Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van itt olyan apuka akinek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt olyan apuka akinek a válás során ítélték a gyereket és nem az anyának?

Figyelt kérdés
Ha igen, érdekelne a rövid történet, hogy az anya miért volt alkalmatlan és az apa miért alkalmas.
2010. ápr. 26. 14:38
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
93%

Elvált apa vagyok és csak annyit mondanék, hogy az a rossz anya, aki nem engedi az apát a gyerekével találkozni.

Azt mondom, hogy a kisgyereknek az anya mellett a helye, de apának szervesen ott kellene lennie a gyerek mindennapjaiba...

2010. ápr. 26. 16:33
 32/42 anonim ***** válasza:
100%

13.3o-as, én háromgyerekes anyuka vagyok, gyermekpszichológiát végeztem, ráadásul 5 évig, mert hozzájött még egyéb tanulmány és külföldi tapasztalatcsere is, de 2o éves koromban sem írtam volna akkora hülyeségeket, mint te!

Neked pedig, kedves kérdező, a következő két esetet mesélném el, mindkettőn bírósági szakértőnek kértek fel.

Két kis ikerkislány esetét, ahol az anyuka otthon volt, nem dolgozott, csak éppen a szomszédos, szintén gyesen lévő anyukával itták a cseresznyét, cigarettáztak, fecserésztek a mosatlan edények és a piszkos ruhák kellős közepén, miközben a három kicsi koszosan, ápolatlanul hentergett a földön, ez volt a "játék"!

A másik esetben a kedves mama bezárta a négyéves kisfiát egyedül a lakásba, és minden nap a kocsmában kötött ki, ahol néhány "felesért" akárkivel lefeküdt.

Ezt az apáknak bizonyítaniok kellett, de mikor a dolognak a végére jártak, a gyermekek mindkét esetben az édesapjukhoz kerültek. A második mama még az első bírósági tárgyaláson is jócskán becsiccsentve jelent meg.

Az egyik családot azóta is rendszeresen "követem", a kicsikről elmúltak a kék foltok, és a papa nagyszerűen megállja a helyét mindkét helyen. Természetesen kapnak néhány órás napi segítséget, és a gyeréekek tiszták, rendesen fejlődnek, jó rájuk nézni!

Hát ennyit az ösztönös anyai szeretetről, meg a könyvekről!

2010. ápr. 26. 16:54
 33/42 anonim ***** válasza:
77%
Érdekes nekem anyám tisztességes, gondos anya és eleinte meg amikor dolgozott akkor is többet volt velem (kirándulást stb) mégis apámat szerettem, szeretem jobban. Pedig anyám semmi rosszat nem tett.
2010. ápr. 26. 17:59
 34/42 anonim ***** válasza:
82%

Sziasztok!

Én nő vagyok és úgy gondolom, hogy nagyon nagyon sok esetben igazságtalanul ítélik az anyának a gyereket. Az apa modell épp olyan fontos, mint az anya modell. Még azzal képes vagyok kiegyezni, hogy hivatalosan is akkor lássa az apa a gyereket amikor csak akarja, ne csak kéthetente hétvégén, mert ettől komolyan mondom hánynom kell, és attól is, aki megtehetné, hogy az apa és a gyerek többet találkozzon, de a saját személyes sérelmei miatt nem engedi. Emiatt nézik le a nőket és azt kell mondjam teljesen jogosan.

Hogy a kérdést is megválaszoljam igen két ilyen eset is van a környezetemben, az egyik esetben, anyuka kisírta magának a kisebbik gyereket a gyerektartás miatt, holott a gyerek kérte, hogy az apához kerülhessen, majd pár hónap múlva önként lemondott róla, mert nem tud pasizni, és most nem fizeti az apának a gyerektartást.

A másik eset ezerszer barátságosabb ennél, ott a szülők megegyeztek értelmes emberek módjára, a gyerek apás volt, így az apánál maradt, az anyukáját akkor látogatja amikor csak akarja, de mindegyikőjüknek így volt a legjobb.

