Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fizessek neki? Jól gondolja?
Elvaltunk, de szeretjük egymást. Nem tudunk elszakadni egymástól.
Valaskor volt vagyon megosztás. Mivel otthagytam a fele házat, ő adott cserébe egy 1 szobás lakást és 2m Ft kp-t. A lakás korábban ki volt adva, az az ő bevétele volt, havi 80e Ft. Mivel nem volt pénze, a 2m Ft-ot felvette hitelbe.
A gyerekek miatt is úgy döntöttünk, próbáljuk meg újra együtt.
1 hete visszkoltoztem a gyerekekkel. Ma kellett a sulit befizetni, 300e Ft, de mivel nem volt pénze, én álltam az egész költséget.
Este megkérdeztem, mikor adja oda, erre közölte, hogy ő gondolkodott és fizessek neki havi 90e Ft albérlet pénzt.
Vidéken lakunk, a haloszobank közös, tehát fel agyert ker ennyit úgy, hogy én is dolgozom, közben a gyerekeket ellatom, ha betegek én vagyok itthon velük, főzök, mosok, takarítok... Mind ezt szívesen, hiszen az anyasaghoz tartozik.
Javasoltam, legyünk külön kasszan, mert ő sosem tudott spórolni.
Nagyon megbántott, mert nem gondolom, hogy albi díjat kéne fizetnem neki. Felajánlottam, mindent fizessünk felesbe, ami közös kiadás. Nekem a vidékről történő munkába járás dupla benzin, több idő, egy ház takarítása is több idő és energia, a lakásba kevesebb lenne a rezsim...
Én gondolkodok rosszul? Tényleg kossek vele albérleti szerződést fel ágy használatért és én számlázza ki neki a munkámat, ami számomra természetes, hogy megteszek?
Mi közöm ahhoz, hogy ő miből fizetett ki engem?
Ha lett volna 17m Ft kp-ja, arra tuti nem kapott volna havi 90e Ft kamatot. A házba (mikor vettük) a vételár 7%-at tette bele.
Fizessek azért is, mert a gyerekeink ott élnek?
Kérem, segítsetek, mit látok rosszul, nagyon szeretném megérteni, de úgy felhuztam magam, hogy vele most jobb ha nem beszélek. Köszönöm.
Figyi, legy okos.
Valaszd szet a "menést" meg a finanszirozasat.
Lehet, hogy nem tudsz azonnal menni. De addig se hagyd magad😊
K@rvara ne fizesd ki a torleszto felet meg a "lakbert". Nem kell ezen veszekedni, csak ne fizesd ki. Ne hozd szoba es ne foglalkozz vele.
A suli penz raeso rrszerol
Veletlenul elkuldte...
Szoval
a sulipenz raeso reszerol(anovemberig meghitelezettrol is) dobj neki egy emailt, hogy majd azt ev vege fele adja oda.
Nem kell ezen elmelkedni meg veszekedni.
Kozben meg talald ki, akarsz e koltozni, mikor, hova.
Én nem értelek de tényleg. Neked ebben mi a jó, mert a gyerekeknek ez biztos nem jó. Csak azt látják, hogy veled mindent meg lehet csinálni.
Miért kell novemberig fizetned a gyerekek után? Miért fizetnéd a hitelét?
Egyszer arra ébredsz, hogy kiadta a lakásod és még a pénzt is ő szedi be meg a fizud is elszedi mert neked nem kell annyi.
A helyedben én visszaköltöznék a lakásba gyerekestül, és meggondolnám a mahánsulit is mert semmit nem fog fizetni, majd mindent intézhetsz meg fizethetsz egyedül.
22/23 vagyok
Figyi, ez baromi nehez, tudom.
En egy eve hagytam ott a volegenyemet, tobbek kozott ezert. Mert nem tudott banni a penzzel, de az enyemmel szeretett volna, es korrekt sem volt penzugyekben, de kozben meg ahhoz is hulyeee volt hogy okosnak probaljon manipulalni😊
Detto ugyanez. Hitel, uj kocsi (vadonatuj de kozben ehen halni keszul es felezzunk egy langost...), ossze-vissza varialas esszeru tervezes nelkul, nagyravagyo otletek (pl magansuli) penzugyi tervezesnelkul stb
Ugysem fog megvaltozni.
Nyugi, meg fogod utalni😉
Es utana konnyebb lesz ott hagyni.
Probald kivulrol szemlelni a dolgait. Ugy gyorsabban megy.
Magániskola? Mennibe kerülne? Amúgy simán meg lehet tenni,
csak mondanod kell neki:
"Nézd. Anyagilag megbízhatatlan vagy. Ha közös döntést
szeretnél, akkor a költségek felét is állnod kell. HA
nyitsz egy számlát, amire ELŐRE lerakod a gyerekek
taníttatásához szükséges költségek felét, akkor működ-
het, de nem várhatod el, hogy az egészet én fizessem,
a te részed meg kocsira és hitelekre költöd, amiből se
nekem, se a gyerekeknek semmi hasznuk nincs. Ez nem
így működik."
Tuti nem fog belemenni...
Köszönöm a tippeket, ki fogom próbálni.
A magán suli 100/hó (de a kicsik is magán oviba járnak, az meg 200/hó).
Most hallgattam végig, hogy ne martirkodjak, más nők is dolgoznak, 3 gyereket nevelnek és ellátják a háztartást. Ebbe semmi extra nincs...
Ő is kiviszi a szemetet és lenyirja a füvet. Elgondolkodtató.
23-as vagyok. Őszintén 300. 000 kifizetsz a gyerekeknek a magán suli/ovira de ő szeretné, hogy még fizess 90. 000 lakhatásra de vásárolj be kaját, főzzél, mossál, takaríts. És fizess be a hitelébe meg majd fizesd a csekkeket is mert ő tuti nem fogja befizetni.
n még ma lelépnék tőle gyerekestül mindenestül.
Fejőstehénnek néz.
Őszintén nem kell így fizetnie a gyerektartást és nem kell csajokra költeni, mert van otthon aki még azért is fizet neki és el is tartod ő meg arra költi a pénzét amire akarja.
Ezzel az egésszel az a gáz, hogy a jelek szerint neki ez nagyon kényelmes így, hogy van kit szipolyozni, stb. A gáz ott van, hogy te változtatnál, de neki ezek szerint esze ágában sincs. Miért is tenné?
Egy kapcsolathoz két ember kell, ha csak egyikőtök teper a változásért, az édeskevés. Szerintem ennek hosszú távon nincs jövője. A folyamatos feszültség meg egy idő után testi tünetekben fog megjelenni, mind nálatok, mind a gyerekeknél.
Valóban nem korrekt anyagilag.
Viszont a gyerekek imádják, sokat játszanak vele, nekem erre nincs időm. Én megteremtem a tiszta otthont, a biztos hátteret és gobdoskodok róluk, de játszani már nincs időm velük.
Így is mennetek?
Próbáltam olvasni 3 gyerekes anyukaktol hogy tudnak új társat találni, de tartok tőle, hogy 3 gyerekkel szinte lehetetlen és biztos vagyok benne, hogy nekem se időm, se energiám (se kedvem) nem lenne hozzá.
Én vmi olyasmiben bízom, hogy egyszer csak benő a gyerekek apjának a feje és felébred, mennyi dolgot csinalhatna jobban értünk.
Most elég egoista, ezen kéne változtatnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!