Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 1 kisiskolás és 2 ovis korú...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

1 kisiskolás és 2 ovis korú gyerekkel kinek milyen kapcsolattartási forma vált be?

Figyelt kérdés

A gyerekek szeretik az apukájukat, én is szeretném, ha jó lenne köztük a kapcsolat és amennyit szeretnének együtt lenni, legyenek együtt.

Most azon gondolkodunk, hogy egyik pénteken délután apuka szedi össze a gyerekeket, velük van, de este haza hozza őket. Következő pénteken pedig nála alszanak szombat estig vagy vasárnap délutánig (ez még egyeztetés tárgya, hogy jobb a gyerekeknek).

Ettől még korlátlan kapcsolattartást kérnénk, hogy bármelyik nap együtt lehessenek, ha a gyerekek szeretnék, de vmi fixet kell beadni a bíróságnak.

Szüneteket fele fele arányban elég kérni, vagy ennél konkrétabban kell?

2017. jún. 23. 21:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%

Ha megtudtok egyezni minek viszitek bíroság elé az ügyet?

Megmondjatok hogy igy szeretnétek és kész.

2017. jún. 23. 22:09
 2/13 A kérdező kommentje:

Elvaltunk, a vagyon megosztás is megtörtént és most a gyerekek kapcsolattartási formaja következik. Ezt a bíróság hagyhatja jova. A bíróság csak olyan egyezséget hagy jóvá, ami nem sérti a gyerekek jogait.

Mivel ez a legnehezebb kérdés a valasban és hosszú távú hatása van, szeretnénk körültekintően dönteni, mások példáját olvasni.

2017. jún. 23. 22:18
 3/13 anonim ***** válasza:
A mások példája nem biztos, hogy ideális rátok nézve. Minden eset más és más. Azt más nem tudhatja, hogy te mennyire bízol a volt apukában, ezáltal csak Ti tudjátok legjobban személyre szabni ez a dolgot szerintem.
2017. jún. 23. 22:42
 4/13 anonim ***** válasza:
Volt apuka.xD Volt férjedet akartam írni bocsi..)
2017. jún. 23. 22:43
 5/13 A kérdező kommentje:

Abban egyeztünk meg eddig, gondolkozunk mindketten és ha már vannak ötletek, egyeztetünk. Nem szeretném megbántani az apukát azzal, hogy túl kevés időt ajánlok fel. Mivel a gyerekek velem fognak élni, ez hatalmas erőt ad nekem, de szeretném, ha apuka érezné, hogy nem a gyerekektől vált el, csak tőlem és nem érezné azt, hogy korlatozom a gyerekekkel lehetséges találkozásokat.

Arról olvastam, a korlátlan kapcsolattartás mellett meg szokták állapítani a minimális láthatast, ami 1 hétköznapi nap minden héten és minden második hétvége. Ez valóban elégséges a bíróságnak?

Persze megkerdezhetnenk ügyvédet is, de eddig nem volt rá szükségünk, remélem, most sem fog kelleni.

2017. jún. 23. 22:49
 6/13 anonim ***** válasza:

A bíróságnak tök mindegy, hogy tartjátok a kapcsolatot. legegyszerűbb a minimál láthatást beírni, ami egy hétköznap, majd utána egy hétvége.

Nálunk ez volt beírva, de ettől még az ex úgy jött, ahogy akart.

2017. jún. 23. 23:13
 7/13 anonim ***** válasza:

Na szóval, tökmindegy mi van a papíron, azon felül annyiszor viheti a gyereket amennyiszer/ahányszor TI megegyeztek hogy na most viheti megint.

Senki nem fog odamenni hogy hello most nem viheted mert nem az áll a papírban.....

Mi nálunk asszem (de igazából nem is tudom) az van benne hogy minden második hétvégét vihetem a gyerekeket.

Ettől függetlenül van hogy velem vannak egy egész hetet, meg össze vissza hozom viszem őket rendszertelenűl, ahogy az én időm és az anyjuk ideje éppen kiadja.

Legjobb ha mindkét szülővel sokat vannak :)

2017. jún. 23. 23:34
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugtató ezeket olvasni.
2017. jún. 23. 23:46
 9/13 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: igen, ilyesmit szeretnék én is, hogy ne korlatozzuk egymást, a gyerekeket.
2017. jún. 23. 23:49
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekünk 2016 tavaszán volt a tárgyalásunk, a végzésben pedig ez szerepel a láthatással kapcsolatban, bírói jováhagyással: "a felek egyezően előadják, hogy a különélő szülő, azaz az édesapa és a gyermek közötti kapcsolattartás rendezett, e tekintetben vita nincsen közöttük, ezért ezen kérdésben egyezséget nem kívánnak kötni." Így ha mindez nálatok is zökkenőmentes és rendezett, akkor nem kell "kötelező jelleggel" beleírni számszerűsítve valamit, a bíróság elfogadja, hogy egymás között megbeszélitek. Nyilván ha később bármikor akadna vita, akkor lehetne szabályozni, de ha minden rendben köztetek és együtt tudtok működni, akkor felesleges azon görcsölni mi kerüljön bele. A tartásdíj az, amit köztelezően meg kell állapítani,ha már egyszer bírósághoz fordul az ember, illetve az elhelyezés is hivatalos kell legyen valamelyik szülőnél, ha nincs ugye közös felügyelet. Nálunk is az lett lefektetve feketén-fehéren, hogy nálam van elhelyezve a fiunk és mennyi konkrétan a havi tartásdíj, és meddig kell havonta megfizetni,a láthatást konkretizálását nem forszírozta senki. Viszonylag új az eset is, hiszen alig több, mint egy éves, azóta nem változott az erre vonatkozó szabályozás és bírói joggyakorlat sem. Konkrétan 2016 májusi keltezésű a végzés, ami ellen nem fellebbezett egyikünk sem, sőt erre vonatkozó jogunkról még a tárgyaláson lemondtunk, így azonnal jogerőre emelkedett.
2017. jún. 24. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!