Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Apák nektek nem hiányoznak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Apák nektek nem hiányoznak nagyon a gyerekeitek?

Figyelt kérdés

Olyanoktól kérdezem akik elváltak és szeretik a gyerekeiket, és nem láthatjátok annyit őket mint szeretnétek.

Most fogunk válni és megőrülök a gondolattól hogy majd nagyon ritkán láthatom őket.

Valamint biztos hogy a kapcsolatunk sem lesz olyan egy idő után, főleg ha "pótapát" is kapnak...

Hogy bírjátok elviselni a gondolatot?

Öreg motorosok is íthatnak, ők hogy emlékeznek vissza, milyen lett a kapcsolatuk a gyerekekkel?

Meg lehet szokni valaha ezt az érzést? (tudom hogy nem) Milyen így élni?

2016. márc. 20. 00:48
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ, remélem nem lesz gond a láthatással és meg tudunk egyezni. Most annyiban maradtunk hogy nincs harag, legyünk beszélő viszonyban. Csak később se gondolja meg magát...

A negatív válaszolónak:

Nem tudhatod hogy én vagy bárki más mennyire szereti a gyerekeit, és nem csak összehozta mint ahogy te mondod.

Ja és nem azért hogy öreg koromban gondomat viselje, hanem mert szeretném végigkisérni az életét, tanítani, átadni mindazt amit én megéltem. Illetve segíteni, hátha nekik jobb lesz ezáltal.

2016. márc. 20. 16:19
 12/18 anonim ***** válasza:

Az én példám negatív, de azért leírom.

Apám harcolt értem (az új párjával), mikor váltak a szülők, végül anyámnál maradtam. Én még kicsi voltam, ebből nem sokat értettem. Soha nem neveltek apám ellen, de mégis kegyetlen volt az, hogy pl. megsértődött apám felesége, hogy nem töltöm náluk a szentestét, csak 25-én megyek, mert anyámat nem hagyom egyedül.

De igazából csak addig voltam fontos, míg lezajlott a válás. Mikor eldőlt, hogy anyámnál maradok, és ők vidékre költöztek, onnantól ha évi egyszer láttam, akkor sokat mondok. Egyszerűen nem volt fontos egy olyan gyerek, aki úgysincs ott vele...

Szóval, annak ellenére, hogy a mai napig szeretem az apámat (minden hibája ellenére), nekem sosem volt úgy apám, ahogy kellett volna. Anyám nem házasodott újra, szóval ilyesmi se volt a képben.

Bár az írásod alapján nem gondolnám, hogy te is így el akarnád hanyagolni a gyermekeidet, de az elején (gondolom) ő sem akarta, hogy így legyen. Figyelj rá nagyon, hogy az idő múlásával is ugyanolyan aktív maradjon a kapcsolattartás. :)

2016. márc. 21. 13:46
 13/18 A kérdező kommentje:

Utolsó igen ettől félek én is, ráadásul most úgy néz ki vissza akar költözni a szülővárosába...

Mindent megteszek hogy gyakran lássam majd őket, nem akarok olyan lenni mint a te faterod.

2016. márc. 21. 14:02
 14/18 anonim ***** válasza:

Lepontoztatok, de ha minden betűt nem is, és finomabban is tette, de a #12, a lényegben, engem igazolt. Sajnos. :-(

Ő is az apjára "haragszik", és sajnos ahogy az ő apjának sem volt, neked sem lesz erőd örökké küzdeni, azért, amit nem kapsz meg.

Nem bántani akarlak benneteket, csak már öreg vagyok ahhoz, hogy higgyek a csodákban. Jó szándékkal szóltam most is, és ezúttal is remélem, hogy tévedek.

2016. márc. 21. 20:05
 15/18 anonim ***** válasza:
81%

#14 Én nem haragszom az apámra, nem is gyűlölöm, ahogy korábban valaki (te?) kifejtette, kifejezetten írtam, hogy engem nem neveltek ellene. Ugyanúgy ő az egyetlen apa az életemben, amit ismertem, és a fenti válaszomat a legjobbat feltételezve róla írtam meg.

Tettem ezt annak ellenére, hogy most, felnőtt fejjel nyilván látom azokat a hibáit, amiket egy gyerek nem ismer fel. De a hibákat ugyanúgy látom anyámban is, aki felnevelt, szóval ez nem ezen múlik.

#12 voltam

2016. márc. 22. 12:53
 16/18 anonim ***** válasza:
90%
Ismerek olyan esetet, ahol átlagos apa-gyerek viszony volt, aztán a válás után lettek jobb viszonyba egymással.
2016. ápr. 1. 07:02
 17/18 anonim ***** válasza:

Szociális szakmában dolgozva, nagyon sok hasonló szitut látok.

Az anyával milyen a viszonyotok? Arra figyelj (de arra nagyon!!!!), hogy mindig a gyerek maradjon az előtérben, sose te magad, vagy a volt feleséged. Millió ilyen esettel foglalkozom, hogy gyűlölik egymást a szülők, és a gyereken csattan. Mert anyu korlátozza a láthatást, apu meg bosszúból (a gyerekekre hivatkozva, amihez nyilván joga van) naponta teszi a feljelentéseket.

A gyerekek meg végül nálunk kötnek ki, mert tönkreteszi őket az otthoni légkör. Holott azok az apukák is csupa jót akarnak, hogy dehát anyu új barátja ellenem neveli a gyereket, és ezt nem lehet, vagy de azt akarom, hogy többet legyenek velem, ezért harcolok, de hisz a gyerek mondta vasárnap, hogy anyu néha elfenekel, akkor szólok a bíróságnak...

(Anyukák részéről ugyanez megvan, sose csak az apa a hibás, most azért apukás példákat írtam, mert te magad is apaként kérdezel.)

Tudom, kívülállóként könnyű mondani, hiszen nyilván, akik ebben a helyzetben vannak, azok azt gondolják, hogy ők csak a legjobbat akarják a gyereknek... De azért jusson eszedbe a dolog, ha elfajulna a válás.

2016. ápr. 2. 13:54
 18/18 A kérdező kommentje:

17 es : nem vagyunk rosszban az anyjukkal jelenleg.

De ez bármikor megváltozhat, és nem miattam. Sajnos túl jól ismerem már... Én félreteszem a véleményem, de csak a gyerekek miatt, mert tudom ez már nem rólunk szól hanem róluk. Attól én is félek hogy ellenem fogja hangolni őket, igazából nem akarattal, csak például sokszor olyan dolgokat mond a gyerekek előtt ami rám rossz fényt vet, és egy gyerek nem tud bizonyos dolgokat még megérteni. Mindenesetre én nem fogok háborúzni vele az biztos. Próbálok arra törekedni hogy a gyerekeim szeressenek amiatt ahogy bánok velük, és mindegy legyen bárki bármit mond, vagy beszél ellenem.

2016. ápr. 3. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!