Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
6év körüli gyerekeitek hogyan vészelte át a
válásotokat? Mit tehetnék még, hogy kevésbé viselje
meg?
Én magam vagyok a 6 éves kisfiú, illetve voltam ezelőtt 23 évvel :) Az égegy világon semmire sem emlékszem belőle, de anyám szerint simán megértettem a dolgot, nem firtattam, hogy mostantól miért csak kéthetente egyszer, hétvégén van apu.
2010. ápr. 14. 11:22
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Ez egy kicsit megnyuktat,de lehet,hogy Te nem is voltál akkor annyira apás!
6 voltam,amikor elkezdődött a válás,8 mire elváltak...addig rajtam ment a huzavona...
mondjuk én már akkoris utáltam az apámat 8annak se nevezem),alkoholista volt,akitől ugy kellett elszökni...
ma igy visszagondolva hamarabb is válhattak volna...
22/L
2010. ápr. 14. 12:26
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi neked is!Én is rossz házasságban,alkoholista apa melett nőttem fel.Tudom miről beszélsz!Az anyukám egészsége tönkre ment 18 voltam mikor meghalt,Bár csak elváltak volna!
Mi már egy ideje csak gyerekek miatt vagyunk együtt,de ez sem egy jó megoldás és a gyerekek is megérzik.Bár a gyerekeim apja nem alkoholista és nem rossz a gyerekekhez sem.Bűntudatom van amiért a Fiam nem nőhet fel olyan boldog családban mint a lányom :(( Arra már gondolni sem merek,hogy hogyan fogja lereagálni a Fiam,ha majd valameikünknek uj kapcsolata lesz?!
Várok még hozzá szólásokat!!!
Sajnos nemrégiben mi is a válás mellett döntöttünk a férjem kezdeményezésére. A 10 éves gyerekünk eddig zökkenőmentesen fogadta, hogy apa elköltözött, szeret ott lenni nála, és egyenlőre nem kérdezősködik a miértekről.
2010. ápr. 14. 23:01
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm és remélem,hogy már túl vagytok a nehezén!A tegnap már a kisfiam is jobb hangulatban volt!Holnap elviszem újra az újházhoz,de már előrre csomóban van a gyomrom.Muszály,még költözés előtt beletörődnie.
Én is 6 éves kislány voltam, mikor a szüleim külön mentek, majd 8 múltam, mikor kimondták a válást. Apum volt, aki így felnőtt fejjel visszagondolva (most 27 vagyok) ocsmány módon Anyum legjobb barátnőjével lépett le, s a mai napig együtt is vannak, DE ennek ellenére semmi maradandó traumát nem okozott a válás, soha rossz szót nem hallottam Anyumtól arról, hogy milyen ember az Apám, és mai napig jó viszonyban vagyunk... szóval a szülők hozzáállásán múlik minden, és ahogy írtad, nálatok sincsenek hatalmas veszekedések, huzavonák... Én is azt mondom, a lehető legjobb dolog volt, hogy elváltak, 100szor elvált szülők gyerekeként felnőni, mint egy rossz házasságban élő szülők mellett, akik "ölik" egymást, boldogtalanok!
2010. ápr. 15. 17:48
8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!Sokat könnyítettél a lelkiismeretemen!Remélem,hogy egyszer a ficskánk is így vélekedik,csak most legyen túl rajta valahogy szegényke.De ténylek igyekszünk!
Kapcsolódó kérdések: