Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
1 kisiskolás és 2 ovis korú gyerekkel kinek milyen kapcsolattartási forma vált be?
A gyerekek szeretik az apukájukat, én is szeretném, ha jó lenne köztük a kapcsolat és amennyit szeretnének együtt lenni, legyenek együtt.
Most azon gondolkodunk, hogy egyik pénteken délután apuka szedi össze a gyerekeket, velük van, de este haza hozza őket. Következő pénteken pedig nála alszanak szombat estig vagy vasárnap délutánig (ez még egyeztetés tárgya, hogy jobb a gyerekeknek).
Ettől még korlátlan kapcsolattartást kérnénk, hogy bármelyik nap együtt lehessenek, ha a gyerekek szeretnék, de vmi fixet kell beadni a bíróságnak.
Szüneteket fele fele arányban elég kérni, vagy ennél konkrétabban kell?
Ha megtudtok egyezni minek viszitek bíroság elé az ügyet?
Megmondjatok hogy igy szeretnétek és kész.
Elvaltunk, a vagyon megosztás is megtörtént és most a gyerekek kapcsolattartási formaja következik. Ezt a bíróság hagyhatja jova. A bíróság csak olyan egyezséget hagy jóvá, ami nem sérti a gyerekek jogait.
Mivel ez a legnehezebb kérdés a valasban és hosszú távú hatása van, szeretnénk körültekintően dönteni, mások példáját olvasni.
Abban egyeztünk meg eddig, gondolkozunk mindketten és ha már vannak ötletek, egyeztetünk. Nem szeretném megbántani az apukát azzal, hogy túl kevés időt ajánlok fel. Mivel a gyerekek velem fognak élni, ez hatalmas erőt ad nekem, de szeretném, ha apuka érezné, hogy nem a gyerekektől vált el, csak tőlem és nem érezné azt, hogy korlatozom a gyerekekkel lehetséges találkozásokat.
Arról olvastam, a korlátlan kapcsolattartás mellett meg szokták állapítani a minimális láthatast, ami 1 hétköznapi nap minden héten és minden második hétvége. Ez valóban elégséges a bíróságnak?
Persze megkerdezhetnenk ügyvédet is, de eddig nem volt rá szükségünk, remélem, most sem fog kelleni.
A bíróságnak tök mindegy, hogy tartjátok a kapcsolatot. legegyszerűbb a minimál láthatást beírni, ami egy hétköznap, majd utána egy hétvége.
Nálunk ez volt beírva, de ettől még az ex úgy jött, ahogy akart.
Na szóval, tökmindegy mi van a papíron, azon felül annyiszor viheti a gyereket amennyiszer/ahányszor TI megegyeztek hogy na most viheti megint.
Senki nem fog odamenni hogy hello most nem viheted mert nem az áll a papírban.....
Mi nálunk asszem (de igazából nem is tudom) az van benne hogy minden második hétvégét vihetem a gyerekeket.
Ettől függetlenül van hogy velem vannak egy egész hetet, meg össze vissza hozom viszem őket rendszertelenűl, ahogy az én időm és az anyjuk ideje éppen kiadja.
Legjobb ha mindkét szülővel sokat vannak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!