Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartásban hogy egyezzünk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartásban hogy egyezzünk meg?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem,hogy egy 1,2 ft-os nettó fizetésből mekkora összegben állapodjunk meg gyerektartás ügyében?

Gyermrkeim apja 100-120 000 ft-ot mondott úgy ,hogy van 700 000 ft havi kiadás hitellel együtt és ő fizeti egyenlőre az én és két gyermekünk lakhatását,kajáját?

Keresek magamra,családi pótlékból fizetem a sulis ovis ebédet és úszást.

Reális összeg a felajánlott?Köszönöm!

2018. jan. 24. 08:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%
Reális, ha ennyi egyéb kiadást ő fizet.
2018. jan. 24. 08:32
 2/15 anonim ***** válasza:
31%

Gyerektartás = gyerekkel kapcsolatban felmerülő költségek fedezésee.

Normál esetben ezen költségek felét kell fizesse az apa, a másik felét anya.

Na most, 100-120 ezer forint nem elég ezekre?

Ahhoz a volt férjednek mi köze van hogy neked mekkora egyéb kiadásod van? Nem asszonytartást fizet, hanem gyerektartást.

A 100 e. fz /hó igen korrekt összeg. A gyerektartásnak nem az a lényege hogy jusson belőle anyuka egyéb kiadásaira is.

2018. jan. 24. 08:37
 3/15 anonim ***** válasza:
66%
Reális, igen. A bíróság se ítélne meg többet.
2018. jan. 24. 08:38
 4/15 anonim ***** válasza:
64%
Mi havi 35 ezer forintot kapunk apámtól és hónapokig felém sem néz...
2018. jan. 24. 08:45
 5/15 anonim ***** válasza:
66%
Ha ennyi mindent fizet, miért szeretnél még gyerektartást is kérni?
2018. jan. 24. 09:31
 6/15 anonim ***** válasza:
77%

2: tévedsz.

A gyerekkel együtt élő szülő természetben gondoskodik a gyerek szükségleteiről. Most rá, ápolja, neveli, stb.

A másik szülő inkább anyagilag gondoskodik róla: nem a fele költségeket kéne fizetnie. Elvégre a fele munkát se vállalja.

A valóságban 100 esetből 98-ban annyit se fizet "apuka", ami a kiadások felére elég.

Az a másik szempont, hogy a gyerekek továbbra is a megszokott színvonalon éljenek. Gondolom, eddig se havi 50 ezret költöttek rájuk a szülők fejenként.

Ennek fényében is reális a havi 100-120. Gondolom, a kérdező esetében nem lesz gond, ha az apát megkéri, hogy adjon bele a szemüvegbe vagy a nyári táborba. Meg nem az lesz, hogy egy nyalókát se kapnak a gyerekek, mert "vegye meg anyád a gyerektartásból".

2018. jan. 24. 09:38
 7/15 anonim ***** válasza:
En semmit se kapok 2 eve, ugyhogy ennyivel igencsak boldog lennek 2 gyerekre!
2018. jan. 24. 15:50
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves 2-es válaszoló!

Ha figyelmesen olvastad a kérdésem,akkor olvashattad,hogy van keresetem.Tehát apuka nem az én kiadásaimat fedezi.

A fele normál esetben?????A normál eset kérlek az ha egy család nem bomlik fel.

Mint láttad a családfő szép karriert csinált,amely pozició "sajnos"a mai napig nem teszi lehetővé,hogy fele részét kivegye a gyerekek körüli dolgokból.

Azért ha egy nő benyújtaná a számlát,hogy kérem a fizetésem az éjszakás nővér,a bébiszitter,a tanító néni,a mosónő, szakácsnő és a takarítónői beosztásban hát bizony hanyattvágódna a sok apuka,hogy anyu munkájának bizony havi kb.800 000 ft NETTÓ értéke van.Csak ez olyan k.....tt természetes,hogy ezt ugye nem értélelik.

Sajnos kettőnk közül bizony nekem lesz most nehezebb felépíteni egy külön életet hisz ő ezt megtehette míg én gyerekeztem.(mármint karriert)

Szerinted két gyerekkel újra kezdeni mennyire egyszerű főleg úgy,hogy még betegségeknél mindíg én vagyok itthon a gyerekekkel?Tudom,nem lehetetlen és azon vagyok.

2018. jan. 24. 21:45
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb "okos" válaszoló gyereket se látott közelről, igy könnyen mondják hogy anyukának legyen elég 20-30-40e Ft.

Senki nem sajnáltatja magát, de én nem tehettem meg, hogy elengedem a fülem mellett hogy" anya éhes vagyok, anya ez anya az...." Az exem a szamitogepe mellőlmegtehette ugyanezt, igy egy idő után mikor soha nem reagált a gyerekek " kéréseire, azok el is felejtették hogy apjuk is van....

En nem tehetem meg, hogy leszervezek magamnak egy szinházat, egy mozit, egy hétvégét, mig a különélő apuka mindig arra hivatkozik, hogy neki előre rögzített programja van, meg dolgozik, meg ott a másik család, meg ez meg az. A gyerekekkel én maradok otthon ha beteg, szoval olyan tavol vagyunk a fele-fele megosztastol mint Mako Jeruzsalemtol.... Az aprosagokat a nemgyerekesek sosem fogjak atlatni, igy konnyu csak a szavakkal vagdalkozni. Nyilvan vannak kivetel apukak meg kivetel anyukak ( akik gyt-bol akarnak elni), de a nagy tobbseg pont nem ez, ahogy sajnos nagyon keves apuka akarja magahoz venni a gyereket.

2018. jan. 25. 07:30
 10/15 anonim ***** válasza:

"akkor olvashattad,hogy van keresetem.Tehát apuka nem az én kiadásaimat fedezi. "

Nagyszerű!

A kérdésem még mindig: a havi 120ezer nem elég a gyerekkel kapcsolatos kiadásokra?

...amellett, hogy csekély szövegértési képességeim ellenére azt véltem felfedezni soraid között hogy ezen felül tejel szépen, egyéb dolgokra is.

2018. jan. 25. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!