nem biztos,hogy kiszolgáltatottnak kellene azért lenned,mert egy kisebb lakásban a gyerekeiddel nem férnétek el.Tisztességtelen munka?????????

Miért kellene éjjeli pillangonak álnod,az apja fizeti a gyerek tartást a gyerekekre,te kapsz családit,nem tudom még mit.Plusz még ha dolgozol,szerintem nem élnétek rosszul.De csak a pénz miatt ne hagyd magad,átverni egész életedben.Van egy mondás,aki egyszer megteszi,megteszi többször.

2010. jún. 6. 22:44
 7/38 anonim ***** válasza:
74%

Tisztességtelen munkát akarsz válalni??Ugyanmár,abból sem lehet mindig megélni..egyszercsak a tisztességtelen munkával is a csődbe jutsz..

És a házasságod még megmenthető..:S ez még nem a legvége a dolognak..ugyan tudom,hogy most reménytelennek látod a helyzetet,de ha próbálsz többet kiruccani a gyerekekkel meg a férjeddel,akkor talán javulhatnak valamit a dolgok..vagy csak egyszerűen legyetek többet együtt..ezt úgy értem,hogy többet üljetek együtt a tévé előtt,meg minden ilyesmi..kis apró figyelmességek a részedről..és aztán az ő részéről is jönnek a figyelmességek..

Frissitsétek fel a kapcsolatotokat....

2010. jún. 6. 22:45
 8/38 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: ugyan már! Nincs pénz, miből "ruccannának ki"? Én pontosan tudom, h milyen lehet, nálunk is mindent felemészt ez a pénztelenség! Attól, hogy továbbra is ültök a sz*rban, attól még nem lesz jobb semmi! Keress egy jó munkát és költözz külön. Ha a párod még rendbe akarja utána is hozni a kapcsolatotokat, akkor megteheti, de akkor már nem függsz tőle és tiszta fejjel el tudod dönteni, hogy megéri-e neked újrakezdeni! Ne sorod már bele magad egy ilyen kiszolgáltatott helyzetbe... :(
2010. jún. 6. 22:50
 9/38 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz helyzet... Az én véleményem az, hogy ha éreztek még egymás iránt valamit, próbáljátok meg újra, hiszen egy család vagytok. A párterápia szerintem is jó ötlet, hidd el, érdemes valahogyan összekuporgatni egy kis pénzt rá, mert hiszen a jövőtök, a közös életetek múlhat rajta.

Ha nem lennének gyerekek, talán más lenne a megoldás... Az azonban biztos, hogy neked is fontos lenne, hogy valami olyan szakmát találj, tanulj, ami stabil anyagi hátteret nyújthat, nem csak azért, hogy ne érezd magad függő helyzetben a párodtól, de a gyerekek miatt, az anyagiak miatt, és a saját önbecsülésed miatt is. Tanulni sohasem késő.

Az anyagiak nagyon meg tudják keseríteni a kapcsolatot, és ez ma egy nehéz világ. De hidd el, a gödör legmélyéről is van kiút, ha családként összetartotok, és közösen támogatjátok egymást.

Ami a párod kis kalandját illeti: vészjelzés ez mindkettőtök számára. Azonban egyet ne felejts el: bármennyire is lángolt valaki másért a párod, de a kapcsolatok csak az elején olyan izgalmasak. Később, a hétköznapokban, a nehézségekben, a megszokásban derül az ki, hogy valóban egymáshoz tartozik-e a pár. Az évek alatt a szerelem fakulhat. A szeretet azonban sosem fakul. Ha érzitek még ezt a szeretetet egymás iránt, akkor ne adjátok fel! Te pedig tanulj, hogy ha mégsem sikerül helyrehozni a dolgokat, ne az anyagi dolgok határozzák meg, jól tudsz-e majd dönteni a további életetekről.

2010. jún. 6. 22:50
 10/38 anonim ***** válasza:
100%
Korábban is volt már ezzel kapcsolatban egy kérdésed nem? - és akkor még azért voltál elkeseredve, mert úgy volt . elhagy benneteket.... most itt a lehetőség, ahogy írtad csak rajtad áll, hogy együtt maradtok-e - persze ha nem érzed a szeretetét, és semmi változást nem látsz rajt, akkor nincs értelme, de talán ha ő is változik érdemes lenne megpróbálni egyben tartani a kiscsaládot!
2010. jún. 6. 22:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!