Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek jogas a válás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jogas a válás?

Figyelt kérdés
2 ev hazassagunk lesz iden. Koszonom a turelmet anak aki elolvasa. Hosszu parkapcsolat al magunk melett, 2006ban ismerkedtunk meg, fiatalon, akkor sem volt minden felhotlen. Volt hogy szakitottunk parszor, de mindig kibekultunk. Volt gy 3 eves szakitasunk amitan mind2en rajotunk arra senkivel sem olyan mint egymassal.Kibekultunk, eljegyzes, lakadalom van egy 7 honapos gyonyoru kisfiunk. A szakitasaink oka az o edesanya volt mindig, nagyon korlatozta a setainkat, kimeneseinket, megha24 eves is volt mar. Sokat szolt bele mindenben nagyon autoritar szemelyiseg. Mindig azt halottam egyetemen mas lesz, eljegyzes utana mas lesz, lakadalom utana mas lesz, megsem lett mas. elso hazasagi evunket azzal toltottunk h vitatkoztunk anyosom beszolasai miatt, en sosem mertem neki csunyan vissza mondani, o nem mert vele szembe szalni ugy hogy mindig azt kaptam egy fuleden be masikon ki. Probalt belolem konyha tundert nevelni, biztatni a fiat hogy csak en fozzek takaritsak stb, sokat sztreszlt terhesseg alat is...ezek is elmultak elkonyveltem megtanultam veluk elni, szeretem nagyon a paromat. Egyszer megis szembe alt veluk es akkor megmondta nekik hogy ez igy nem jo, o szeret felesege vagyok, elso vagyok szamar es igy tovabb. Kicsit rendezodtek a dolgok, de megis ha olyas valamit tettunk ami nem volt kedves a szuleinek akkor titkolnunk kellet azt pld etterembe ha etunk es ilyesmik, hogy ne hozzunk ele problemakat. Masodik hazasaagi evben elkoztoztunk meszibre...es kicsit megszabadultunk toluk, de mostmar a ferjem, hiaba segitet sokmidnenben, kovetelt mar tolem dolgokat, olyasmiket ami anyosomra valnak, vegezem egyedul a haztartast, segitet de mindig vissza hanytaorgatta hogy mas no egyedul megtudja csinlani felmarad ejjel es foz, a gyerekel sokat segitett viszont ugy ereztem mert en kerem a segitseget nem azert mert o akarja, titokban beszelgetett a szuleival telefonon mar. Nekem nagyon nehez volt es ekkor lepet a kepben anyum aki sogat jott segitett takaritot a haz nagyon nagyon kertel stb. Nem elenezte, orult h nyugodtan vegezheti a dolgat ( nagyon lejer programja volt, csak hetvgen dolgozot), ezert sosem ertettem miert olyan nehez neki sajat maga segiteni. Utolag felhagytaa hogy anyum miatt akar valni, anyum kutatott tonkre tette a hazasaagunkat, de anyum csak akkor jott amikkor hivtuk!!!... Elfajultak a dolgok mar nem akart puszilni, olelni, semmi meglepetes este beszelgetni, en ilyenkor nagyon kibuktam, es sirtam, vissza halottam h nem vagyok jo anya es feleseg, ezert kell az en edesanyam jojon es intezze a dolgaimat. Nagyon sok veszekedes kovette, megmondta mi nem vagyunk neki az elso helyen ( a ferjem lelkesz), hanem a gyulekezet es ez sosem fog valtozni. Nagyon osszeveszuntk amikkor egy gyulekezeti dolog miatt nem jott utanunk a korhazban es akkor jelentette be a valasi szandekat. Nagyon sokat sirtam hogy bekuljunk ki a gyermek miatt, de axt mondta valal minden kovetkezmenyt. Ez mar 3 hete tortent es folytonosan a kozos megalaposdasi valasal piszkal, amit en nm akarok. Megmondta mar nem szeret. Bevalom a hibaimat: kicsit hisztis voltam neha kibuktam es sirtam de nekem is sok volt, szules, falura koltoztem vele, haztartas, szuloi szerept, es mindig azt ereztem neki mas fontosabb. Ja es szerintem anyum, szerintem meg anyosom. O azt mondja nincs megoldas, es a gyermeknek jobb igy. Szerintetek? Veszekedesek soran csunya szavak is elhangzotak. Azt mondta ha nem hivtam volna fel az edesanyajat h nem akar utanunk jonni a korhazban meg mindig egyut lennenk.

