Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan tudnám vissza szerezni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám vissza szerezni a lányomat?

Figyelt kérdés
az előző kapcsotatomból született egy kislányom,sajnos négy hónap múlva elhagytak.Ettől kezdve rendszeresen fizetem a tartásdíjat.Ötéves koráig tudtam néha-néha,talán ötször találkoznom a lányommal.Ez is egy bonyolult történet.Közben lett egy új élettársam,akitől született egy fiam.Mikor ezt megtudták azonnal megszűnt minden kapcsolat.Egyetlen egy levélre sem válaszoltak.Ha elmentem nem voltak otthon.Lányom idén lesz 18-éves.Pár hónapja az interneten keresztül sikerült összehoznom a két gyermekemet.A két gyerek soha nem látta egymást élőben .Már elég szépen levelezgettek egymással.Több alkalommal én ültem a számítógép elé,hisz úgysem látják egymást,én leveleztem a lányommal a tudta nélkül.A fiam nevében írtam mindig.Elég nehéz volt,de szerencsére nem jött rá,hogy az apja van a túloldalom.A sok levelezgetés közben sikerült rájönnöm,hogy a lányomnak nincs is apja.Ez nagyon megdöbbentett.Az anyja így nevelte fel.Már lassan 18éve rendszeresen fizetek de 12 éve nem láttam a lányomat. jól van ez így? Ezért kérem Önöket próbaljanak rajtam segíteni,hogy mitévő legyek? Előre is köszönöm tanácsaikat.
2010. máj. 30. 16:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%

Mi is ilyen szituációban voltunk, csak rövidebb időre (3 év).

Az én édesapám úgy oldotta meg a dolgot, hogy utánajárt anyám címének, és beállt az ajtóba.. kb azóta itt élek nála.

Két módot tudok elképzelni, ha nem tudja a címüket

a.) magánnyomozó - drága lesz kissé

b.) bírósági beadvány - időigényes

esetleg még próbálkozhat neten utánanyomozni önmagaként, esetleg a fia segítségével.

Sok sikert!

19F

2010. máj. 30. 16:51
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Gyámhatóság! Nincs joga eltiltani tőled a lányod! Már sokkal előbb el kellett volna menned. Szégyen, hogy ilyet megtehet valaki, hogy eltiltja a lányát az apjától! Mivel a lány 18 éves már nem tilthatja el tőled többé, mostmár nyugodtan felveheted a kapcsolatot a lányoddal, eddig sem akadályozhatta volna a volt nő a kapcsolattartást, de mostmár végképp nincs beleszólása. Vagy se szó se beszéd állíts oda.

Eddig miért nem mentél bíróságra és egyéb helyekre?

2010. máj. 30. 16:52
 3/15 anonim ***** válasza:
86%
És a fiad tudja hogy a féltestvérével levelezget?Szerintem kicsit visszatetszős hogy a nevében írtál neki.Miért nem vetted fel vele te a kapcsolatot?ha csak a háttérből figyelsz úgy semmi nem lesz.próbálj meg még több kört futni azért hogy lásd ne add fel ilyen könnyen.És 5 éves koráig is csak 5ször láttad?Azért ez nem semmi nem tilthatják el csak úgy tőleg főleg hogy még fizetsz is utána magyarul nem etszel rá magasról.Hmás út nincs fordulj ügyvédhez.
2010. máj. 30. 16:54
 4/15 anonim ***** válasza:
49%
teszel*
2010. máj. 30. 16:55
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Gusztustalan undorító hányingerkeltő dolog hogy ráadásul téged hagytak el és miután új életet kezdtél még ő szakítja meg veled a kapcsolatot.Nincs joga hozzá.De nem is értem ha nincs nevelő apja akkor nem volt soha rendes élettársa a nőnek?Miért szakadt meg a kapcsolatotok?
2010. máj. 30. 16:57
 6/15 anonim ***** válasza:
62%
A fiad nevében kérd el a pontos lakcímét, és állítsd be váratlanul hozzájuk. Mondd el a lányodnak hogy te vagy az apja, az anyjának pedig azt, hogy amit csinál, ahhoz nincs joga.
2010. máj. 30. 16:57
 7/15 anonim ***** válasza:
87%

Én nem értelek téged kérdező! Szépen fizetted a tartásdijat, mondod is hogy hiányzik a lányod de ezekszerint annyira még semi hiányzott, mivel én nem tudtam volna elviselni azt hogy évekig ne lássam a lányomat! Én minden bokrot megmozgattam volna érte, hogy rátaláljak és ne vigye el tőlem az anyja mivel jogom van hozzá nekem is!

Szerintem nem normális dolog hogy évek hossza alatt nem kerested őt! Nem leveleket kellett volna irkálnod, és az első ajtókopogtatásnál mikor nem voltak otthon feladni és nem keresni többé 18 éves koráig!

Hirtelen most szeretnél apuka lenni?

2010. máj. 30. 17:00
 8/15 anonim ***** válasza:
82%

Ha anyagi oka lenne az ügyvédnek: ingyenes jogi tanácsadás van a megyeszékhelyeken. Hogy hol, esetleg megyei lapokban, neten utána kéne járni.

(Szombathelyen a bíróságon/vagy közelében, a Szili János u-ban.)

2010. máj. 30. 17:00
 9/15 anonim ***** válasza:
52%

Úgy látom mindent megtettél azért,hogy láthasd, de szerintem ezért már bíróságra menni felesleges.levelezzetek így továbbra is, kérdezd meg a fiad nevében,hogy tudja e ki az apja, miért nincs velük, barátkozz vele de be ne valld,hogy te vagy, mert úgy érzi majd magát mintha elrulták volna.

Amint betölti a 18at menj el,onnantól az anyjának nincs joga beleszólni az életébe!!!

2010. máj. 30. 17:01
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Vidd bíróság elé az ügyet! Bírósági papír nélkül el sem tilthatta volna tőled a lányod! Ráadásul a lány már 18 éves, mostmár joga van dönteni,hogy mit akar!
2010. máj. 30. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!