Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Fizessek neki? Jól gondolja?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fizessek neki? Jól gondolja?

Figyelt kérdés

Elvaltunk, de szeretjük egymást. Nem tudunk elszakadni egymástól.

Valaskor volt vagyon megosztás. Mivel otthagytam a fele házat, ő adott cserébe egy 1 szobás lakást és 2m Ft kp-t. A lakás korábban ki volt adva, az az ő bevétele volt, havi 80e Ft. Mivel nem volt pénze, a 2m Ft-ot felvette hitelbe.

A gyerekek miatt is úgy döntöttünk, próbáljuk meg újra együtt.

1 hete visszkoltoztem a gyerekekkel. Ma kellett a sulit befizetni, 300e Ft, de mivel nem volt pénze, én álltam az egész költséget.

Este megkérdeztem, mikor adja oda, erre közölte, hogy ő gondolkodott és fizessek neki havi 90e Ft albérlet pénzt.

Vidéken lakunk, a haloszobank közös, tehát fel agyert ker ennyit úgy, hogy én is dolgozom, közben a gyerekeket ellatom, ha betegek én vagyok itthon velük, főzök, mosok, takarítok... Mind ezt szívesen, hiszen az anyasaghoz tartozik.

Javasoltam, legyünk külön kasszan, mert ő sosem tudott spórolni.

Nagyon megbántott, mert nem gondolom, hogy albi díjat kéne fizetnem neki. Felajánlottam, mindent fizessünk felesbe, ami közös kiadás. Nekem a vidékről történő munkába járás dupla benzin, több idő, egy ház takarítása is több idő és energia, a lakásba kevesebb lenne a rezsim...

Én gondolkodok rosszul? Tényleg kossek vele albérleti szerződést fel ágy használatért és én számlázza ki neki a munkámat, ami számomra természetes, hogy megteszek?

Mi közöm ahhoz, hogy ő miből fizetett ki engem?

Ha lett volna 17m Ft kp-ja, arra tuti nem kapott volna havi 90e Ft kamatot. A házba (mikor vettük) a vételár 7%-at tette bele.

Fizessek azért is, mert a gyerekeink ott élnek?

Kérem, segítsetek, mit látok rosszul, nagyon szeretném megérteni, de úgy felhuztam magam, hogy vele most jobb ha nem beszélek. Köszönöm.

2017. szept. 1. 23:38
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Figyi, legy okos.

Valaszd szet a "menést" meg a finanszirozasat.

Lehet, hogy nem tudsz azonnal menni. De addig se hagyd magad😊

K@rvara ne fizesd ki a torleszto felet meg a "lakbert". Nem kell ezen veszekedni, csak ne fizesd ki. Ne hozd szoba es ne foglalkozz vele.

A suli penz raeso rrszerol

2017. szept. 2. 13:47
 22/36 anonim ***** válasza:

Veletlenul elkuldte...

Szoval

a sulipenz raeso reszerol(anovemberig meghitelezettrol is) dobj neki egy emailt, hogy majd azt ev vege fele adja oda.

Nem kell ezen elmelkedni meg veszekedni.

Kozben meg talald ki, akarsz e koltozni, mikor, hova.

2017. szept. 2. 13:50
 23/36 anonim válasza:
100%

Én nem értelek de tényleg. Neked ebben mi a jó, mert a gyerekeknek ez biztos nem jó. Csak azt látják, hogy veled mindent meg lehet csinálni.

Miért kell novemberig fizetned a gyerekek után? Miért fizetnéd a hitelét?

Egyszer arra ébredsz, hogy kiadta a lakásod és még a pénzt is ő szedi be meg a fizud is elszedi mert neked nem kell annyi.

A helyedben én visszaköltöznék a lakásba gyerekestül, és meggondolnám a mahánsulit is mert semmit nem fog fizetni, majd mindent intézhetsz meg fizethetsz egyedül.

2017. szept. 2. 14:06
 24/36 A kérdező kommentje:
21-22 válaszoló: köszönöm, én is így tervezem. Lehet, sose látom ezt a pénzt, de nem is a pénzen van a hangsúly, hanem ahogy intézte ezt az egészet. Tisztelet és bizalom nélkül, közös célok nélkül, hasonló pénzügyi gondolkodás nélkül nem tudom, meddig húzzuk együtt. Már nem tudok mit kitalálni, hogyan lenne jobb. Elfogytak az ötletek.
2017. szept. 2. 14:31
 25/36 anonim ***** válasza:

22/23 vagyok

Figyi, ez baromi nehez, tudom.