2016. júl. 3. 11:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg a drága férjednek hogy egy gyakoris váloszoló szerint a büdös ku*va any*át :) jogos a válás részedről, hagyd ott a csába az ilyen embert, nehogymár házas ember létére az anyja szoknyáját fogja. Saját családja van, normális embernek a saját családja az első, nem az anyja véleménye mert az sz*rt se ér.
2016. júl. 3. 11:32
 2/8 A kérdező kommentje:
O engem hibaztat,hogy o felaadott ertem mindent es nem tudot onmaga lenni, azaz gyulekezeti problemalat intezni mert en solar szolicitaltam. De elvegre amikkor ilyen a program nem termeszetes hogy segitunk egymasnk ? Meg hogy en nem altam ki melette anyum elott de nem is volt mine ki volt teve a kaja elibe anyumtol 4 szer egy nap takaritva fozve..mas orulne..oda jutot hivta anyum aludjom velem mert o faradt ..es akkpr ki a hibas ? 3 hetem belul mimdig maskep beszelt... Egyszer pert indit egyszer nem stb..
2016. júl. 3. 11:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Elég bonyolultan írtad le...Ez a "férfi" még mindig az anyja szoknyája alatt van és nem is áll szándékában ezen változtatni a jelek szerint.Én a helyedben meghagynám a gyülekezetének, meg az anyjának.Élvezzék a továbbiakban egymás társaságát nélküled.Mivel azt mondta neked, hogy nem szeret, így a továbbiakban nincs miről tárgyalnotok.Max.a válásról.Ennek a házasságnak vége.Sajnálom.
2016. júl. 3. 11:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Elvegre ott van h lelkesz...es en azt tartom en adtam fel sok mindent mere tanult no vagyok..kulfoldon is tanultam..valast valtottam..elkoltoztem falura..ingyen adtam magan orakat gyulekezetben csak h jo legyen
2016. júl. 3. 11:45
 5/8 A kérdező kommentje:
A lenyeg hogy a masodik evben a gyulekezet az elsoben az edesanya volt fontosabb.
2016. júl. 3. 11:51
 6/8 anonim ***** válasza:
56%
Tudod, az a baj, hogy sok ember igyekszik mindenkinek megfelelni, csak egy idő után ez képtelenség. Nem lehet ugyanannyi időt és energiát szentelni a munkának, a családnak, a szülőknek. Az is előfordul, hogy néha a szülők sem akarnak rosszat, csak rosszul csinálják a dolgokat, mindenki fújja a magáét, és jön a káosz. Ha ennyire nem működik köztetek a dolog, akkor inkább jöjjön a válás, gondolom, megbeszélni nem tudjátok a problémáitokat, így meg nincs értelme küszködni.
2016. júl. 3. 12:56
 7/8 anonim ***** válasza:

A feleség az első... ezt én is tudom, ha meg lelkész lennék, akkor tanultam is volna a teológián.

nem vagy te hibás semmiben, de ennek a házasságnak vége.

2016. júl. 3. 17:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy h mi miatt erett meg benne a valas,nem tarsad semmiben,teged hibaztat mindenert (anyudat,mindegy),a vicc h meg azt sem tartja be amit predikal h elhagyja erted anyjat apjat es lesztek egy test es egy lelek.En total maskepp lettem elvalt egy 2 evessel es egy ujszulottel mint te,vegig abban biztam h jobb jon mert megerdemlem.Ezerszer jobb dolgom lett,a gyerekeimnek is,most latom igazan h milyen lenne ha az exferjem lenne az apaminta,nem az uj parom.Jah es a valasomban a legjobb dolog az volt h anyosomtol megszabadultunk.Most tavbol probal belekotyogni az eletunkbe de mar lepereg.Par ev alatt kikeszitett volna,amugy a mi kapcsolatunkba is beleszolt napi szinten csak en sem mertem visszaszolni neki,a ferjem meg ramtolta a dolgot.Szoval hidd el,a ferjed nem fog megvaltozni,nem eleg tokos h kialljon ertetek,meg a gyereketek sem erdekli annyira h megjavitana ami elromlott. Menj bele a kozos megegyezesbe,erosebb vagy mint gondolod.
2016. júl. 4. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!