Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan dolgozzam fel azt, hogy a szüleim válni akarnak?
Ez a szüleid élete. Maholnap te is a sajátodat fogod élni, te is a választottaddal fogsz elmenni nyaralni, és nem a szüleiddel, fogadd el, hogy a ők is azzal akarnak nyaralni menni, akivel jól érzik magukat, és nem maradnak amellett, akit már nem szeretnek, csupán azért, mert neked ez lenne a kedvező.
Ettől függetlenül még lehetnek neked ők a legfontosabbak (még egy ideig), és neked nem kell egyikre sem haragudni. Ők egymástól válnak el, nem tőled.
Mindig is furcsának tartottam, amikor egyesek kiakadnak attól, hogy a szüleik el fognak válni. Talán azt gondoltam eddig, hogy csak a gyerekeknél van ez így, erre íme, itt egy 19 éves lány, aki pontosan ezzel a problémával küzd.
Az én szüleim is elváltak még kiskoromban, de engem később sem zavart. Egy régi, általános iskolás évfolyamtársaim 5. osztályos korunkban az ebédlőben is lazán kimondta, hogy az ő szülei is elváltak.
Ebből kifolyólag a következőt tudom tanácsolni: Ha két ember nem tud jól kijönni egymással, és megoldhatatlanok a problémák, akkor nincs egyszerűen közös jövőjük. Ezt tudomásul kell venni, bizonyára te sem szeretnél olyan emberrel együtt élni majd, akivel már nem tudod elképzelni a házasságodat. Nem erőltethetnéd, hogy a gyerek miatt maradjatok együtt, mert azzal csak a gyereket használnád fel eszközül a céljaid eléréséhez.
Az az igazság tudod, hogy ez nem a te ügyed. Ezt nekik kell megbeszélni. Tartsd tiszteletben a döntésüket, hamarosan neked már saját családod lesz, és akkor foglalkozhatsz annak építésével.
Még valamit fontosnak tartok leírni:
A kérdésed alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy még mindig támaszkodsz a szüleidre, ami azt jelenti, hogy te nem nőttél még fel, ezért visel meg ez az egész ennyire.
Javaslom, hogy viselkedj felnőtt, értelmes ember módjára. 19 éves vagy, hamarosan belépsz a 20-as éveidbe, és ha ilyen mentalitással alakítasz ki párkapcsolatot, akkor sok jóra nem számíthatsz.
Minden mi nem lesz csak semmiség.
Mind ketten ott maradnak neked.
Ezen nincs nagyon mit feldolgozni csak felfogni kell.
Azért felfoghatatlan számodra, mert gyerekesen viselkedsz, pont.
Egy értelmes felnőtt nő nem így viszonyul ehhez az egészhez. A kérdésed és a szóhasználatod alapján egy 13-14 éves kislány gondolkodásával rendelkezel, nem pedig a korodnak megfelelővel.
szerintem pedig simán érheti rosszul ez a dolog, egy 19 évest is, nem csak egy kisebb gyereket.
úgy lehet feldolgozni, hogy idővel..mint minden mást az életben. és megérted,hogy jobb lesz nekik külön.
Nagyon sajnalom! El tudom kepzelni milyen fajdalmas es sajnos nem tudsz tenni semmit. :( Ido kell, hogy feldolgozd. Talan lesznek meg kozos ebedek, ha edesanyad megbocsat. (En ismerek olyanokat is, akik kozosen nyaralnak)
Ne add fol a remenyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!