Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válni szeretnék de nem tudom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válni szeretnék de nem tudom a lakcímet a férjemnek mert már elköltözött hogy adjam így be a papírokat?

Figyelt kérdés
2018. jan. 18. 18:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, nagyon durva ötlet, de mi volna, ha megkerdeznéd tőle?
2018. jan. 18. 18:15
 2/12 anonim ***** válasza:
63%
A nevét tudod?
2018. jan. 18. 18:52
 3/12 A kérdező kommentje:
Lehet vicces nektek de nekem nem.Tudom a nevét azt hogy kinél tartózkodik de hogy hova van bejelentkezve nem. Egyébként ő zárkozik el így nem tudom megkérdezni
2018. jan. 18. 19:42
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Tudod a nevét, az anyja nevét és a születési idejét/helyét, szerintem a föld alól is előkerítik. De ha ez nem elég, akkor ott a házassági anyakönyvi kivonatotok.

31/f

2018. jan. 18. 19:48
 5/12 A kérdező kommentje:
Ez alapján hova küldik az értesítést neki?
2018. jan. 18. 22:50
 6/12 anonim ***** válasza:
97%

Csak van egy darab közös ismerősötök! Vagy ha nincs, akkor attól kérdezd meg akinél tartózkidik. Komolyan, ezek annyira egyértelmű megoldások, nem hiszem el hogy nem jut eszedbe semmi...

1.

2018. jan. 19. 07:29
 7/12 anonim ***** válasza:
Első és legfontosabb kérdés: van közös ismerősötök? Csak ismered az anyját (akkor arra a címre kell küldetni, majd átadja neki), vagy a testvérét, haverját...bárkit. Ha tudod a telefonszámát vagy a mail címét, akkor fel tudod vele venni a kapcsolatot. Persze csak ha a költözés után nem cserélte le minden elérhetőségét. De az anyját nem tudja lecserélni, szóval én nála próbálkoznék.
2018. jan. 19. 12:29
 8/12 eddiboy válasza:
100%
Nem kell a lakcimét megadnod a kereset beadásakor, a bíróság majd kikeresi a népesség-nyilvántartásból és oda küldi az idézést.
2018. jan. 21. 06:37
 9/12 1001kismalac válasza:
100%

A válópert úgy lehet elindítani, hogy egy keresetlevelet beadunk a bíróságra. De vajon melyik bíróságra kell ezt beadni?

A válóper elindítása: 1. lépés

Az első lépésben mindig meg kell keresni azt a települést, amely alapjául szolgál a pernek. Ha ezt a települést megtaláljuk, akkor tudni fogjuk, hogy az ügyünk melyik bírósághoz fog tartozni. Azonban azt, hogy melyik települést kell figyelembe venni, a törvény mondja meg.

A válópert annál a bíróságnál lehet elindítani, amelynek a területén

1) az alperes belföldi lakóhelye (annak hiányában: tartózkodási helye) van,

2) az alperes utolsó ismert belföldi lakóhelye van (ha a belföldi lakó-, illetve tartózkodási helye ismeretlen)

3) a felperes lakóhelye (tartózkodási helye) van (ha az alperes utolsó ismert belföldi lakóhelyét sem lehet meghatározni)

A felperes az, aki elindítja a pert, az alperes pedig az, aki ellen a felperes elindította a pert. Ha Ön kezdeményezi a válást a bíróságon a házastársa ellen, akkor Ön lesz a felperes, a társa pedig az alperes.

A per megindítható annál a bíróságnál is, amelynek a területén a házastársak utolsó közös lakóhelye található.

2018. jan. 22. 19:47
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem is kell és miért is kellene tudnod, hogy az exed hol lakik? Gondolj bele, valaki kint él külföldön akár közölnie kellene az exével címét? Ne viccelj.Valakik külön élnek 10 éveket, de nem váltak el jogilag, azt sem tudják él a másik, akkor nem választanának el?
2018. jan. 23. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!