2010. ápr. 26. 21:42
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

Kicsi gyerek nem tudja érdemben eldönteni, kivel szeretne lenni, épp ezért nem is kérdezik meg.

Nálunk apa tökéletes, mindenben segit, szereti a gyerekeit, de amikor felvetettem, hogy félidőtől maradjon ő itthon és én hadd menjek vissza dolgozni, úgy nézett rám, mint egy UFOra (egyformán marha sokat keresünk, vagys én itthon vagyok ugyebár mostmár sok éve...).

De keressetek nekem egy pasit, aki otthon marad önként a gyerekkel gyeden, gyesen és egy szót se szólok többet.

Namost ha én eltöltök éveket a gyerekekkel itthon, minden rezdülésüket ismerem, akkor nálam is maradjanak. Lehet, hogy apa viccesebb fél órára, de ez nem dönthet az életükről...

2010. ápr. 27. 07:46
 36/42 A kérdező kommentje:
Igen, ez a borzalmas valahol, hogy hiába tesz meg mindent pl az anya, ha a gyerek mégis apás, nem tud mit tenni, max belerokkan, mikor az apához kerül a gyerek, magát bünteti, hogy rossz anya, a környezete is egyből azt mondja: nézd csak Mari, milyen anya lehet ez, ha elvették tőle a gyerekét... nehéz dolog nagyon
2010. ápr. 27. 07:56
 37/42 anonim ***** válasza:
ma 07:46 például az én férjem. :)
2010. ápr. 27. 08:32
 38/42 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! írnál pár mondatot nekünk?
2010. ápr. 27. 10:37
 39/42 anonim ***** válasza:
Egy gyermeket egyedül nevelő anyuka: Az én Exem minta apa volt. A Kislányom imád engem és nagyon-nagyon jó kapcsolatban volt az Apukájával is. Mondhatni már majdnem "apás" lett. De apuka úgy döntött, h. sem én sem a gyermeke nem ér többet mint a szabadság. Fogott egy másik hölgyeményt és lepattant. Én akár mindennapos láthatást is engednék, de a másik fél részéről semmi szándék erre. Nálunk kéthetenkénti 1(!!!!) igen egyetlen nap a láthatás egy olyan gyermek esetében aki istenként imádta az apját és akinek az Anyukája (vagyis én) rugalmasan mindenbe belemenne a gyerek kedvéért.Annyi láthatást engednék, amennyit Ők ketten kivánnak. DE!!!!!!!!! Már eltelt 6 hónap és a Gyermekemre hiába erőltetik az új Nénit, nem akarja elfogadni. Most már ott tartunk, hogy nem is akar többet menni hozzájuk, mert így sem azt kapja amit szeretne. NEM (!!!) nevelem az apja ellen! Semmi rosszat nem mondok róla, sőt sokszor bizonygatom neki, hogy Őt ugyanúgy szereti az Apja mint régen. A gyerek ott tart, hogy kétfelé bontja az időt. Van az az idő amikor még Apa velünk volt és van az azóta :(:( És van neki az igazi apukája és van ez a mostani aki nem tetszik. 6 éves! No comment. Fáj a szívem, hogy ezt végig kell néznem és nem tudok rajta segíteni. Apa nem hajlandó tárgyalni, új nő nem hajlandó egyedül elengedni még a gyerekért sem. Ha náluk van a kislány akkor ragacsosan kedves vele,de soha nem engedi, hogy csak kettesben legyenek. Nincs apa-lánya kapcsolattartás. Apa már csak csatolmánnyal együtt létezik, nem önálló személy.:(:( ( Ennyit a nagy szabadságvágyáról)
2010. ápr. 29. 12:53
 40/42 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 08:32 vagyok

Nincs semmi különlegesség. Egyszerűen ilyen típus a férjem.

Türelmesebb típus mint én. Ráadásul az én fizum magasabb, mint az övé, így "gazdaságilag" is jobb.

2010. ápr. 29. 14:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!