Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A hűtlen férj új nőjét hogyan szokta fogadni a környezete válás után? Családra, barátokra gondolok. Ti hogyan fogadnátok?
Egymásba szerettünk, ő nős, én szingli, mindkét oldalon 1-1 gyerek. Az övé még baba, az enyém már óvodás. Egy hete vagyunk együtt, de közös jövőt tervezünk. El akar válni és hozzám költözni 1 hónapon belül. A gyereke minden második napját és éjjelét velünk tölti majd, felesben nevelnék ugyanis tovább. Olyan leszek, mint valamiféle második anya az életében. Mivel babakorában csöppenek a képbe, így valószínűleg erős kötődésünk lesz egymáshoz. Az én gyerekem amúgy velem él. Nagyon szeretjük egymást ezzel a férfival, családdá akarunk válni. Később közös gyermeket is szeretnénk.
A válást mindenki ellenzi a környezetében, arról meg hallani se akarnak, hogy beleszeretett valaki másba. Még nem borított otthon amúgy, de fog. Tuti. Viszont ha megvalósulnak a terveink a közös életünkre vonatkozóan, elkerülhetetlen a környezetével való találkozásom. Szeretnék jóban lenni velük. A családjával, a baráti társaságával. Azt is furának érezném, ha a feleségével nem lennék beszélőviszonyban, hiszen a gyerkőc miatt szerintem ideális esetben mindenképp találkozni fogunk. Mire számíthat ilyenkor az új nő a férfi környezetétől? Mire figyeljek oda, ha jó viszonyt szeretnék mindenkivel? (Azon kívül persze, hogy ne szeressem el a másik nő férjét. Ez már ugyanis megtörtént, más tippet kérek.)
Kösz az érdeklődést, de ki kell ábrándítsalak titeket, tényleg úgy történnek a dolgok, ahogy elterveztük. A gyerkőc is tök jól alszik itt, csak az első este volt nehéz, akkor kicsit sírdogált, sosem aludt azelőtt az anyja nélkül, de hamar megbarátkozott a helyzettel.
Viszont az a válaszoló nagyon durva, aki szerint 10 éves koráig a gyerek ne ismerkedjen az apa barátnőivel. Akkor válás esetén 10 éves koráig vajon ő sem mutatná be a párját a gyerekének? Vagy az anyának szabad férfit hozni a gyerek közelébe, mert nem ő lépett ki a rossz kapcsolatból, hanem a férj, aki emiatt egy életen át büntiben lesz? Nagyon durván beteges gondolkodás ez a 10 évig ne találkozzon apa új párjával dolog... Elképesztőek vagytok néhányan. Magam is anya vagyok, tudom milyen félteni egy gyermeket. De azt is tudom, hogy a kontrollmánia és az elengedésre való képtelenség senki javát nem szolgálja. Mondjuk egy egyhónapos babával még el lehet nézni az ilyen beszűkült gondolatokat. Jó esetben pár év múlva, amikor önállóbb, függetlenebb lénnyé sarjad a gyermeked, már másképp fogod látni. Legalábbis remélhetőleg... mert nem csak a válás esetén lehet ez gond, hanem a hétköznapi elengedések terén is kihívásokkal küzdhet az, aki ennyire szélsőséges állásponton van. Jó babázást! Mindkettőnknek ;)
Kamukiralyno
Ocska ribi csalad szetkuru
En vagyok az aki 10 eves koraig nem hagyna jova a novel valo talalkozast kiveve akkor (es ezt kiemeltem), ha a no megbizhato es tobb eve egyutt vannak. De egy 4 honapos ismeretsegnel konkretan KIZART, hogy a gyerekem a nonel alhat.
Erted. Szted egy 1-7 eves gyereket, akire vigyazni kell (mert ugye ezert is gyerek) rabizok egy vadidegen nore rendszeresen ugy, hogy nem ismerem a nevelesi elveit, az eletvitelet, a moraljat, meg sosem lattam egy gyerekkel sem es sorolhatnam.
10 evesen a tortenet oke, mert akkor mar lelkileg nem tud akkora kart tenni a hulyesegevel, mert akkor a gyerek mar kepes arra, hogy szelektaljon es ugy ahogy de meg tudja magat vedeni baj eseten (pl ha a csaj veletlenul felgyujtja a lakast akkor ki tud rohanni, nyilvan extrem pelda), amire egy 1 eves nem kepes.
Az apjaval barmikor elmehet kettesben, de a novel kizart es mivel nincs arra garancia, hogy nem bizza ra a nore a gyereket mert o mondjuk hirtelen beugrik tulorazni, igy teljesseggel kizart, hogy amig kicsi ott alhat.
Nem erdekel az, hogy ez extrem, meg ertehetlen meg el lehet itelni, de nem lehet kiismerni valakit meg husz ev hazassag utan sem rendesen, nem fogok egy pszichopatat megkockaztatni sem.
Es akkor lassuk a kivetelt: a kivetel az a no akinek rendben van az ertekrendje es latom rajta, hogy alapvetoen egy teljesen normalis no de igy sem adom oda ejszakara 4 eves koraig. Ez van.
Szivembol orulok, hogy talaltal valami pasit akinek a felesege a par honapos gyereket atpasszolja neked ejszakara, de en nem ilyen vagyok es konkretan az ismeretsegi korombol sem ismerek senkit aki ezt tenne. Nem itelem el, az o dolguk, az o felelosseguk, de az en kolykom nem fog szeretokkel aludni egy ejszakat sem. Foleg ugy, hogy nem egy tartos kapcsolatrol van szo, es csak ido kerdese es jon a kovetkezo es a vicc az, hogy ezzel a ferjem is egyetert. O is azt mondta erre a kerdesre, hogy o tizszer meggondolna, h a gyereket kinek mutatja be.
Nem értem honnan veszitek hogy nekem adta ide a gyereket az anya. Természetesen az apa felügyeletére bízta, nem az enyémre. Nem velem volt a gyerkőc, hanem nálam az apjával.
Nem akarok meggyőzni senkit a történetünkről, nem számít ki mit hisz, de érdekesek a reakciók. Kezdem érteni, miért vannak kisajátításról panaszkodó elvált apák. Eddig azt gondoltam, biztos van valami vaj a fülük mögött, és okkal nem engedik hozzájuk a gyerekeket korlátlanul. Kezdem kapiskálni, hogy tévedtem. Félelmetesek vagytok.
56-os Bocs Nem fogalmaztam egyertelmuen,szoval ugy ertem h a ferjem nem alhat a gyerekkel amikor a baratnoje is ott van, nem vihetik el kozosen es hasonlok.
A legjobb baratnom 10 eve elvalt,szted a volt ferjenek hany noje ismerte a ket gyerekuket?Tiz ev alatt ketto. Nem csak a baratnom miatt,hanem mert a pasi is csak a komoly kapcsolatoknak akarta oket bemutatni, es vice versa.
Szuloi felelosseg,mindenki mashogy ertelmezi de nalam par honapos koraban az,h a ferjemnel ejszakazzon a gyerek ugy,h az uj csaja is ott van az kizart.
Ket het kuras utan hozzad viszi a gyereket
Huuu komoly beteg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!