Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Érdeklődök arról, hogy válás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érdeklődök arról, hogy válás után mennyi idő alatt lehet talpra állni mind anyagilag mind lelkileg?

Figyelt kérdés
Lelkiekben nagyon magam alatt vagyok, és nem akarok elválni, de nem tudok ellene tenni. Anyagi téren meg 4 órás munkám van aminimálbérért, családi pótlék, meg esetleg gyerektartás. Ezek összesen jóval 150000 alatt vannak. Hogyan lehet ennyiből megélni három embernek rezsit fizetni, ételt venni, ruházkodni. A téli időszakban a fűtésszámla havi 50-60ezer. Víz villany kábeltévé internet telefonszámla kb.45ezer. Kell az iskolába fizetni az etkezésért havi10ezer. Nincs albérlet, de hiteles a ház. A részem ott is 22ezer ft. A buszbérlet hármunknak kb10ezer. Ez a fűtésszámla nélkül cirka 90000. A téli időszakban nem jut majd kajára sem. Pedig szeretnék autót venni, nem állandóan buszozni. Semmi nem jön ki a fizetés munkabér gyerektartás trióból. Hogy a francban lehet így megélni? Mások hogyan csinálják? A férjem a közös cégünket Nekem adja 100%-ban. Mivel ő dolgozott benne már nem keres a cég semmit. Nem tudom mi lesz így velünk.
2016. jún. 17. 20:24
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Ez a tanulas ara

Band meg amit tettel legy alazatos de ne veszisd el magad.

Rendbe fog jonni minden mindig van megbocsajatas es ujrakezdes

2016. aug. 24. 13:13
 32/41 anonim ***** válasza:

Szerintem keres egy 8 órás melót, vasalj be annyi gyerektartást amennyit csak bírsz és igényelj segélyeket az államtól, önkormányzattól. 2 gyereket egyedül nevelő szülőknek sok minden jár. Ruhákat, élelmiszerccsomagokat kaphatsz segélyszervezetektől is. Ha kertes házban laksz, akkor próbálj meg gyümölcsöt, zöldséget termeszteni. Télen ne legyen melegebb a lakásban 20 foknál, inkább öltözettek fel. Ezáltal lehet egy csomót spórolni a fűtéssel. Ha a gyerekek egyneműek akkor akár egy szobába is mehetnek és akkor azt a szobát nem is kell fűteni. 2 gyerekre 25 ezer adójóváírás jár és kb. 30 ezer családi pótlék az egyedülálló anyukáknak. 6 órás állásodat próbáld 8 órásra cserélni ha tudod.

Mennyit keresel most? Férjed mennyi gyerektartást fizetne neked?

2016. szept. 10. 13:24
 33/41 A kérdező kommentje:
Szia. 6 óra munkára majdnem 70000ft-ot kapok. Amit a férjem adni akar az 40000ft maximum. A családipótlék 30000ft. Ez így 140000. Ebből a hitel rámeső része 22000ft. Víz, villany telefonszámla 36000, internet televízió 9000ft. Buszbérlet gyerekeknek 4000, nekem jó 6000. A kettő gyerek egy szobában van. Gázszámla minimális, 10000ft. Amig nem vagyunk elválva nem lehet semmit intézni, iskolai önkormányzati segítség. Majd ha vége a válásnak. Így oda még fizetni kell. A gyerekek edzésre járnak, vinni-hozni kell őket. Buszhoz kötve ez kb. 2.5-3 óra. A lényeg marad 50000ft jó esetben hármunknak ételre italra ruházkodásra edzés tagdíjra, és fűtésre. Télen a fűtésünk kb.50000 ft. Ha nem lesz segítség a hétköznapokra, még hat óra mellett is 13-14 órát kell toppon lenni. Ezt úgy érzem nem bírom. Kilátásom sincs ebből kikerülni.
2016. szept. 10. 18:48
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
Lehet az lenne a megoldás ha a házat eladnátok és albérletbe mennétek. Egy kis téglalakásban a gáz soha nincs 50 ezer forint. Vagy mi lenne ha kiadnátok a házat albérletbe és nem adnátok el? Bár ebbe gondolom a volt férjednek is lesz beleszólása
2016. szept. 11. 14:04
 35/41 A kérdező kommentje:
Eladni nem akarja, meg nincs is értelme. Ha eladjuk fejenként marad 3.5 millió kb. Lakást venni édeskevés. Az albérlet kettő gyerekkel cirka 80000ft lenne ha kisgyerekesnek kiadnák. Ha elköltözünk akkor a férjem marad a házban. Jól nem lehet ebből kijönni.
2016. szept. 11. 21:08
 36/41 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon úgy tűnik,hogy mindenre a kifogást keresed a megoldás helyett. Bárki bármit ír,az nem jó neked.Nem azért nem akarod eladni a lakást,mert veszteség lenne,hanem mert nem akarod ott hagyni a férjed,ez az utolsó kapaszkodód belé.

A gyerek,ha lázas el kell hozni a napköziből. Mivel a munkáltató tisztában van azzal, hogy egy anyát alkalmaz, ezért kivételes esetek MINDIG adódnak,amikor a munkavállalót elengedik. A gyereked se havonta / hetente / naponta lesz lázas.

