Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fizessek neki? Jól gondolja?
Elvaltunk, de szeretjük egymást. Nem tudunk elszakadni egymástól.
Valaskor volt vagyon megosztás. Mivel otthagytam a fele házat, ő adott cserébe egy 1 szobás lakást és 2m Ft kp-t. A lakás korábban ki volt adva, az az ő bevétele volt, havi 80e Ft. Mivel nem volt pénze, a 2m Ft-ot felvette hitelbe.
A gyerekek miatt is úgy döntöttünk, próbáljuk meg újra együtt.
1 hete visszkoltoztem a gyerekekkel. Ma kellett a sulit befizetni, 300e Ft, de mivel nem volt pénze, én álltam az egész költséget.
Este megkérdeztem, mikor adja oda, erre közölte, hogy ő gondolkodott és fizessek neki havi 90e Ft albérlet pénzt.
Vidéken lakunk, a haloszobank közös, tehát fel agyert ker ennyit úgy, hogy én is dolgozom, közben a gyerekeket ellatom, ha betegek én vagyok itthon velük, főzök, mosok, takarítok... Mind ezt szívesen, hiszen az anyasaghoz tartozik.
Javasoltam, legyünk külön kasszan, mert ő sosem tudott spórolni.
Nagyon megbántott, mert nem gondolom, hogy albi díjat kéne fizetnem neki. Felajánlottam, mindent fizessünk felesbe, ami közös kiadás. Nekem a vidékről történő munkába járás dupla benzin, több idő, egy ház takarítása is több idő és energia, a lakásba kevesebb lenne a rezsim...
Én gondolkodok rosszul? Tényleg kossek vele albérleti szerződést fel ágy használatért és én számlázza ki neki a munkámat, ami számomra természetes, hogy megteszek?
Mi közöm ahhoz, hogy ő miből fizetett ki engem?
Ha lett volna 17m Ft kp-ja, arra tuti nem kapott volna havi 90e Ft kamatot. A házba (mikor vettük) a vételár 7%-at tette bele.
Fizessek azért is, mert a gyerekeink ott élnek?
Kérem, segítsetek, mit látok rosszul, nagyon szeretném megérteni, de úgy felhuztam magam, hogy vele most jobb ha nem beszélek. Köszönöm.
Igen, igy is mennek.
A 90et arra koltenem, hogy tobbet jaratom a bejaronot.
Minden karriert megtarto no ezt csinalja. A fizuja egy resze arra megy, hogy
(megint bena voltam, bocs...)
... hogy "megveszi a szabadidejet".
Figyi, az anyagi biztonsag nagyon fontos! Le fog amortizalni es penz nelkul leszel mikor lelep. Ugyis le fog...
A gyerekek nonek, kell am majd 1000 dologra a penz. A magansuli a legkisebb gondod lesz hamarosan...
Ha nem lesz penzed, tisztara ketsegbe fogsz esni (magambol kiindulva)
Es a gyerekeknel is csokken a nepszeruseged ha nem lesz.penzed.
Most lepj le, mert nagyon meg fog szivatni.
Az lesz a vege, hogy Te fizetsz gyerektartast, mert viszi a gyerekeket.
Siman benne van. Szerer veluk jatszani, es meg penzt is szerezhet vele. Nem o lenne az elso aki azert cirkuszol pl az 50 szazalekos osztott felugyeletert, mert akkor nem kell vizetnie. Vagy akar a 70 ert, hogy Te fizess neki.
Ugyanaz voltam harmadszor akinek azrt hiszem 21/22 kent megkoszonted, meg en irtam azt is, hogy ott hagytam a volegenyem.
Felajánlottam neki a bankszamlas megoldást :) Nem tetszett neki.
Akkor inkább külön kassza, minden közös kiadást felezunk. Kijelentettem, nem fizetek albi pénzt, elfogadta, de azt megkérdezte, ő mennyit kap ha kiadom a lakást. Mondtam, hogy semennyit, mert ha ő költözik hozzám, engem sem érdekel, hogy kiadja e a házat, az a magánügye. Azt is elmondtam, jobban jár, ha a rezsit felezzuk. Elfogadta.
Látom, hogy nem boldog. Megbeszéltük, hogy novemberig írom a kiadásokat, akkor egybe oda adja, utána előre kérem a kezembe a kifizetni valók felét, én azt kipotolom. Várom a novembert...
Persze 2 hét múlva megyünk nyaralni, amit neki és anyosomnak is én fizetek, de a gyerekeknek így jobb, ha ők is jönnek.
Úgy látszik, eroszakosnak kell lenni... De hogy ez meddig fog működni? Nem tudom. Át kell gondolnom, így is 13 év ment el reménnyel.
Olyan nincs, hogy valaki majd egyszer csak megváltozik. Más témában, de ezt már ezerszer tapasztaltam, hogy nem így működik. Nem fog egy csapásra változni semmi. Egy ember csak akkor tud tartósan változni, ha azt saját magáért teszi - ha valaki más nyomására, vagy más kedvéért, akkor az megfelelésből történik, ami azt jelenti, hogy rövid idő elteltével visszaesik az eredeti állapotába. Ezen kívül egy komolyabb személyiségbeli változás nem napok vagy hetek alatt zajlik le, ha jó esetben is néhány év alatt. Egy ilyen helyzetben nem csak azon kellene változtatnia, hogy a lóvét megfogja és takarékosabb legyen, hanem azon is, hogy ne csak saját magára gondoljon, hogy tudjon alkalmazkodni, stb. Szóval ez nem egy sebből vérzik.
A másik dolog meg az, hogy egy embert megváltoztatni sosem lehet, ha valakit szeret valaki, akkor úgy fogadja el, ahogy van. Nem köti a szeretetet feltételekhez és nem akarja megváltoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!