Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan "kaphatnám" vissza a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan "kaphatnám" vissza a feleségemet? Pedig még itt van a közelemben.

Figyelt kérdés

35 vagyok, a feleségem 30. Lassan 5 éve vagyunk házasok, és van egy 2.5 éves gyönyörű kislányunk. A terhesség elejétől kezdtünk eltávolodni egymástól testileg. Egészségügyi problémák is közrejátszottak, mindkét oldalról, amit nem tudtunk akkor teljesen megoldani. Én nem vettem észre hogy a feleségem kimondva, de főleg kimondatlanul szenvedett attól, hogy nem úgy bántam vele, ahogyan kellett volna. Mindezek mellett úgy érzem, hogy az életemet adnám a családomért, és nagyon szeretem a feleségem, és a kislányom is. Most ott tartunk, hogy ő teljesen(?) elhidegült tőlem, és már nem veszi a közeledésemet. Nem tud bízni bennem, pedig én úgy érzem, hogy most nyílt ki igazán a szemem, hogy tényleg elveszíthetem őket. Pár napja közölte, hogy nem szeretne már velem lenni, és váljunk szét. Nem pont ezt mondta, de a lényeg ez. Azt mondta, hogy 2 választásom van. Vagy vége teljesen, vagy elköltözöm kis időre, és megnézzük, hogy létrejön-e az a kis szikra, aminek a segítségével újra egymásra találhatunk.

Attól félek, hogy a távolság és az esetleges reménykedés kinyírja a szívemet, és ha egyszer kilépek az ajtón, már soha nem tudok úgy visszajönni mint régen. Ha egyátalán visszajöhetek.

A szép szó, a figyelmesség, sms-ek, e-mail, a virág már nem hatásosak.

Mit tegyek? Próbálkozzak valami mással még?

Vagy menjek el, és találjam ki, hogy tőlük távol mit kéne csinálnom? ennél már csak az lenne rosszabb, ha tényleg vége lenne...

2010. ápr. 27. 14:15
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Ez nehéz.... Sajnállak, azért mert megláttad a problémát, de lehet, hogy későn. Itt igazából egyet tudsz tenni, bizonyítani, bizonyítani a feleségednek, hogy nagyon szereted, kívánod és mindennél fontosabb neked. Most már a feleségeden múlik, hogy lesz-e belőle valami. Ha annyira csalódott, hogy már nem szeret, akkor lehet, hogy nincs visszaút. Egy nőnek rendkívül fontos, hogy törődjenek vele, babusgassák, szeretgessék, bókoljanak neki. Még hosszú év házasság, együttélés után is. Én az első férjemtől elváltam, nem ez volt nálunk a fő ok, de bizony benne volt az is, hogy nem törődött velem, nem mondta, hogy szeretlek, nem kedveskedett, ha szexet akart, akkor közeledett, egyébként sosem. Azóta újra férjhez mentem, a férjem bizony naponta kimutatja, hogy mennyire szeret, apró ajándékokkal lep meg (saját maga ötletei), törődik velem, figyel rám, udvarol. Mi is átmentünk a gyerekvállalás "rögös útján", 2 éves a kislányunk. Sokszor volt nehéz időszak, de imádjuk egymást. Szóval ezt csak azért írtam le, hogy bárhogyan is legyen köztetek, tanulj ebből a hibádból és legközelebb nagyon figyelj a párodra, a kapcsolatodra! Sok sikert!
2010. ápr. 27. 15:19
 22/28 anonim ***** válasza:
0%
Az biztos,h egy nőnél akkor vagy nyerő ha hazudsz és nyáladzol neki minél többet.A kollégám is úgy úgy nyáladzik az asszonynak,h na közben meg állandóan nőzik.És ő a király.De hát ez kell...Ha normális vagy az kevés.
2010. ápr. 27. 15:25
 23/28 anonim ***** válasza:

Ha nincs új partnere a feleségednek, akkor biztos, hogy van remény.

Elköltözni tilos, ha elmész, akkor sohasem kapod vissza!

Nektek új közös és jó élményekre lenne szükségetek.

Ha van pénzetek utazzatok külföldre, tengerpartra.

Ha nincs pénzetek, akkor belföldön valahová.

Próbáld olyan apró figyelmességekkel körülvenni, amikhez nincs hozzászokva vagy amik tőled váratlanok.

Pl.: ha sohasem segítetted fel a kabátját, akkor most megteheted, ha sohasem mosogattál vagy vásároltál be, akkor itt az ideje változtatni. Ha a tévé előtt üldögél, vigyél neki valamit amit szeret, takard be egy könnyű takaróval.

Ha már túl sokat beszélgettetek az érzéseitekről, akkor inkább próbálkozz a tettekkel.