En egy eve hagytam ott a volegenyemet, tobbek kozott ezert. Mert nem tudott banni a penzzel, de az enyemmel szeretett volna, es korrekt sem volt penzugyekben, de kozben meg ahhoz is hulyeee volt hogy okosnak probaljon manipulalni😊

Detto ugyanez. Hitel, uj kocsi (vadonatuj de kozben ehen halni keszul es felezzunk egy langost...), ossze-vissza varialas esszeru tervezes nelkul, nagyravagyo otletek (pl magansuli) penzugyi tervezesnelkul stb

Ugysem fog megvaltozni.

Nyugi, meg fogod utalni😉

Es utana konnyebb lesz ott hagyni.

Probald kivulrol szemlelni a dolgait. Ugy gyorsabban megy.

2017. szept. 2. 16:34
 26/36 anonim ***** válasza:

Magániskola? Mennibe kerülne? Amúgy simán meg lehet tenni,

csak mondanod kell neki:

"Nézd. Anyagilag megbízhatatlan vagy. Ha közös döntést

szeretnél, akkor a költségek felét is állnod kell. HA

nyitsz egy számlát, amire ELŐRE lerakod a gyerekek

taníttatásához szükséges költségek felét, akkor működ-

het, de nem várhatod el, hogy az egészet én fizessem,

a te részed meg kocsira és hitelekre költöd, amiből se

nekem, se a gyerekeknek semmi hasznuk nincs. Ez nem

így működik."

Tuti nem fog belemenni...

2017. szept. 2. 16:55
 27/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket, ki fogom próbálni.

A magán suli 100/hó (de a kicsik is magán oviba járnak, az meg 200/hó).

Most hallgattam végig, hogy ne martirkodjak, más nők is dolgoznak, 3 gyereket nevelnek és ellátják a háztartást. Ebbe semmi extra nincs...

Ő is kiviszi a szemetet és lenyirja a füvet. Elgondolkodtató.

2017. szept. 2. 20:32
 28/36 anonim válasza:
100%

23-as vagyok. Őszintén 300. 000 kifizetsz a gyerekeknek a magán suli/ovira de ő szeretné, hogy még fizess 90. 000 lakhatásra de vásárolj be kaját, főzzél, mossál, takaríts. És fizess be a hitelébe meg majd fizesd a csekkeket is mert ő tuti nem fogja befizetni.

n még ma lelépnék tőle gyerekestül mindenestül.

Fejőstehénnek néz.

Őszintén nem kell így fizetnie a gyerektartást és nem kell csajokra költeni, mert van otthon aki még azért is fizet neki és el is tartod ő meg arra költi a pénzét amire akarja.

2017. szept. 2. 21:16
 29/36 Fish1 ***** válasza:

Ezzel az egésszel az a gáz, hogy a jelek szerint neki ez nagyon kényelmes így, hogy van kit szipolyozni, stb. A gáz ott van, hogy te változtatnál, de neki ezek szerint esze ágában sincs. Miért is tenné?

Egy kapcsolathoz két ember kell, ha csak egyikőtök teper a változásért, az édeskevés. Szerintem ennek hosszú távon nincs jövője. A folyamatos feszültség meg egy idő után testi tünetekben fog megjelenni, mind nálatok, mind a gyerekeknél.

2017. szept. 2. 21:17
 30/36 A kérdező kommentje:

Valóban nem korrekt anyagilag.

Viszont a gyerekek imádják, sokat játszanak vele, nekem erre nincs időm. Én megteremtem a tiszta otthont, a biztos hátteret és gobdoskodok róluk, de játszani már nincs időm velük.

Így is mennetek?

Próbáltam olvasni 3 gyerekes anyukaktol hogy tudnak új társat találni, de tartok tőle, hogy 3 gyerekkel szinte lehetetlen és biztos vagyok benne, hogy nekem se időm, se energiám (se kedvem) nem lenne hozzá.

Én vmi olyasmiben bízom, hogy egyszer csak benő a gyerekek apjának a feje és felébred, mennyi dolgot csinalhatna jobban értünk.

Most elég egoista, ezen kéne változtatnia.

2017. szept. 2. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!