Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van-e esélyem ezen a helyzeten...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van-e esélyem ezen a helyzeten változtatni? Volt férjem folyamatosan kifogásokat talál a megállapodásunk teljesítésével kapcsolatban.

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: a megegyezésünk szerint a két gyermekünk után kapok havi 45.000 ft tartásdíjat, plusz ezen felül a felmerülő egyéb költségek felét. Ezek a gyógyszer, ha kell a manóknak, osztálypénz, osztálykirándulás, stb...

Apuka külföldön dolgozik, tehát jól keres. Ennek ellenére többszöri szóbeli kérésemre sem volt hajlandó a számlákkal igazolt költségeim felét odaadni. Megkértem nemrégiben az ügyvédemet, hogy írjon neki felszólítást, mert már meguntam, hogy folyamatosan kérem, de hárít. Legutóbb az volt a kifogása, hogy most nincs pénze, majd fizetés után. Kapott fizetést, de most azzal a kifogással jött, hogy mivel én őt hivatalosan felszólítottam, ezért nem fog fizetni!! Az ügyvédemnek írt egy levelet, azt mondta, kérdezzem meg őt, hogy mit írt. Az ügyvédem engem nem tájékoztatott...

Sajnos másik ügyvédre nincs pénzem, ezért arra gondoltam, hogy bemegyek a helyi bíróságra, és panaszt teszek. Ez működőképes dolog lenne? Szeretettel várom a véleményeket.

2010. máj. 9. 17:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Kettőre kapja, de ha apuka 45-öt ad, akkor anyuka is 45-öt költ rá hivatalosan, ami 90 000-et jelent. Csak nem írtam oda az előzőhöz, bocsánat.
2010. máj. 9. 18:16
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

EGy gyerekre nem 10000 jár, hanem az apa fizetésének a 20%-a. Ez lehet ennél kevesebb, de több is.

Egyébként ha ök ebben megegyeztek, akkor teljesen mindegy, hogy mások mennyit kapnak.

A kérdésre meg: ha irásban megvan a megállpodás, akkor azzal tudsz a biróságok valamit kezdeni, ha csak szóbeli, akkor nehéz bizonyitani bármit is.

Az ügyvédedhez meg menj el és kérdezz rá, hogy milyen válasz jött a megkeresésre. Könnyen lehet, hogy azért nem tájékoztat minden levélröl, mert egyrészt feltételezi, hogy te is tudod, hogy mit irt neki az exed, másrészt meg a továbbiakhoz szedi össze a tennivalókat. Elöször mindenképpen vele kell tárgyalni.

2010. máj. 9. 18:22
 13/22 anonim ***** válasza:
62%
Nem így van. Vagy egy fix összeg, ami általában 10-15 ezer forint, vagy a fizetés 20%-a (magas fizetésnél nem vehetik el a 20%-át, érthető okokból).
2010. máj. 9. 18:23
 14/22 anonim ***** válasza:

Ha van egy fix összeg amiben a "pár" megállapodott akkor az.

Ha nincs akkor a fizetés 20%-a. " gyereknél 40% +-nál márcsak 50% de ez a felső limit. Egyéb költségeket pedig csak közös megegyezés alapján.

2010. máj. 9. 18:27
 15/22 anonim ***** válasza:
34%
Egyrészt a gyerektartáson felül nem köteles mást fizetni.Másrészt valóban undorító,amit veled tett,hogy megvert.Te akkor léptél,eljöttél otthonról,látleletet nem vetettél,rendőrségre nem mentél,szóval az ügynek vége lett.Az sem kevésbé szánalmas,hogy ezzel zsarolod,ha nem fizeti ki azoknak a dolgoknak a felét,amiket tartásdíjon kivül veszel a gyerekeknek.Ennek az összegnek pedig a csillagos ég a határa!!!
2010. máj. 9. 18:29
 16/22 A kérdező kommentje:

Látom, van pár félreértés. :) A két gyermek után kapok összesen 45-öt havonta, ezen felül van egy Megállapodásunk, amiben ő vállalta az egyéb felmerülő váratlan költségek felének a kifizetését. A gyermekeket láthatja, minden 2. hétvége az övé. Ami alatt, teszem hozzá, nem nagyon foglalkozik velük, folyton más dolga van, és ezt a manók mondják nekem! Nem fenyegetem én semmivel, azzal pláne nem, hogy feljelentem, amiért megrakott párszor. :) Látleletem van, sőt, felvételem is, ahol elmondja, hogy miért kellett engem bántania...

Csak így utólag rosszul esik, hogy amit papíron vállalt, azt sem tartja be. Meg az is, hogy látszatapuka lett belőle. A gyerekek dolgaival nem törődik, csak bele akar szólni, az nem érdekli, hogy hogyan oldom meg. Szerintem havi kb 400.000 ft-ból 45 a gyerekeire úgy, hogy albiban lakom velük, nem túl sok, örülhet, hogy szorult helyzetben voltam.

2010. máj. 9. 19:13
 17/22 A kérdező kommentje:
Ja, és nem luxusdolgokat veszek nekik, hanem pl. gyógyszert, ha épp betegek. A bíróság határozott úgy, hogy a gyógykezelés költségét akár előre is meg kelli előlegezni, ha én éppen nem tudom! Nos, várom a kommenteket.
2010. máj. 9. 19:15
 18/22 anonim ***** válasza:
Én inkább egy jobb ügyvédet fogadnék a helyedben... Meg persze lőször bezsélnék apucival.
2010. máj. 9. 20:03
 19/22 anonim ***** válasza:
31%

"Engem terrorizált, vert, fenyegetett, én nem jelentettem fel őt akkor, mert már szabadulni akartam a helyzetből. De most azon gondolkodom, hogy még ezt is megtehetem..."

Persze,bármit megtehetsz,csak ne hidd,hogy ez nem zsarolás,mert az.Ugyanis nem az a cél,hogy tényleg megbűnhödjön,amiért megvert,hanem az a cél,hogy kierőszakold ezzel belőle a pénzt.

Mindig a gyógyszerköltségeket hozd fel témának.Nem írtad,hogy tartósan beteg-e bármelyik gyerek is.Ha nem,akkor az évi antibiotikum adagot,ami megfázás esetére kellhet 45000-ből ki tudod fizetni.

Nem mindegy,hogy a volt férjed 400 000ft keres vagy még többet,amíg a bíróság által megítélt gyerektartást rendesen fizeti? Arról pedig még nem is beszéltünk,hogy a gyerekek össze dolgát nem csak neki kell állnia,hanem neked is,így valóban 90 000 ft-ból 2 gyereket fel lehet nevelni.Az én fiamra nem tudok 45 ezret költeni egy hónapban,de így is megvan mindene.

2010. máj. 9. 20:11
 20/22 anonim ***** válasza:
28%

Jó anyuka rossz feleség...

Emberileg pedig átlagos...

2010. máj. 9. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!