Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi tesz a birosag, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi tesz a birosag, ha a hazassagom alatt 5 milliot koltott ram illetve keszpenzben adott a ferjem, de nem tudom vissza adni?

Figyelt kérdés
A napokban kezdodik a valoperunk,2 evet voltunk hazasok. A vallalkozo ferjem fianak tulajdonaban eltunk, nincs kozos vagyonunk es kozos gyermek sem, de. A ferjem kovetel tolem 5 millio Ft-ot, mert o ennyit adott kp. -ben illetve koltott ram a hazassagunk alatt, amit nem mellekesen en elismerek, mert igy tisztesseges, csak nem tudom neki ezt az osszeget prezentalni. Mi tortenik, ha en ezt nem tudom vissza adni? Mit tesz velem a birosag? Nem kell az a valasz, hogy ne ismerjem el, stb. , nem hazudok. Udvozlettel, M. Kriszta
2017. dec. 3. 01:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát... Attól tartok ezt nem követelheti vissza.

Van róla írásos bizonyíték, hogy átadta, stb?

Butaság az egész. A közös vagyoknt kell felezni. Ingatlant, ingóságot.

Ez alapján a vajkrémre adott pénzt is, vagy a ruhára adott pénzt is vissza kérhetné...

Pfff.

2017. dec. 3. 02:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem tesz veled a bíróság, mert ilyent nem kérhet vissza a férjed. A házasságotok alatt keletkezett jövedelem közös vagyon.
2017. dec. 3. 02:53
 3/10 anonim ***** válasza:
11%

2 év alatt közös vagyon nem játszik. Így egyiktek sem követelhet. Pontosabban követelhet, de a követelés jogosságát neki kell bizonyítani. Ha ragaszkodsz az összeg visszafizetéséhez, azt a saját tempóban teheted, nem rugdal a jog. Ettől függetlenül kérdezz egy ügyvédet. A becsületességed előtt pedig azt hiszem, minden férfi nevében kalapot emeletes, ha én lennék az exférjed, elengedném az összeget.

31/f

2017. dec. 3. 02:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

"2 év alatt közös vagyon nem játszik."

A házasság alatt szerzett bevétel közös. 2 év alatt és 1 év alatt is.

Akkor most számold fel te is a háztartásban végzett munkádat :)

Ne leghyél már balek. Semmit nem követlehet vissza, csak ha írásos papírja van arról, hogy a magánvagyonából adott neked kölcsön.

2017. dec. 3. 02:57
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

#4. A bevétel igen, a vagyon nem. Az csak 10 év után. Ha nincs házasság alatt keletkezett lóvé egy bankszámlán vagy párnacihában, akkor mindenki viszi a sajátját és annyi, de amúgy sem ez volt a kérdés.

31/f

2017. dec. 3. 03:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A bevétel is vagyon a bankszámlán, nem?

A magánvagyon pedig 10 év után sem lesz közös. Az örökre magánvagyon marad. Csak a mindennapi használati tárgyak lesznek közössek, de azok előbb, mint 10 év, most fejből nem tudom.

2017. dec. 3. 03:34
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Nekem nyócas. Akkor sem ez volt a kérdés :D

31/f

2017. dec. 3. 03:37
 8/10 anonim ***** válasza:
31%
Kedves Kriszta. Mivel Krisztaként írtál ki kérdést, 6 millió lesz kamattyal, ha Irénként raktad volna fel a kérdést, akkor megfelezi az 5 misit, 2,5 lenne a ceh. Be ne pipázd már, csak szívatlak. Nem kérhet ilyesmit számon követelésként. 😊
2017. dec. 3. 03:43
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A bíróság kiröhögi, mit tehetne?

Mindenki annyit költ a feleségére, amennyit akar, az nem kérdés egy válás esetében.

2017. dec. 3. 15:08
 10/10 anonim ***** válasza:
56%
Nem követelhet tőled semmit, ha csak nincs arról a pénzről közjegyző előtt aláírt kölcsönszerződés. Ha ajándékba adta, az a tied és kész. Nincs mit elismerni, ez így baromság. Ha te ragaszkodsz hozzá, akkor fizesd ki neki valahogy ezt a pénzt. Mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Viszont kötelezni senki nem fog rá.
2017. dec. 9. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!