Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fizessek neki? Jól gondolja?
Elvaltunk, de szeretjük egymást. Nem tudunk elszakadni egymástól.
Valaskor volt vagyon megosztás. Mivel otthagytam a fele házat, ő adott cserébe egy 1 szobás lakást és 2m Ft kp-t. A lakás korábban ki volt adva, az az ő bevétele volt, havi 80e Ft. Mivel nem volt pénze, a 2m Ft-ot felvette hitelbe.
A gyerekek miatt is úgy döntöttünk, próbáljuk meg újra együtt.
1 hete visszkoltoztem a gyerekekkel. Ma kellett a sulit befizetni, 300e Ft, de mivel nem volt pénze, én álltam az egész költséget.
Este megkérdeztem, mikor adja oda, erre közölte, hogy ő gondolkodott és fizessek neki havi 90e Ft albérlet pénzt.
Vidéken lakunk, a haloszobank közös, tehát fel agyert ker ennyit úgy, hogy én is dolgozom, közben a gyerekeket ellatom, ha betegek én vagyok itthon velük, főzök, mosok, takarítok... Mind ezt szívesen, hiszen az anyasaghoz tartozik.
Javasoltam, legyünk külön kasszan, mert ő sosem tudott spórolni.
Nagyon megbántott, mert nem gondolom, hogy albi díjat kéne fizetnem neki. Felajánlottam, mindent fizessünk felesbe, ami közös kiadás. Nekem a vidékről történő munkába járás dupla benzin, több idő, egy ház takarítása is több idő és energia, a lakásba kevesebb lenne a rezsim...
Én gondolkodok rosszul? Tényleg kossek vele albérleti szerződést fel ágy használatért és én számlázza ki neki a munkámat, ami számomra természetes, hogy megteszek?
Mi közöm ahhoz, hogy ő miből fizetett ki engem?
Ha lett volna 17m Ft kp-ja, arra tuti nem kapott volna havi 90e Ft kamatot. A házba (mikor vettük) a vételár 7%-at tette bele.
Fizessek azért is, mert a gyerekeink ott élnek?
Kérem, segítsetek, mit látok rosszul, nagyon szeretném megérteni, de úgy felhuztam magam, hogy vele most jobb ha nem beszélek. Köszönöm.
Ez elég necc helyzet. A pasi szerintem kihasznál. Az azért elég gáz lenne, ha bérleti díjat kérne. Szerintem ott hajtottam volna el.
Valahogy én abban sehol nem látom a szeretetet, hogy leszipolyoz, ezenkívül új kocsival villog, de arra nem gondol, hogy van egy családja is, aminek pl. már kicsi a kocsi. Ha szeretek valakit, akkor rá is gondolok, nem csak saját magamra. A hitelét semmiképpen sem fizetném ki. Valószínűleg azért csinálja ezeket a dolgokat, meg a lehúzást is, mert nincs komoly következménye, így megkeresi továbbra is a kiskapukat.
Ez a gyerekek miatt együtt maradás, meg a szeretet nem inkább csak megszokás és ragaszkodás? A gyerekekre negatív hatással van az, ha veszekedést látnak, feszültséget éreznek a levegőben, a rossz példákat pedig átveszik, de ezt gondolom nem kell mondanom.
Sok vita van, de mindig azt nézem, hogy a sok rossz mellett sok jó tulajdonsága is van. Én jobb szeretem megjavítani a dolgokat, mint új után nézni.
Persze mindenki azt mondja, minek jöttem vissza, újra csak ki fog használni minden téren, de én tudom, hogy szeret minket, csak rossz mintát hozott otthonról. Próbálok türelmes lenni, ha vmi nem jó, még jobban csinálni, de mintha észre se venné.
Egy biztos: nem fogok albi dijjat fizetni. Ha férfi lennék, szegyelnem magam, ha a gyerekeim anyjának ezt mondanám.
Köszönöm a válaszokat.
