Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy tudom a lányomat az én nevemre venni?
Hát két opció van:
1. A saját nevedre íratod át, az egy szimpla névváltoztatás. Ehhez az apának nem kell lemondania róla, viszont a beleegyezése kell hozzá. Nélküle ezt sehogy nem tudod elintézni, ügyvédtől is kérdeztem már, ehhez mindenképp kell az apa engedélye is.
2. A párod nevére íratjátok át, ez már nehezebb, mert ehhez az apának le kell mondania a gyerekről a párod javára. Ebben nem vagyok járatos, de úgy tudom, itt gyakorlatilag örökbefogadja a gyereket.
Ha megengedsz egy megjegyzést, egy gyerek nem olyan, mint egy autó, hogy "kinek a nevén" van. Persze ha valakit örökbe fogadnak, vagy lemondanak róla, az más eset, de csak azért, mert apuka nem törődik vele, meg nem fizet gyerektartást, miért kell "átíratni" azt a szerencsétlen kölköt? Lehet, hogy a ti lelkivilágotoknak ez jót tesz, de a gyerekének aligha.
Láttam már olyat, hogy valaki felnőttként - édesapjával való rossz viszonya végett - kérte a nevét megváltoztatni, és minden további nélkül ment is a dolog. De miért nem lehet ezt a választást annak meghagyni, akit érint?
Sajnos olyan ismerősöm is van, akiről lemondtak a szülei, pontosabban az apja nem ismert, az anyja meg elfelejtette elvinni a kórházből. Több évig hányódott szegény állami gondozásban, mire az anyai nagyanyja hivatalosan is a gyámja lehetett, ezalatt 3 különböző családneve volt. Jóravaló fiatalember lett belőle, de a mai napig némi identitászavarral küzd. Persze ennek nyilván nem csak a névváltozás az oka, de minek fokozni azt, ami már amúgy is...? Ne nehezítsétek meg a gyerek életét még jobban.
Persze tudom, hogy nem az én dolgom, lehet lepontozni, amiért beleszóltam, de úgy gondolom, ezt el kellett mondanom.
Khm-khm, na akkor erre mondják, hogy ha nem ugattam volna, bölcs kutya maradtam volna... Örülök, hogy ezt a kommentet is ideírtad, így természetesen érthető a névváltoztatási szándék. Bár technikai jellegű tancsácsot adni sajnos nem tudok hozzá, de sok sikert és boldogságot kívánok nektek! :)
utolsó voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!