Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi tesz a birosag, ha a hazassagom alatt 5 milliot koltott ram illetve keszpenzben adott a ferjem, de nem tudom vissza adni?
Hát... Attól tartok ezt nem követelheti vissza.
Van róla írásos bizonyíték, hogy átadta, stb?
Butaság az egész. A közös vagyoknt kell felezni. Ingatlant, ingóságot.
Ez alapján a vajkrémre adott pénzt is, vagy a ruhára adott pénzt is vissza kérhetné...
Pfff.
2 év alatt közös vagyon nem játszik. Így egyiktek sem követelhet. Pontosabban követelhet, de a követelés jogosságát neki kell bizonyítani. Ha ragaszkodsz az összeg visszafizetéséhez, azt a saját tempóban teheted, nem rugdal a jog. Ettől függetlenül kérdezz egy ügyvédet. A becsületességed előtt pedig azt hiszem, minden férfi nevében kalapot emeletes, ha én lennék az exférjed, elengedném az összeget.
31/f
"2 év alatt közös vagyon nem játszik."
A házasság alatt szerzett bevétel közös. 2 év alatt és 1 év alatt is.
Akkor most számold fel te is a háztartásban végzett munkádat :)
Ne leghyél már balek. Semmit nem követlehet vissza, csak ha írásos papírja van arról, hogy a magánvagyonából adott neked kölcsön.
#4. A bevétel igen, a vagyon nem. Az csak 10 év után. Ha nincs házasság alatt keletkezett lóvé egy bankszámlán vagy párnacihában, akkor mindenki viszi a sajátját és annyi, de amúgy sem ez volt a kérdés.
31/f
A bevétel is vagyon a bankszámlán, nem?
A magánvagyon pedig 10 év után sem lesz közös. Az örökre magánvagyon marad. Csak a mindennapi használati tárgyak lesznek közössek, de azok előbb, mint 10 év, most fejből nem tudom.
Nekem nyócas. Akkor sem ez volt a kérdés :D
31/f
A bíróság kiröhögi, mit tehetne?
Mindenki annyit költ a feleségére, amennyit akar, az nem kérdés egy válás esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!