Tegyük fel,ha te neked menne 40 fokra a munkahelyeden a lázad fel, szerinted nem mehetnél haza?

Plusz ott az édesapja is,aki el tud menni érte,ha valami adódik,ezt simán meg lehet beszélni.És mindjárt nem 70.000-t dolgozol, hanem min. 100.000-t. Plusz kafeteria, juttatások, helyfüggő,hogy hova vesznek fel.

Azt tök jól ki tudod számolni mennyi a bevétel/kiadásod és milyen szar neked,de arra nem keresel semm megoldást,hogy ez esetleg nőljön. Idejössz, kérdezel és mindent lehurrogsz.

2016. szept. 19. 22:51
 37/41 anonim ***** válasza:

Már írtam 2x, de írok megint egy választ.

Szóval szerintem is egy 8 órás munka jó lenne, akkor nem 70 ezret, hanem 90 ezret kapnál nettóban kb, ha a gyerek beteg akkor a férj is el tud menni érte, amúgy sem betegek a gyerekek olyan sűrűn.

És a 140 ezer forintos bevétel már 160 ezerre nőne + biztos vagyok benne hogy támogatásokat kapnátok az államtól/önkormányzattól. Ha a 2 gyerek ingyen ehetne a suliban már azzal sok ezer forintot spórolnátok havonta, de ehhez az kell hogy hivatalosan is elvált legyél.

Ha eladjátok a házat, megszabadulsz 22 ezer forintos hiteltörlesztőtöl. Az albérlet rezsivel együtt szerintem annyi lenne, mint most a ház fenntartása és a hitel együttvéve, de legalább maradna 3,5 millió forintod, ami nem kispénz. Bár elvált nő 2 gyerekkel nehezen talál sajnos albérletet, főleg olyat ahová be is jelentkezhet. Tehát ebben szerintem is igazad van, hogy nem biztos hogy megérné az albi a ház helyett.

Minél nagyobbak a gyerekek, annál önállóbak és így te is többet tudsz dolgozni és 16 felett őket is elküldheted dolgozni. Ha van kert, akkor termesszetek zöldséget, gyümölcsöt, tarthattok állatokat is. Lehet hívni "szakembert" aki pénzért levágja és feldolgozza őket (pl. tyúk, nem kell disznót tartani)

Szóval én azt mondom, hogy keress egy 8 órás munkát mindenképpen. Ha a férjed önként hajlandó 40 ezer gyerektartást fizetni, akkor azt fogadd el és ne pereld be többért, szerintem nem érné meg, sokan még ennyit sem adnak. Családi pótlék és adókedvezmény teljes mértékben téged illetne. 2 gyerekre havi 25 ezer az adójóváírás és 26 ezer a családi, de egyedülállóknak szerintem 30 ezer. Ezekre még jöhetne akár lakhatási támogatás az önkormányzattól vagy gyermekvédelmi segély nem tudom.

Mindennel együtt a havi nettó 190-200 ezer összejönne egy hónapban, aminek elégnek kellene lennie 3 embernek még télen is.

2016. szept. 20. 14:52
 38/41 A kérdező kommentje:
36-os. Igen kérdezek, de nem érzem azt hogy bárkit lehurrogtam volna. A 4órás állást 6órásra cseréltem. Az összes segélyt, segítséget akkor lehet intézni ha megvan a válás. A ház nem csak az enyém nem tudom eladni a férjem nem is akarja. Egy kétszobás albérlet Győrben nincs hetvenért, plussz rezsi. Már ha adnának ki két gyerekkel. Abban igazad van, hogy még mindig reménykedem. Dolgozok nyolctól kettőig, hazafele bevásárlás, háromra hazaérés. Fél négy óvoda, négy iskola kb fél öt edzés. Fél hat, és hat között indulás haza. Kb fél hétre otthon is vagyunk. Igaz csak hétfő- szerda- péntek. A férjem elment olyan helyre dolgozni ahol nincs mindennap itthon.
2016. szept. 20. 21:41
 39/41 anonim ***** válasza:
És a férjeddel mire jutottatok?
2016. szept. 24. 23:27
 40/41 A kérdező kommentje:
Semmire. Van munkája, keveset van itthon. Mikor itthon van próbálok hozzá közeledni, beszélgetni. Próbálom felhozni, hogy milyen jó volt együtt, de olyan érzelemmentesen válaszol. Mikor vársz egy bátorító szóra vagy csak odabújnál és semmi. Illetve nem is csak amikor odabújtam hozzá, szólt, hogy ezt nem kellene csinálnom. Amikor panaszkodtam valamiról, régebben átbeszéltük a gondot, és meglett a probléma oka, sikerült megoldani. Most a gondomat végighallgatta, és csak annyit mondott hogy kitartás. De azt is olyan szenvtelenül, hogy ilyenkor biztos vagyok, hogy elválunk. Mikor elmegy1-2 nap után meg bizakodok, hogy mikor megjön olyan lesz minden mint régen. Magyarul semmire. Köszönöm a kérdésed.
2016. szept. 25. 23:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!