Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A nagyszüleim 1998-ban ill.200...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nagyszüleim 1998-ban ill.2002-ben eltartási szerződést kötöttek velem, miszerint az én nevemre került a házuk. A férjemmel 14 év után válni készülünk. Tarthat-e igényt a ház felére?

Figyelt kérdés
Nagymamám idén októberben halt meg, nagypapám 6 éve. (ha fontos ez az adat bármilyen szempontból)
2010. dec. 24. 19:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól tartok, hogy az eltartási szerzödés miatt - mivel a házasság fennállása alatt lett kötve - közösnek számit, mivel CSAK TE nem tudtad volna a feltételeket teljesiteni (mivel vagyonközösségben éltetek). Ebben az esetben nem sok jelentösége van, hogy az akit eltartottatok, rokon vagy sem, és éppen ezért nem számit örökségnek sem.
2010. dec. 24. 20:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem sürgössen menj el egy ügyvédi tanácsadásra,mert ez nem játék.Nincs kizárva,hogy közös vagyonnak fogja a biróság venni.Én már hallottam hasonlót.
2010. dec. 25. 00:53
 3/7 anonim ***** válasza:

A házastárs különvagyonához tartozik:

a) a házasságkötéskor megvolt vagyontárgy,

b) a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy,

c) a személyes használatra szolgáló és szokásos mértékű, illetőleg mennyiségű vagyontárgy,

d) a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy.

Szerintem külön vagyon lesz, de mindenképp konzultálj ügyvéddel, mert nem egyértelmű eset!

2010. dec. 26. 01:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Ma 01:08-as:

"A házastárs különvagyonához tartozik:

a) a házasságkötéskor megvolt vagyontárgy,

b) a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy,

c) a személyes használatra szolgáló és szokásos mértékű, illetőleg mennyiségű vagyontárgy,

d) a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy.

Szerintem külön vagyon lesz, de mindenképp konzultálj ügyvéddel, mert nem egyértelmű eset!"

Szerinted HOL van ebben olyan, hogy eltartási szerzödés?

Az a) nem igaz, a b) szinten nem (igaz, hogy haláleset után került a tulajdonba a ház, de NEM öröklés, hanem eltartási szerzödés alapján), a c) és d) szinten nem jöhet szóba. Akkor MINEK alapján lenne KÜLÖNVAGYON?

2010. dec. 26. 08:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Az ügyvéd felkeresése most az ünnepek miatt halasztva van. amennyiben járni fog a férjemnek a fél ház úgy, eléggé faramuci a jogrendszer magyarországon. Mivel semmit sem hozott a házasságba és soha semmit nem is tett a gyarpodásunkért, emellett mindig rosszul bánt velem... Még előfordulhat az is, hogy ő fog jól járni, én pedig fizethetek neki a szabadulásomért, míg ő röhög a markába! :)
2010. dec. 26. 14:57
 6/7 anonim ***** válasza:

08:02

Amit leírtam, az csak az általános különvagyon definíció. Vannak kiskapuk, ezért kell szakemberrel konzultálni, hogy belefér-e bármelyikbe is.

2010. dec. 26. 16:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Sajnos így közös vagyon, de a lényeg, hogy valahogy be kellene bizonyítanod, hogy az eltartás költsége és munkája nem képvisel akkora értéket, mint az ingatlan és így a különbözet kvázi ajándékozás. Az egészet különvagyonként nem lehet kezelni. de az értékkülönbözetet meg lehet próbálni.

Nem lesz könnyű menet, nem sok az esélyed, de ha van esze a párodnak, akkor belemegy egy megállapodásba, mert ő is jobban jár, mint egy hosszú perrel.

2010. dec. 27. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!