2010. ápr. 27. 16:01
 24/28 anonim ***** válasza:
87%
Őszintének tünik a szándékod és úgy gondolom azért a feleséged sem feltétlen a válás mellé tenné a voksát. A helyedben őszintén felfedném a féltésemet és a kétségbe esésemet a család széthullásának lehetősége miatt és azt kérném a másik felemtől hogy mivel egyértelmű, hogy a jelen helyzeten javítani kell, vállaljátok be a párterápiát. Amit Ti együtt már (még)nem tudtok egymással megbeszélni, azt egy szakmáját jól értő és művelő külsős szakember segítségével szépen kibogozva a gondok eredőjét , megértve egymás cselekedeteit, motivációit, gyönyörűen megoldhatjátok. A KISLÁNYOTOK MEGÉRDEMLI HOGY ÉP ÉS LELKILEG IS EGÉSZSÉGES CSALÁDBAN NŐJÖN FEL ÉS HA LEHET AKKOR A VÉRSZRINTI SZÜLEIVEL. Őérte ezt a feleségednek is be kell vállalnia. Egyébként amit javasolt, más országban létező probléma megoldás és úgy hívják próba válás. De én először még a szakembert választanám, főleg ha csak az egyik fél akarja a szétköltözést.
2010. ápr. 27. 16:37
 25/28 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy a feleségem már felajánlotta a párterápiát régebben(őt speciel mindig is érdekelte a pszichológia), de én meg pont olyan vagyok, aki az ilyen pszihomókus dolgokat mereven elutasítja. Most már rájöttem, hogy tényleg be kellett volna vállalnom, de úgy néz ki, hogy talán már késő. Ráadásul pont azért mondja most, hogy legyen vége, mert szerinte még a kislány kicsi, és talán annyira nem sérülne lelkileg, mint évekkel később. Én már benne lennék akármiben, de nem találom az utat a kis szikrához, ami lángra lobbanthatná újra ezt a kapcsolatot. Egyébként a számítógép, és az internetes haverok (akikkel az én gondjaim enyhültek) ideig-óráig nekem megoldást nyújtottak a szürke hétköznapokban. Persze már a végén rájöttem, hogy semmi a világon nem érhetne fel azzal, ha újra boldogok lehetnénk - úgy mint régen - kiegészülve ezzel a gyönyörű csodálatos kislányunkkal együtt.
2010. ápr. 27. 18:14
 26/28 anonim ***** válasza:

Talán mutasd meg neki, amit itt írtál és a válaszokat.

Én sem rajongok a pszichológusokért, főleg, hogy pénzért dolgoznak, és lehet, hogy az utcán szóba sem állnak az emberrel, főleg, ha épp a saját barátaikkal, rokonaikkal vannak.

Talán megkérhetnéd, hogy írja le neked, hogy mi hiányzik belőled, ami fontos lenne neki. Ennél jobb ötletem nincs.

Szerintem még mindig meg lehetne menteni a kapcsolatotokat.

2010. ápr. 27. 18:25
 27/28 anonim ***** válasza:
Bólints rá mindenre amit a feleséged mond v te legyél az aki kezdeményez a kapcsolatotok helyre hozatalában ne add fel. A remény hal meg utoljára!!!
2010. ápr. 27. 19:17
 28/28 anonim válasza:

Nagyon sajnálom a feleségedet, én is ugyanilyen helyzetben voltam több éven keresztül. Anya voltam és lakótárs. Szex=0. Nem csalt meg ő sem. Nekem ennyi nem volt elég. Én nő akartam lenni az ő szemében, nem a szomszéd vagy bárki más szemében, hanem csak az övében. Vártam türelmesen, hátha megoldódnak a dolgok maguktól is. Hát nem történt semmi. A férjem addig azt gondolta, hogy minden rendben, nem vagyunk már tinik, nem kell lángolni a szerelemnek. Sokat veszekedtünk e miatt. De én kitartó voltam. Apró lépésekkel haladtunk előre. Most ott tartunk, hogy újra szerelmesek vagyunk egymásba mint régen. Ha nekünk sikerült bárkinek sikerülhet csak akarni kell.

Először is ne költözz el( ha elköltözöl akkor biztos vége, ő már megtanult élni nélküled). Apró lépéseket tegyél előre. Ha nem sikerül, próbálkozz tovább. Ne add fel. A leírtakból azt vettem ki, hogy félig-meddig már te is föladtad a harcot. Gondold át mit is szerettetek csinálni amikor szerelmesek voltatok, a kapcsolatotok kezdetén. Legyél vele türelmes, hallgasd meg és legyetek sokat kettesben. Igen, és kevesebbet internetezz (magamról tudom, hogy abban a korszakban szinte internetfüggő voltam).

2010. ápr. 27. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!