Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mélységesen megalázott,24 óra...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mélységesen megalázott,24 óra leforgása alatt elhagyott az élettársam, immár 3 hete, de még mindig nem enyhül. Mikor fogom már elfelejteni? A további lent.

Figyelt kérdés

Biztosan mással is előfordult ilyen, vagy még kegyetlenebb válás, azon embereket szeretném meghallgatni, akik átéltek ilyet. Vagy szörnyűbbet.

7 év együtt élés után, igaz, 1 év lassú elhidegülés mellett éltünk mindennapjainkat. Én hiába kezdtem elhidegülni, nekem csak abban nyilvánult meg, hogy nem azzal a vad, lángoló szerelemmel szeretem, hanem szerettem, egyszerűen, ahogyan egy 50 évnyi házasság után szeretik egymást az emberek. Ám, sajnos ő nem így érzett. Éreztem, hogy nem stimmel valami, sokat veszekedtünk, de még a válás előtt 3 héttel is azt mondta, hogy szeret, és milyen szép vagyok, és terveztünk a nyaralást az idei nyárra, meg a gyermekáldást. És puff, egyszer csak közölte, hogy vége. Mindenféle ostobasággal indokolta, hol azt mondta, hogy szeret még, de nem tudja mit akar, hol meg azt, hogy értsem meg végre, hogy nem szeret. Sajnos a családja is ellenem uszította. És gyenge ember lévén, nem tudta érvényesíteni az akaratát. Rettentő befolyásolható ember. De én most ennek iszom a levét. Mivel nem voltunk megesküdve, albérletben laktunk, így nekem semmi nem jár. Mindent ő vett az ő pénzén (TV, hűtő, kerti bútor, konyhabútor, kanapé...), holott a kassza közös volt. A történetet sokan maguktól is kitalálják: visszaköltözött a szüleihez, elvitte az összes ingóságunkat, engem kitett az utcára, miután felmondta az albérletet. A világ végére is elmentem utána, egyetemi évei alatt is megvártam-távkapcsolatban, mindent feladtam-érte, hogy neki jó legyen, az ő boldogulása miatt, mert szerettem, és vele akartam leélni az életemet. Eszembe nem jutott pénzt félre rakosgatni, arra az esetre, hogy mi lesz, ha elhagy. Hiszen ki kezdi így a boldog, szerelmes éveit? Én 7 évnyi szerelem, odaadás, kitartás után ezt kaptam. Elhagyott, megalázott, hónapok óta tervezgette a válást a haverjaival, és most jót nevetnek rajtam. Ő boldog, felhőtlen, van munkája, remekül érzi magát. Nagyon fáj, hogy az az ember, aki mellett éveken át felkeltem, akinek gyereket akartam szülni, akit szerettem, és ő is szeretett engem, most egy idegen számomra, aki ezt tette velem... Tudom, hogy nem egy tragédia-másnak, de nekem egy szörnyű, kilátástalan helyzet, amibe úgy érzem, bele fogok rokkanni.

2010. ápr. 30. 09:56
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
64%

A kommenteket nem olvastam végig, csak 1-2-t, meg a tiedeket.

1. nem 24 óra alatt hagyott el, hanem 1 év alatt folyamatosan - a te hibád (is), hogy nem vetted észre

2. ne azzal foglalkozz, hogy ki min röhög (ez csak az önérzeted), hanem magaddal

3. senki nem kényszerített arra, hogy adj, magadtól tetted, a szeretet önzetlen, felhánytorgatni felesleges

4. viszont amit a közösből vettetek, az neked is jár, harcolj érte, kérdezz meg egy ügyvédet, milyen jogaid vannak (ha semmi, az szívás...)

5. ne akard elfelejteni, mert nem fog menni, próbáld meg a szép emlékeket megőrizni, és tudomásul venni, hogy mindig is hozzá fog tartozni a múltadhoz, általa is lettél olyan, amilyen vagy, bizonyos szempontból a részed

6. próbáld meg kideríteni (őszintén magadban), hogy ha már nem voltál belé szerelmes, akkor mi az, amit ilyen fiatalon ennyire gyászolsz - az áldozat, amit hoztál érte, vagy csak a magányól félsz. A leírás alapján még bőven 30 alatt lehetsz... csatlakozom ahhoz, aki azt mondta, örül, hogy nem terhesen/gyerekkel hagyott el. Előtted az élet, ez nem valaminek a vége, hanem egy új esély, hogy megtaláld az igazit.

