Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az elköltözés után ki mennyi idővel indította el a válást? Ki az, aki rögtön (tehát akár 1 héten belül), és ki az, aki nem? Aki nem indította el rögtön, mennyi időt várt és miért?
Minek inditaná el a válást - iyg neki sokkal kényelmesebb, nem kell fizetnie a háztartásba, (meg esetleg a gyerekre), nincs korlátozva, semmi kötelesettsége, viszont minden joga megvan, a közös pénzböl annyit költ, amennyit akar, nem tartozik senkinek elszámolással, vehet fel köcsönt - és azt közösen kell visszafizetni, mert vagyonközösségben éltek, stb.
Ha neked ez nem tetszik, akkor inditsd TE el a pert, akkor legalább is anyagi téren be vagy biztositva, nincs tisztázatlan helyzet.
Nem hiszem hogy azért nem adta még be a válókeresetet mert vissza akar menni hozzád
Én bő egy év után adtam be a keresetet.
1.Meg akartam várni amíg a lányom nagykoró lesz mert úgy sokkal egyszerűbb a válás
2.A lényeg az volt hogy külön legyek, a papír nem érdekelt és nem volt kedvem a herce-hurcához
Nem vagyok fóbiás nöimádó (habár fogalmam sincs, hogy ez mit akar jelenteni, mert ilyen nincs), de szerintem nincs értelme tisztázatlan helyzetet fenntartani. Ha a férj elköltöztt, akkor a legjobb - adott esetben közös megegyezéssel, mert úgy gyors és egyszerü - elválni, akkor utána nincs vitás kérdés.
Az ilyen házas is meg nem is állapotból nem sül ki semmi jó. Hogy még egy érvet mondjak: ha valamelyik új kapcsolatot akar kezdeni, akkor a legtöbb esetben elég furcsán jön ki, ha azt kezdi mesélni, hogy ugyan össze van valakivel házasodva, csak éppen nem élnek együtt. A legtöbb embernek erröl az ugrik be, hogy csak szöveg, de nem igaz. Meg sokszor az ex ugyan nem akar együtt élnia volt partnerral, de azt azért nem nagyon akarja, hogy más töltse be a helyét.
Ha közös megegyezéssel válnak, akkor max. két tárgyalással tiszta helyzetet teremtenek, és mindenki élheti a saját életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!