Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Végleg kimondták a válásunkat. Mi a következő teendő?
A jövő héten, ha megkapom a papírt a jogerős válóperünkről, akkor hova kell utána mennem, hogy visszakapjam a leánykori nevemet? Pénzbe kerül, vagy most még ingyen megcsinálják.
Egy hónap múlva lesz az esküvőnk az új párommal, minden papírt át kell íratnom a leánykori nevemre, vagy elég csak a személyi igazolvány, aztán az új nevemmel csináltathatom a többit (jogosítvány, egészségkártya stb...)
Én a helyedben csak a személyigazolványt csináltatnám meg, mert ugye minden pénzbe kerül .
A személyigazolványért 1500, vagy3000 Ft illetéket kell fizetned. (Nem emlékszem)
Ezt az Okmányirodában kell elintézned, ahova minél hamarabb kérj időpontot.
En is valtoztattam nevet (bar meg valas elott) es ha jol emlekszem, nem kellett fizetni. A szemelyigazolvanyert viszont igen. Az igazolvany 1500 Ft, ha lakcimkartyad is valtozik, azt is le kell cserelned. A lakcimkartya 500Ftba kerult ezen ev januarjaban. Szerintem azota nem valtoztak az arak, de ki tudja.
Szerintem az uj neveddel kezd el a tobbi papir intezeset. Ha teheted, eskuvo utan minel gyorsabban kezd el, nehogy baj legyen belole.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!