Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válni bűn, válni rossz?
ált. gyerekre fogják, meg hitelre.
nos a gyerek se hülye.
Kérdésedből úgy sejtem, hogy egy unatkozó tizenéves vagy.
Majd akkor alkoss erről véleményt, ha te is házasságban élsz.
Egy csomó ember a megítélés miatt, a többi primitív ember ostoba véleménye miatt csinál vagy nem csinál dolgokat, szemben az ésszerűséggel. Így például a házasodást, a gyerekcsinálást, a válást is úgy intézik, ahogy a faluban "szokás", nem pedig úgy, ahogy ésszerű volna.
Másik hatás pedig a tehetetlenség: ahogy a fizikában, úgy az emberek esetében is erő kell a változáshoz. Az emberek lustaságból, a változás miatti félelemből benne ragadnak rossz helyezetben.
A gyerek pedig általában tényleg csak ürügy az együtt maradásra. Szüleimnél sajnos anyám visszafogadta a bántalmazó apámat, és a testvéreimmel együtt sérülten nőttünk föl, most felnőttként is megszenvedjük ennek a hatását.
Rokonságban meg a feleség a hülye, anyagi csődbe sodorta a családot, milliókat veszített hitelbe, és a férje mégsem hagyja ott, hanem inkább másodállást vállal és gürcöl mint egy állat, hogy asszonypajtás ostobaságát fedezze. :(
Ha már nem jó a kapcsolat és nem megmenthető,szerintem jobb ha elválnak mert az nem jó példa ha a gyerek egy mérgező közegben nől fel.
Én elváltam...
A válás önmagában nem "rossz". Ha az ember azért válik el, mert felelőtlenül hazasodott és vállalt gyereket, és képtelen volt megoldani a problémákat, az a rossz. Én valahogy úgy érzem, hogy a konzervatív nézetűek is inkább erre gondolnak. Aki azt mondja, hogy foggal-körömmel fenn kell tartani a házasságot, bármi áron, minden körülmények között, az hülye.
És ahogy feljebb is írták, a gyerekre hivatkozni, rá alapozni az együtt maradást általában borzasztó ötlet. Sokkal rosszabb feszült, mérgező légkörben felnőni, mint csonka, de békés családban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!