Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kicsi gyereknél, ha apuka...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kicsi gyereknél, ha apuka bármikor jöhet-azonos napokon látogat, vagy amikor "gondolja"?

Figyelt kérdés
Melyik verzió van nálatok? Hogy viseli a gyerkőc? Mennyi idős?
2014. jún. 3. 22:41
 1/10 anonim válasza:
75%

Rokonságomban van, akinél szabályozva van két hetente fix alkalomra és időre a látogatás, amúgy akkor jönne, amikor kedve tartja, márcsak bosszantásból is. Így szabályozva már rögzült a gyerekbe, tudja előre, nem zavarja a rutinban. 3 éves.

Attól függ, jóban vagytok-e, illetve mennyire szereti a gyereket. Ha nem vagytok jóban, és a gyerekre sincs tekintettel, akkor menni fog, amikor kedve tartja, az viszont se neked, se a gyereknek nem lesz jó.

2014. jún. 3. 22:53
 2/10 A kérdező kommentje:

Az amikor gondolja-t nem a rossz értelemben írtam, hanem inkább ahogy sikerül/ráér.

2 éves a fiunk, apa nagyon szereti és intelligensen igyekszünk a kérdéshez állni. :)

2014. jún. 3. 23:14
 3/10 anonim ***** válasza:

Lassan öt éves lányomhoz évek óta akkor jön az apja,amikor gondolja.

Ez a lehető legborzasztóbb megoldás. Nyilván apja válogatja, de mi eljutottunk odáig, hogy a hétvégéi szabadok, minőségi gyerekkel együtt töltött idő szinte nulla.

Mikor eszébe jt vagy épp ráér, felugrik 20p-2ó intervallunokra. A lányom utána nekem sírdogál, hogy "már megint csak ennyire jött apa?"

A szívem szakad meg. A gyerekem szenved, már az is eszembe jutott, hogy távolabb kéne költöznünk, hogy valami beszabályozott láthatást kicsikarjak (nem volt gyerekelhelyezés egyelőre). Nem éri fel ésszel, hogy ez így nem jó, persze, ha szót emelek, én vagyok a világ görénye... egyelőre tűrök, és a lányomnak gyártom a meséket, hogy tudod hogy apa sokat dolgozik, blabla

2014. jún. 3. 23:16
 4/10 anonim ***** válasza:

nálunk úgy van h szól előre mikor tud jönni és akkor jön a gyerekekért

van h 2 hétig nem tud jönni utána meg szinte egész héten nála vannak a gyerekek

a gyereke jól viselik lévén telefonon is tartják a kapcsolatot

am meg ha neked nem okoz gondot akkor a gyereknek az a legjobb ha minél többet lehet az apjával

én örülök neki h nem lépett le csak mert mi szétmentünk és fontosak maradtak neki a gyerekek :-)

2014. jún. 4. 07:32
 5/10 anonim ***** válasza:

tegnap 23:16-os:

Elsö lépésben a helyedben beszélnék az apával, hogy ez így nem jó, és változtasson ezen, mert a gyereknek tesz ezzel rosszat.

Amennyiben nem hajlandó erre, érném a bíróságon a láthatás szabályozását és utána ragaszkodnék annak betartásához.

Az egyébként egyáltalán nem jó megoldás, hogy az apa akkor jön, amikor akar, mert az anya nem tudja az életét betervezni (bevásárlás, egyéb programok a gyerekkel), a volt férj napi szinten jelen van az életében.

2014. jún. 4. 08:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Az én szüleim elváltak, mikor 7 éves voltam. Utána apám két évig elvonón volt, mikor hazajött, utána meg akkor mentem amikor akartam. Anyám mindig elengedett, amikor menni akartam, vagy apám vinni akart valahová, bár nem viselték jól egymást, de ebben nagyon inteligensen viselkedett mindkettő. Ha nem mentem egy ideig, akkor apám nem hisztizett, ha minden nap mentem, akkor anyám maradt csöndben. mondjuk technikailag nem volt túl nehéz, mert ugyanabban a kicsi faluban laktak, csak a két különböző végén, így még hozni-vinni sem kellett, 3 perc alatt átgurultam bringával. Én nagyon élveztem ezt a helyzetet, szóval nem igaz, hogy a gyereknek nem jó. Nekem 4 van, de nem váltam el (nem is tervezem). ha elválnék is, a szüleim gyakorlatát követném. A gyerekeim imádják az apjukat, aki szintén őket, el is tudja őket látni nagyon jól, biztos h nem korlátoznám őket........
2014. jún. 4. 11:10
 7/10 A kérdező kommentje:
Nekem nem okozna gondot, dehogy! Csak nem tudom, mennyire fontos, hogy fix napokon jöjjön, mondjuk kedd-csütörtök, vagy az is jó, ha minden héten megbeszéljük, mikor tud.
2014. jún. 4. 13:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Nálunk az ex változó munkarendben dolgozott, így nem volt megoldható a kéthetente hétvége. Én belementem a rugalmas láthatásba, ami normális esetben jobb is, mert ha neked közbejön valami vagy a másiknak, akkor tudtok egymásnak segíteni. A gyerekeknek nem szükséges a fix időpont ha tudják, hogy az apukájukkal bármikor tarthatják a kapcsolatot, nem gyilkoljátok egymást 5 percekért.

Nálunk annyi volt a gond, hogy az ex elég linken kezelte, pl. ha mondta, hogy péntek este jön a gyerekekért, akkor volt, hogy akkor telefonált, hogy mégis szombat reggelre érne oda, majd mire felébredt és átcsoszogott, addigra dél lett... Vagy mondta, hogy vasárnap 4-re jönnek, aztán vagy este 8-kor, vagy délre jelentek meg.

Úgyhogy ha tisztázod vele, hogy időben szóljon és ezt betartja, akkor mind (gyerek, te és ő is) nyerhettek rajta.

2014. jún. 4. 20:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem kell ide beosztás. Apa menjen a gyerekhez amikor csak tud, amikor csak ideje van. Persze előtte egy telefon neked. Két éves gyerekkel már el is mehet rövidebb programokat csinálni.
2014. jún. 5. 12:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem se gond, felteve ha o is megerti, hogy ha csak ugy ott terem, akkor nem biztos hogy pont otthon vagytok. Ha megerto ilyen teren, es nem kovetelozik/varja el, hogy amikor o epp raer akkor azonnal es rogton lehessen, akkor meg lehet ezt oldani.
2014. júl. 11. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!