Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mikor lesz már vége?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor lesz már vége?

Figyelt kérdés
Május közepén végre első fokon pert nyertem gyermekelhelyezés ügyben. Nagyon hosszú perem volt és sajnos nagyon nehéz is. A férjem természetesen nem nyugszik bele a "végeredménybe", mivel nagyon rosszul jött ki belőle (magas perköltség, gyerektartás stb...)A határozat felolvasása után azonnal fellebbeztek az ügyvédjével. Azóta már eltelt 3 hét és még mindig nem tudom mikor lesz vége ennek az egésznek. Sajnos közös tulajdonú a lakásunk, még mindig együtt élünk. Addig nem akarok lépni, amíg nincs a kezemben a jogerős határozat, viszont jön a nyári szünet. A férjem ugyan két hete bejelentette,hogy "nem megy tovább", de a fellebbezést még nem mondta vissza. Most nem tudom mi van, mert azt az információt kaptam, hogy ha az ítélet kihirdetése után azonnal fellebbeznek, akkor az automatikusan felkerül másodfokra és nem kell megvárni a szokásos 15 napot. Akkor ez most hogy is van? Kb. mikorra várhatom a végét?Kérem csak az válaszoljon, aki már volt ilyen helyzetben, vagy az aki jogilag is ért hozzá.
2010. jún. 4. 09:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az, hogy az ügyvéd szóban azt mondja a per végén, hogy nem fogadja el a határozatot és fellebbez, az a csak annyit jelent, hogy a bíró nem elemeli azonnal jogerőre. De a fellebezést írásban kell beadni és ha ez nem történik meg a határidőn belül akkor emelkedik jogerőre az ítélet. Tehát lehet, hogy valóban nem adták be a fellebezést.
2010. jún. 4. 09:43
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha nem adott be fellebbezést,akkor egy hónapon belül megkapod a jogerős határozatot. Ha fellebbezett,akkor két hónap is eltelhet,mire másodfokon tárgyalják az ügyet.Ők viszont csak nagyon ritkán változtatják meg az elsőfokú ítéletet. Igazából nem is foglalkoznak az üggyel,csak formaság az egész. Tapasztalatból írom.
2010. jún. 4. 10:26
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha az ügyvéd fellebbezést jelentett be a tárgyaláson akkor azt beírták a tárgyalási jegyzőkönyvbe,tehát él.Akkor is ha írásban nem indokolja.Majd az ügyészség tesz indítványt.

De az ítélkezési szünet előtt nem hiszem,hogy már bármi is fog az ügyben történni.

Egy bírósági dolgozó.

2010. jún. 4. 10:37
 4/11 anonim ***** válasza:

Igazuk van az előttem íróknak.

5 évig tartó válóperem volt Dr. Kassai Mihály bíró úr volt a bíró, aki elvette a gyermekemet és egy olyan férfjnek ítélte, aki az éjszakában dolgozik, hamis tanúkat hozott a bíróságra, én meg csak fogytam és egyre betegebb lettem. Tudod milyen amikor jön egy ember és azt állítja, hogy kúrva vagy? A bírót az sem érdekelte, hogy nem ismerem az illetőt. Vittem tanút, hogy rendes vagyok, hogy tiszta, hogy a egy KTV Internet szolgáltatónál vagyok főállásban, Komoly munkám volt. A gyerekre egy forintot nem adott, takarítást kellett vállalnom, ahová vittem magammal a gyereket esténként... megjártam a poklot. Pánikbeteg lettem és asztmás és a mai napig nem gyógyúltam meg, pedig eltelt 6 év. Szóval nem volt pénzem sztárügyvédre, a gyerekem mindig velem volt, 5 évesen folyékonyan olvasott és tök okos és jólnevelt. A másodfokot is a volt férjem nyerte. Kijöttünk a tárgyaláról, azt mondta: tudsz menni a gyerekért a suliba? Dolgom van. Ennyi.

Ott kellett hagynom a közös lakást, mert azt a 3 millát mondtam tudja be gyerektartásnak, hogy a gyerek a körútról könnyebben jár majd suliba később is, (ekkor 10 éves volt) Egy szatyorral mentem albérletbe, ahová a gyerek velem akart jönni, a szívem szakadt meg. Nem tudtam mit csináljak, annyira igazságtalan az élet. Szép lassan a fiam átpártolt apuhoz, aki havi 500 ezret keres, gondolhatod mi pénzt költ extrákra, hogy a gyerek ne jöjjön át. Most ugyan 16 éves és most fog középfokú nyelvvizsgázni, de nem jár hozzám, csak nagyon ritkán. Nincs nap, hogy ne sírnék érte. (mint most)

Rocker lett, semmi nem érdekli, ki van fordulva magából, elutasít mindenkit, nem tett neki jót ez az egész. Már nem lenne értelme fellebbeznem újra, de az a bíró ha látná mit tett...

Azóta férjhez mentem van egy 2 éves kisfiam, de szegény megszenvedi, hogy a nagyfiam után sírok. VAn ám tanács, hogy hagyjam, majd visszatalál, stb. NEM MEGY.

Hatalmas házat épített a férjem a második, 90m2 van itt a nagy fiamnak, de nem kell neki, elköltöztek vidékre, pedig a perben megígérte az apja, hogy Pesten marad, hogy legalább egy állandó pontja legyen az életének, onnan 5 percre lenne a sulija, most vonatozik. Tőlem pont 80 kmre van. Ennyi.

