Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érdeklődök arról, hogy válás után mennyi idő alatt lehet talpra állni mind anyagilag mind lelkileg?

Ez a tanulas ara
Band meg amit tettel legy alazatos de ne veszisd el magad.
Rendbe fog jonni minden mindig van megbocsajatas es ujrakezdes

Szerintem keres egy 8 órás melót, vasalj be annyi gyerektartást amennyit csak bírsz és igényelj segélyeket az államtól, önkormányzattól. 2 gyereket egyedül nevelő szülőknek sok minden jár. Ruhákat, élelmiszerccsomagokat kaphatsz segélyszervezetektől is. Ha kertes házban laksz, akkor próbálj meg gyümölcsöt, zöldséget termeszteni. Télen ne legyen melegebb a lakásban 20 foknál, inkább öltözettek fel. Ezáltal lehet egy csomót spórolni a fűtéssel. Ha a gyerekek egyneműek akkor akár egy szobába is mehetnek és akkor azt a szobát nem is kell fűteni. 2 gyerekre 25 ezer adójóváírás jár és kb. 30 ezer családi pótlék az egyedülálló anyukáknak. 6 órás állásodat próbáld 8 órásra cserélni ha tudod.
Mennyit keresel most? Férjed mennyi gyerektartást fizetne neked?

Nekem nagyon úgy tűnik,hogy mindenre a kifogást keresed a megoldás helyett. Bárki bármit ír,az nem jó neked.Nem azért nem akarod eladni a lakást,mert veszteség lenne,hanem mert nem akarod ott hagyni a férjed,ez az utolsó kapaszkodód belé.
A gyerek,ha lázas el kell hozni a napköziből. Mivel a munkáltató tisztában van azzal, hogy egy anyát alkalmaz, ezért kivételes esetek MINDIG adódnak,amikor a munkavállalót elengedik. A gyereked se havonta / hetente / naponta lesz lázas.
Tegyük fel,ha te neked menne 40 fokra a munkahelyeden a lázad fel, szerinted nem mehetnél haza?
Plusz ott az édesapja is,aki el tud menni érte,ha valami adódik,ezt simán meg lehet beszélni.És mindjárt nem 70.000-t dolgozol, hanem min. 100.000-t. Plusz kafeteria, juttatások, helyfüggő,hogy hova vesznek fel.
Azt tök jól ki tudod számolni mennyi a bevétel/kiadásod és milyen szar neked,de arra nem keresel semm megoldást,hogy ez esetleg nőljön. Idejössz, kérdezel és mindent lehurrogsz.

Már írtam 2x, de írok megint egy választ.
Szóval szerintem is egy 8 órás munka jó lenne, akkor nem 70 ezret, hanem 90 ezret kapnál nettóban kb, ha a gyerek beteg akkor a férj is el tud menni érte, amúgy sem betegek a gyerekek olyan sűrűn.
És a 140 ezer forintos bevétel már 160 ezerre nőne + biztos vagyok benne hogy támogatásokat kapnátok az államtól/önkormányzattól. Ha a 2 gyerek ingyen ehetne a suliban már azzal sok ezer forintot spórolnátok havonta, de ehhez az kell hogy hivatalosan is elvált legyél.
Ha eladjátok a házat, megszabadulsz 22 ezer forintos hiteltörlesztőtöl. Az albérlet rezsivel együtt szerintem annyi lenne, mint most a ház fenntartása és a hitel együttvéve, de legalább maradna 3,5 millió forintod, ami nem kispénz. Bár elvált nő 2 gyerekkel nehezen talál sajnos albérletet, főleg olyat ahová be is jelentkezhet. Tehát ebben szerintem is igazad van, hogy nem biztos hogy megérné az albi a ház helyett.
Minél nagyobbak a gyerekek, annál önállóbak és így te is többet tudsz dolgozni és 16 felett őket is elküldheted dolgozni. Ha van kert, akkor termesszetek zöldséget, gyümölcsöt, tarthattok állatokat is. Lehet hívni "szakembert" aki pénzért levágja és feldolgozza őket (pl. tyúk, nem kell disznót tartani)
Szóval én azt mondom, hogy keress egy 8 órás munkát mindenképpen. Ha a férjed önként hajlandó 40 ezer gyerektartást fizetni, akkor azt fogadd el és ne pereld be többért, szerintem nem érné meg, sokan még ennyit sem adnak. Családi pótlék és adókedvezmény teljes mértékben téged illetne. 2 gyerekre havi 25 ezer az adójóváírás és 26 ezer a családi, de egyedülállóknak szerintem 30 ezer. Ezekre még jöhetne akár lakhatási támogatás az önkormányzattól vagy gyermekvédelmi segély nem tudom.
Mindennel együtt a havi nettó 190-200 ezer összejönne egy hónapban, aminek elégnek kellene lennie 3 embernek még télen is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!