Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van egy lakásunk, amelyben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van egy lakásunk, amelyben 4en élünk, a többi lent?!

Figyelt kérdés
A lakásban nagymamám (aki édesanyám anyukája), a szüleim akik most váltak el (16 év együttélés után), és én élünk. A lakás nagymamám nevén van, de apukám követeli a házból a részét. A kérdésem, jár e neki valami, mikor itt minden nagymamámé?
2016. máj. 20. 22:13
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Max annyi, ha volt valami beruházás a házba a házasság alatt ( felújítás, nyílászáró csere, tetőcsere,,ilyesmi), annak a felét. Vagy harmadát, attól függ, ki fizette.
2016. máj. 20. 22:19
 2/10 anonim ***** válasza:
38%
Egyes, ilyen az, amikor olyanok szólnak hozzá valamihez, akik totál nem értenek hozzá. Javaslom, hogy tanulmányozd át a magyar családjogi törvényeket!
2016. máj. 20. 22:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, én így tudtam, de akkor légyszi válaszolj a kérdésre, mert ezek szerint te tudod a helyes választ.
2016. máj. 20. 22:25
 4/10 anonim ***** válasza:
18%
Elvileg kovetelhet penzt a hazbol, mert 16 evig ott lakott es most nincs sajat otthona. Nemcsak s beruhazasok ra eso reszet, annal tobbet is. Van ra egy bonyult szamitas, ugyved meg tudja mondani. En is megdobbentem ezen. Amikor valtunk, es a ferjem hazaban eltunk elotte, a targyalason tolem is megkerdezte a biro, kovetelrk -e reszt az ingatlanbol, ill annak kivaltasat. Jo nagy kib...as lett volna a ferjemmel. Nem kertem. Szoval, igen, jar neki vnennyi pebz v tulajdonjog.... Es nemcsak hazassag eseten. Egyutteles utan is. Meg kell gondolni, kivel koltozik ossze az ember s jovoben...
2016. máj. 21. 07:44
 5/10 anonim ***** válasza:
Itt a nagymamáé a lakás, nem a feleségé.
2016. máj. 21. 09:29
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen, édesanyám nevén semmi nincs. A számlák is nagymamám nevén vannak, a berendezést is ő vette.
2016. máj. 21. 16:54
 7/10 anonim ***** válasza:
Nagymamáé a lakás, semmi sem jár a faternak. Nem a Nagymamával volt házas a fater, így nincs semmilyen házastársi vagyonközösségről és egyébről szó. Mehet amerre lát.
2016. máj. 21. 17:38
 8/10 anonim ***** válasza:
nagypapával mi lett? normál esetben ha meghalt, akkor a gyermekek öröklik a részét és így közös vagyonná válik, de ha ez nincs így és tényleg mama nevén van minden, akkor a faternak nehéz dolga lesz
2016. máj. 21. 18:57
 9/10 A kérdező kommentje:
nagyapám 22 éve meghalt, ő nem is élt ebben a házban
2016. máj. 21. 20:28
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor csak a beruhazasok ra eso reszet kovetelheti. Ha nincsenek meg a azamlak, szakertot rendel ki a birosag, felertekelik a beruhazast es a hazat is, stb. Az alapjan szamitjak ki, neki mi jar. Ha volt barmi felujitas, javitaa...
2016. máj. 23. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!