Bocs a csapongásért.

Most a gyes mellett pelenkákat hordok ki anyukáknak, és tudod milyen érzés, amikor látom, hogy alkoholista, dohányos nők nevelnek 3 picit? Alultápláltak, sírnak. Ezt lehet.

A kérdésedre a válasz, nem akarlak idegesíteni, de igen, van hogy a másodfokú bíróság megváltoztatja a döntést, mert hallottam róla. Bár nálam is ezt tették volna.

Sajnos a statisztika is azt mutatja, hogy sok apa megkapja a gyereket.

Nálam az sem számított, hogy el tudom tartani, rendes vagyok, gyermekhez igazodó munkaidőm van, semmi.

Pedig apa összeszűrte a levet az óvónővel, környezettanárral, meg még ki tudja kivel.

Nem tudlak megvígasztalni, de együttérzek veled.

2010. jún. 5. 10:04
 5/11 A kérdező kommentje:

Utolsónak:

Sajnálom ami veled történt. Sajnos nem egy ilyen esetet hallottam a válásom alatt. Nekem szerencsém volt, mert egy nagyon korrekt bírónőt fogtunk ki. Az én férjem nem volt ennyire gátlástalan. Nem szoktam ilyet kívánni senkinek, de remélem az élet megbünteti amiért így elbánt veled. Szívesen adnék tanácsot, de sajnos nem tudok...csak annyit, hogy együtt érzek veled. Annál rosszabb nincs mikor egy anya bármilyen formában elveszíti a gyermekét.

2010. jún. 8. 08:22
 6/11 anonim ***** válasza:
Bocs, kicsit eltér atárgytól...nem scak szemét apák vannak, hanem szemét anyák is,a párom küzd a ksifiáért, mert az ana nem engedi el hozzá. Ugyanis bosszúért kiheg, mert nem képes elfogadni, hogy a kapcsoaltuk soha nem működött, és a párom évekkel ezelött már nem bírta, és kilépet a kapcsoaltból. A gyereket meg ment látogatni. H aakadt egy új ismeretség, azt aza nyuka elűzte. Engem is megpróbált, megtámadott, de én nem szaladtam el...A kisfiúnak egy éve semmi kapcsolata nincs az apjával, pedig van határozat, apuka megy a láthatásért, de anya már az apa ellen hangolta a gyereket...de persze a pénzt meg szépen lenyeli...hát hol az igazság? És ahogy harcol a gyerekért, pontosan ez mutatja, hogy mennyire jó APA, ezért biztos avgyok bnne, ha egyzser lesz közös gyerkőc, mindenre számíthatok rá...csúnya dolgok vnnak, ahol két ember szerette egymást, kifordulnak önmagukból, bosszút lihegve, és közben meg a gyerek megy tönkre... :(
2010. jún. 8. 14:51
 7/11 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Egyetértek veled. Ilyen is van, sajnos az én környezetemben is. Én nem azért várom a határozatot, mert én a gyerekeket el szeretném tiltani az apjuktól, sőt és a bíróságon is bejelentettem ,hogy szeretném ha az apa továbbra is beleszólna a gyerekeink életébe. Viszont nálunk az apa tőlem vált le nehezen, a gyerekek csak azért kellettek volna neki hogy maga mellett tarthasson. Ezt bebizonyította azzal hogy amióta kimondták a válást első fokon, a gyerekeknek még egy pár zoknit se vett, sőt az oviba is kijelentette, hogy majd én megoldom a nyári szünetet egyedül, ahogy akarom. Ennyit erről. Örülök hogy megosztottad a tapasztalataidat, de ha a kérdésemből csak annyit szűrtél le hogy én is egy olyan anya vagyok mint amilyen a párod volt neje, akkor rossz helyen jársz.Bocs, nem akarlak letámadni, de nem a kérdésemre válaszoltál.
2010. jún. 8. 15:18
 8/11 anonim válasza:

Sajnos 80% biztos, hogy szeptember közepéig már nem tudsz meg többet az ügyről, ugyanis nyáriszünetet tartanak.

Sok sikert!

2010. jún. 8. 15:45
 9/11 anonim ***** válasza:
Bocsi, én írtam a "szemét anyákról" nem letámadtalak, csak leírtam, hogy férfi is szenvedhet, mert az egyik hozzászólásban a szemét férfiak vannak leírva.. Nagyon kívánom, hogy rendeződjenek a dolgok és a gyerek(ek?)nek a legjobb lesz.De most tényleg nem lesz semmi, mert itt a nyár...szünet...
2010. jún. 8. 21:11
 10/11 anonim ***** válasza:

"Sajnos a statisztika is azt mutatja, hogy sok apa megkapja a gyereket. "

Lehet, hogy a te eseted más volt, de ettől még nagyon helyes, hogy kapják az apák is. Nem csak anyuci létezik, ideje felfogni. Egy apa is ugyanolyan fontos. Velem is rosszuljárna némelyik nő, pedig nő vagyok. Túl sok undorító elválást láttam és 90%-ban bizony a nők voltak a ludasak, ők nem adták láthatásra és mindenre jutott a gyerektartásból, csak a gyerekre nem. Szóval ebben sajnos nincs, a te eseted a ritka, nem a fordítottja.

2010. jún. 9. 02:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!