Nagyon rossz a kapcsolatom az anyósomékkal, már fél éve nem is beszélünk, most a férjem el akar válni. Mit tegyek?
"úgy döntöttem megszakítom velük a kapcsolatot magam és a fiam érdekében."
Itt követted el a hibát nem neked hanem nektek kellett volna meghozni a döntést.
Ha a férjed is ott van, miért ne vihetné el a kicsit? Ő is a szülője, nyilván vigyázna rá, nem hagyná bántani. Beszéljétek meg, hogy ő végig legyen a kicsivel, már csak azért is, mert számára a nagyszülei egyelőre idegenek, biztosan félne az apja nélkül náluk. De ilyet valóban nem tehetsz meg, hogy eltiltod őket tőlük! A kicsinek ketten vagytok a szülei, nincsen teljhatalmad fölötte.
Szerintem ez egy épeszű kompromisszum lenne, hiszen így mindkettőtök érdeke érvényesül. A kisfiad biztonságban lenne, a férjed pedig elérné, hogy a szülei megismerjék a kisfiát.
Hasonló helyzetben voltam èvekkel ezelött.Évekig tartott.Azt ajanlom tarts ki a véleményed mellett.Ne engedd hogy eltapossanak,ha te tényleg nem àrtottál nekik csak ők neked.A férjed ha szeret a szüleivel beszél elmondja a te sérelmeidet,és az anyosod ha szereti a fiat majd kicsit visszafogja magát.
Ha a férjed nem látja be hogy téged megbántottak és nem biztonságos ott1 kisbabának akkor anyucival kell élnie.Ellenkezö esetben ha te anyud bántotta volna meg őt gondolom az vérig sértené.
1. A férjed ot van a gyerekkel, nem értem, miért ne vihetné el a nagyszülökhöz. (Hogy te nem mégy, az magánügyed, ehhez jogod van, de ahhoz nem, hogy a gyereket a nagyszülöktöl eltiltsd.)
2. Ha emiatt elváltok, akkor a férjednek jár a láthatás, és akár minden láthatást tölthet a gyerekkel a szüleinél.
3. Ezen kivül a nagyszülök is kérhetnek láthatást és az jár nekik, a bíróság megítéli.
4. Akkor jársz a legjobban, ha most engedsz, mert a makacskodással legfeljebb a házasságotokat teszed tönkre, de a gyyereket semmi esetben sem tudod a magyszülöktöl eltiltani. (Söt adott esetben emiatt nem neked ítélik, mert a gyerek érdekeit sérted azzal, hogy nem engeded a nagyszülökhöz!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!