Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válófélben lévő férfi vagyok. A gyerekeim anyja a gyerekeket használja eszközként a mocskos játékaihoz. Mit lehet ilyenkor tenni?
A gyerekek 8 és 11 évesek, szeretnék, ha újra összejönnék az anyjukkal. Ők nem tudják, de egyszer már az anyjuk beadta a válókeresetet egy pasi miatt, a házaséletünk minden igyekezetem ellenére romokban hever.
Most megint van egy új pasija, papírok beadva, különköltözés megvolt, de én már a gyerekek miatt sem fogok ebben a házasságban maradni. Együtt él valakivel, de amikor a gyerekek jönnek láthatásra, tele van beszélve a fejük, és azt mondják, hogy az anyjuk azt kéri, ne dobjam ki őket, legyünk újra egy család. Kérlelnek, és várják a napot, amikor visszaköltözhetnek.
Ezt én semmiképp sem akarom, de a gyerekeimtől nem akarok elszakadni. Ha elutasítom őket, azt fogják gondolni, hogy miattam van a válás, nekem nem kell a családom. Azt meg nyilván nem mondhatom nekik, hogy az anyjuk egy ordas r.....c, akin a fél város végigment már, és vele nem tudnék soha többé együtt élni.
Félek, hogy a gyerekeim ettől a kisded játéktól sérülni fognak, és attól is, hogy a szemükben én leszek a rossz, aki nem akarja egyben tartani a családot.
Ti mit tennétek a helyemben?
Nem veszed észre, hogy az anya szép lassan azt éri el, hogy azt higgyék temiattad van az egész, és te nem akarod, hogy újra együtt legyetek? Tudod mi következik ez után? Majd ha lesz kötelező láthatás, az fogja hazudni, hogy apa megígérte, hogy szerdán jön, úgy hogy közben te nem is tudsz róla, mert ilyenről szó se volt. Felöltözteti őket, ők tűkön ülve várnak, majd ő vigasztalja őket, látjátok apátokra ennyire se lehet számítani... Egy szemét ember... Simán ellenük hangol hidd el, ez valós példa nem az ujjamból szoptam ki...
Fel kell nyitnod a gyerekeid szemét, a saját érdekedbe, ha jó kapcsolatot akarsz velük ápolni a jövőben is :) Ennek a módja rád van bízva, de a jelenlegi helyzet így nem maradhat, mert innentől csak rosszabb lesz
Én is ennyi idős voltam, amikor a szüleim váltak (11). Ó, minő naivitás azt gondolni, hogy csak azért, mert gyerek nem érti mi történik. Én például tökéletesen tisztában voltam vele, hogy anya meg apa már nem szeretik egymást, de ez nem az én hibám. Pedig nekem nagyszülőktől kezdve mindenki próbálta bemagyarázni, hogy mi mindenről én tehetek meg a testvérem. Olyan gyönyörű brazil szappanopera volt az egész, hogy szörnyű.
Szóval nyugodtan őszintén beszélj velük. Te szereted őket, ők bármikor jöhetnek hozzád, de anyuka és te már nem lesztek újra egy pár, és erről senki nem tehet, van ilyen. Az anyuka ha fejre áll sem tudja ellened hangolni a gyerekeket, ha a mondatai szöges ellentétben lesznek azzal, amit tőled látnak.
És nem. A gyerek nem hülye. Maximum 14 éves koráig lehet etetni őket, utána game over. De ha okosak, addig se.
Pompás gyerekkort adtatok nekik, ja. Azt ne hidd már, hogy nem érezték végig tűpontosan, hogy kakiból rakjátok a várat...
És ha te sem vagy őszinte a gyerekeiddel, akkor pont úgy használod őket, mint a nejed, csak a módszer más. Tessék, játsszátok a hülye játszmátokat tovább, de tudd, hogy tönkreteszitek a gyerekeitek életét. Együtt, közös erővel. Gratulálok! Megérdemlitek egymást a nejeddel, csak a gyerekeitek nem ezt érdemlik.
Pontosan az a nem jó megoldás, ha azt magyarázza el a kedves apuka, hogy "én szeretném, de anyu nem".
Ez csak összezavarja a gyerekeket, és arra kényszeríti, hogy válasszanak a szülők között, hiszen ellentétes dolgot állítanak (anyu apura mutogat, apu meg anyura, és a gyerek nem adhat igazat mindkettőnek...) Ez a létező legrosszabb megoldás.
A korrekt az lenne, amit korábban is írt egy-két válaszoló: nem azt kell elmagyarázni, hogy anyu miatt nem, "csak" annyit, hogy bár te is annak örülnél, hogyha család lennétek, de már nem szeretitek egymást anyuval, ezért nem lehet, de ettől őket még szeretitek. Ennyi. Nem szabad az anyjukra mutogatni, mert attól csak rosszabb lesz a dolog, és akkor _tényleg_ sérülnek a gyerekek ettől a szitutól.
A gyerek nem ostoba, csak tudni kell a saját szintjén beszélni velük.
#19 Kiforgatod, amit mondtam. El lehet mondani a gyereknek (sőt, kell is, hiszen meg kell neki magyarázni, ki az a pasi anyu mellett!), hogy anyu mást szeret/választott, nem aput, és mivel már nem egymást szeretik, így most ez a szitu van, de a gyerekeknek nem kell aggódni... És ezzel újra a fenti kommentemnél járunk. Nem hülye a gyerek, csak tudni kell az ő szintjén magyarázatot adni.
De ettől függetlenül nem és nem szabad a másik fél ellen uszítani a gyereket, nem szabad olyan helyzetbe kényszeríteni, hogy választania kelljen a szülei közül. Plusz a mocskolódással a kérdező sem lenne jobb a nőnél, és ha ez visszajut, akkor bizony már okkal lesz apu a rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!