Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fizessek neki? Jól gondolja?
Elvaltunk, de szeretjük egymást. Nem tudunk elszakadni egymástól.
Valaskor volt vagyon megosztás. Mivel otthagytam a fele házat, ő adott cserébe egy 1 szobás lakást és 2m Ft kp-t. A lakás korábban ki volt adva, az az ő bevétele volt, havi 80e Ft. Mivel nem volt pénze, a 2m Ft-ot felvette hitelbe.
A gyerekek miatt is úgy döntöttünk, próbáljuk meg újra együtt.
1 hete visszkoltoztem a gyerekekkel. Ma kellett a sulit befizetni, 300e Ft, de mivel nem volt pénze, én álltam az egész költséget.
Este megkérdeztem, mikor adja oda, erre közölte, hogy ő gondolkodott és fizessek neki havi 90e Ft albérlet pénzt.
Vidéken lakunk, a haloszobank közös, tehát fel agyert ker ennyit úgy, hogy én is dolgozom, közben a gyerekeket ellatom, ha betegek én vagyok itthon velük, főzök, mosok, takarítok... Mind ezt szívesen, hiszen az anyasaghoz tartozik.
Javasoltam, legyünk külön kasszan, mert ő sosem tudott spórolni.
Nagyon megbántott, mert nem gondolom, hogy albi díjat kéne fizetnem neki. Felajánlottam, mindent fizessünk felesbe, ami közös kiadás. Nekem a vidékről történő munkába járás dupla benzin, több idő, egy ház takarítása is több idő és energia, a lakásba kevesebb lenne a rezsim...
Én gondolkodok rosszul? Tényleg kossek vele albérleti szerződést fel ágy használatért és én számlázza ki neki a munkámat, ami számomra természetes, hogy megteszek?
Mi közöm ahhoz, hogy ő miből fizetett ki engem?
Ha lett volna 17m Ft kp-ja, arra tuti nem kapott volna havi 90e Ft kamatot. A házba (mikor vettük) a vételár 7%-at tette bele.
Fizessek azért is, mert a gyerekeink ott élnek?
Kérem, segítsetek, mit látok rosszul, nagyon szeretném megérteni, de úgy felhuztam magam, hogy vele most jobb ha nem beszélek. Köszönöm.
Azért élünk így,mert mióta eljöttem, a házra (ami már csak az övé) vett fel hitelt és vett egy új autót is hitelre.
Nekem semmi közöm ezekhez a hitelekhez, mindig kifolyik a kezéből a pénz.
Én mindig spórolós voltam, ezért tudtunk előrébb jutni.
Fizetesunk ugyan annyi, én a felét el tudtam tenni egyedül élve a gyerekekkel úgy, hogy ő alig fizetett gyerektartást.
Nekem fél év alatt sok pénzem lett, neki sok hitele.
Én állami iskolába irattam a gyereket, de ő maganba akarta, hát bele egyeztem. Arról nem volt szó, hogy neki nincs pénze, én állom az egész költséget. A 300e Ft beiratkozási díj, ezen felül én vettem meg a tanszereket, ruhákat, cipőket, mindent, mert neki 800e ft-os fizetés kevés ahhoz, hogy félre tegyen belőle.
Én vígan megelek ennyiből, a felet mindig elteszem.
Mivel ez anonim hely, nyugodtan kiirhatom a fizetesunket. Éppen azért írtam, hogy lassatok, nem kevés pénzről beszélünk.
Tényleg az lenne a normális, ha én most a fél év alatt felvett 15m Ft hitélet kifizetem? Vagy fizessen én a törlesztés felét? Miért?
Semmi baja nem volt a kocsijának, csak az új autóval tud villogni.
Ráadásul 3 gyerekkel be sem férünk az ő új kocsijába, mert csak 4 sport ülés van benne. Engem ez is zavar.
Nagyon bután csináljátok. Ekkora fizetésnél már nem szabad
hitelbe gondolkodni. Beüt a gané, és úszik minden...
Van saját házam, kocsim, bankszámlán megtakarítás. Sehol
egy deka hitel. Egyik napról a másikra "lerokkantam", de
nem tett tönkre, mert bölcsen előrelátó voltam. Gyerek
nincs, feleség sincs :D De ha lett volna, akkor sem kel-
lett volna azon agyalni, hogy mit fogunk holnap enni.
Visszatérve: Miért is fizetnél neki? Te is raksz annyit
a háztartásba, amennyit ő. Sőt. A leírtak alapján még
többet is. Ha kiadnád a lakást, akkor sem lenne hozzá
semmi köze. Szokták mondani, hogy asszonyállat, de té-
ged konkrétan fejőstehénnek néz...
Mindenesetre érdekesek vagytok. Nem tudnék úgy élni,
hogy elb@@sszam a pénzt mindenre, viszont az anyagi
biztonságot nullára redukálnám.
Kedves utolsó válaszoló!
Hát éppen ez a lényeg, hogy nekem kell megteremtenem az anyagi biztonságot, mert ő a saját pénzét előre elköltötte. Én majd elájultam, mikor megtudtam, mennyi hitelt halmozott fel.
Romokban vagyok, hogy neki ennyire számít a pénz, mert én az irigységet érzem ki ebből a fél ágyért fizessek 90e Ft albi díjat beszólástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!