Tanúlság: sokan mondják, hogy a papír nem számít... de én nem értek egyet. Egyrészt lennének jogaid, másrészt a papír a végleges elköteleződés jele. Ki lehet szállni a házasságból is, de ez a pasi a jelek szerint egyáltalán nem kötelezte el magát melletted. A jövőben ne pazarolj ilyenre 7 évet, akármilyen jó. Főleg ebben az életkorban sokkal korábban el kell tudni dönteni, akarsz-e valakivel együtt maradni és családot alapítani vagy nem. Ha nem, akkor el kell engedni a másikat (főleg a nőt), hogy párt találhasson, mert az óra ketyeg, és aki ezt tagadja, az magának is hazudik. Lehet szülni 40 évesen is, de ha sok gyereket akarsz, az már késő. És minél idősebb vagy, annál rosszabbak az esélyeid a pártalálásra is. De ne ess kétségbe, nem lehetetlen. Csak egymás idejét rabolni fölösleges, ha nem akarjuk elkötelezni magunkat. 20 évesen még lehet szórakozni, 30 körül is, de nem ajánlott.

Ezeket tartsd szem előtt legközelebb.

És szerintem normális, ha még hónapokig szarul érzed magad, csak arra vigyázz majd, hogy az egyedüllétet baromi könnyű megszokni (nem függsz senkitől, akkor jössz-mész, amikor akarsz, ha akarsz, eszel, ha nem akarsz, nem eszel), ne békélj meg ezzel az állapottal, ismerkedj!

Ja, és ha a pasid vissza akarná könyörögni magát, rúgd ki két lábbal. Ha egyszer megcsinálta, és következmények nélkül visszajöhet, annyiszor teszi meg, ahányszor akarja.

2010. ápr. 30. 10:58
 32/36 A kérdező kommentje:
Nagyon sok igazság van a kommentekben! 24 éves nő vagyok, és igazatok van, nem kell elsiratnom magam, mert még fiatal vagyok. Csak ilyenkor kavarognak az érzések, meg a gondolatok. Ez nem egy sima szakítás volt, mint amikor valaki jár valakivel, hanem együtt élés.
2010. ápr. 30. 11:06
 33/36 anonim ***** válasza:
89%
A barátnőmék 7 éve éltek együtt mikor elkezdték tervezni a gyereket. Szerencséjük volt, az első hónapban sikerült is teherbe esnie. Mikor 9 hetes terhes volt, a pasi szó nélkül lelépett az albérletből. A gyereket letagadta, dns teszt kellett hogy beismerje, az övé! Gyerektartást nem fizet, az állam előlegezi meg. 2 éves múlt a kicsi, egyszer látta, Szegeden mikor vért vettek a teszthez. Szerintem nagy szerencséd van, hogy "idejében" lépett le.........
2010. ápr. 30. 14:50
 34/36 anonim ***** válasza:
70%

Vedd úgy,hogy ez a Te tanulópénzed,és ezentúl próbáld kiküszöbölni azokat a hibákat,amelyeket elkövettél.Ez megerősít lelkileg,és segít abban,hogy tisztábban láss.Továbbá szert tettél ezáltal némi emberismeretre is jó estben,így most megtanultad,kiben nem szabad megbízni,és hogy mindig fel kell készülni a legrosszabbra is.Arra,hogy tudj önállóan is boldogulni,ha arra kényszerülsz.

Van egy mondás,amelyet jó,ha mindig szem előtt tartasz: ami nem öl meg,az megerősít.

A másik pedig:valahányszor bezárul egy ajtó,kinyílik helyette egy másik.

Sok kitartást,erőt kívánok a továbbiakhoz!

2010. ápr. 30. 17:05
 35/36 A kérdező kommentje:
14:50! Nagyon rémes történet, nem is tudok mit mondani:( Én nagyon szerencsés vagyok, igazatok van, hogy nincsen tőle gyerek.
2010. ápr. 30. 17:47
 36/36 A kérdező kommentje:

17:05!

Nagyon köszönöm a kedves szavakat!!

Rám fér. Most hozta el a haverjával- aki mellesleg keményen részt vett a szakításunk előkészítésében-az ott maradt cuccaimat...:( Sajnos láttam őt, sőt beszéltünk is pár szót. Nem esett jól. De talpon maradtam, és megyek tovább az utamon, nélküle. És biztos vagyok benne, egyszer rájövök, milyen jó is nélküle....

2010. ápr. 30. 17:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!