Kérdező, szép elv a "javítsuk meg", de itt nincs mit javítani. Te álomképhez ragaszkodsz.
Tudod, van az a vicc, hogyha csöpög a házban a csap, akkor nem lecseréled, hanem megjavítod. Kivéve, hogyha a csap egy megbízhatatlan pöch. Akkor felgyújtod az egészet a dechibe és veszel egy új házat.
Na, a te eseted pont ez. :)
Hiába toldozod, foltozod, ez a kapcsolat nem működik. Ti is beláttátok, nem véletlen volt az a válás. "Nem tudtok elszakadni", oké, akkor lehet egymást ágymelegítőnek használni, amíg valamelyik félnek nem lesz jobb kapcsolata. De ezzel mind magadat, mind a gyerekeket tönkreteszed.
Hiába adnál ennek a pasinak pénzt, hidd el, az nem a hitelbe menne. Valahogy mindig elfogy majd a pénze, valahogy sose sikerül majd befizetni a hiteleket. Te fogsz fizetni mindent - ha ugyan tudsz róla időben, és nem csak akkor, ha a végrehajtó kopog.
Van egy saját lakásod, amit a válásnál kaptál, van megtakarításod, jól fizető munkád. Mi a jó fenének ragaszkodsz ehhez a csődtömeghez?
Tok mindegy mennyi a fizuja. Az elvrol van szo. Nem lennek hajlando finanszirozni a penzt elszoro, hitelbol elo pasimat.
Amugy nem volt 300 e forintja??
En is annyit keresek mint Ti. Igy barmelyik havi fizetesbol helybol ki turnam fizetni. Hogy nem volt neki penze?
Megis mennyi a torlesztoje, 500???
Ez a pasi azért békült ki veled, hogy anyagilag jobban járjon. De ez az albérleti díj és a kis sportautó nagyon is jól mutatja, hogy ő már új utakon jár. Nem a család az első, hanem ő maga, aztán az ő anyagi boldogulása, és minden más után jöttök ti.
Normális férfi válás után is akkora autót vesz, amiben elférnek a gyerekei (plusz az aktuális barátnő), és nem villogni akar.
Hagyd ezt a díszfasszt a húsba, hadd szenvedjen a hiteleivel! Te meg a gyerekeidre gondolj, és az ő jövőjükre! Nehogy már te finanszírozd a pasit, hogy cserébe néha egy kukit kapj!
Hol a büszkeséged?
Egy válás után kúsznia kéne a kegyeidért.
Köszönöm az őszinte szavakat. Tudom, a csaladom és a barátaim is mind ezt mondják, de ő a gyerekek apja és a gyerekek szeretik (az anyagi dolgokon kívül én is).
Büszkeség? nekem már nincs. Szeretném, ha nem csak hétvégi apukajuk lenne a gyerekeknek.
Reggel veszekedtunk
Ha szeretnél a gyerekeknek rendes apukát, akkor keress egy normális párt, aki elfogad téged gyerekestül. Nem használ rogynak, nem használ ki, és nem úgy viselkedik felnőtt fejjel, mint a húsz éves kisfiú, aki az első fizut elszórja, mert eddig ilyet nem tehetett.
Attól, hogy - bocsánat a vulgáris szavakért - párszor beléd ürített, és éppen ebből lettek a gyerekek, attól ő még nem lesz apa. Gyereket csinálni mindenki tud.
Szerinte én kovetelozok és együtt hoztuk meg a dontest a magán iskoláról.
Igen, ez így van, de nem gondoltam és nem is kért meg, hogy én fizessen egyedül.
Ha megkérne, megteszem, de most kényszerít rá.
Annyira nehéz helyzet, ha pénzügyileg nem vagyunk közös nevezon. Jó fizetés mellett ezen civakodni nagyon fáj.
Ő szerinte az a normális, ha most közös kassza lesz és mindent együtt fizetünk, tehát a hitelének a felét én és a gyerekek kiadásait novemberig csak én.
Igazatok van, menni kéne, de nagyon nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!