Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Normális a volt feleségem és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális a volt feleségem és a lányom? Külföldön dolgozom és horribilis összegű gyerektartást/zsebpénzt akarnak! Pert nyerhetnek?

Figyelt kérdés

2014-ben mentem ki Németországba a Bmw gyárban dolgozom. havi 1500 eurót keresek.

Elötte itthon egy Zala megyei autóipari cégnél kdolgoztam mint minőségellenőr. A fizetésem alapján kb 30.000 ft-ot fizettem gyerektartást,ez volt a 20%.

Most hogy kint dolgozom,havonta 150 eurót adok,ez kb 45 ezer ft. Emellett mikor itthon vagyok(3 hetente haza járok) veszek ezt azt a gyereknek,és némi zsbepénzt is adok neki ez általában 50 euró szokott lenni,kb 15 ezer ft.

Volt feleségem perelni akar h mivel sokkal több a fizetésem fizessek többet. 90 ezer ft-ot,jó 300 eurót akar. A lányom is folyton hisztizik mikor itt vagyok h neki nincs se cipője se semmmije. Nem veszek neki 3 hetente 20-30 eres ruhákat mert sztem nincs rá szüksége,vmint elektronikai dolgokat sem veszek. Karácsonyra vettem neki egy laptopot,most már újat akarna(egy jobbat),ezt se veszem meg.

Valóban többet keresek,de a kiadásaim is jóval több. Én úgy gondolom h korrektül támogatom a lányomat és fizetek magamtól több gyerektartást.

Van esélye a volt feleségemnek emelni a gyereltartáson? Jól tudom h nem veszi figyelembe a kinti fizetést a biróság? Ha emeltetni akar akkor mi alapján fogják megűllapitani a gyerektartást?

2015. ápr. 7. 22:23
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
79%

Nem a külföldi fizetés számít, hanem az azonos munkakörben Magyarországon dolgozók átlagfizetése, mivel külföldön nemcsak a fizetések magsabbak, hanem a megélhetés is többe kerül.

Nem derül ki, milyen munkát végzel Németországban, ha ha pl. összeszerelö vagy, akkor a mo-i összeszerelö munkakörben megszokott jövedelem az, aminek alapján a 20% járna gyerek után.

Az exfeleséged ennél többet hiába akar, nem fogják megítélni neki. (Söt elöfordulhat olyan eset is, hogy ha az általkereset túl alacsony, akkor még csökkentik is a jelenlegihez képest)

2015. ápr. 7. 22:29
 2/27 A kérdező kommentje:

Sima dolgozó vagyok a gyárban,nem vagyok se fönök se semmi. Túlórákkal keresek havi 1500 eurót.

Megnyugodtam,akkor ha nagyon ugrál a volt feleségem még a végén sima minimálbérből számolják a gyerektartást.

Most azért a minőség ellenőri fizetés alapján fizetett gyt-t toldom meg kicsit.

2015. ápr. 7. 22:32
 3/27 anonim ***** válasza:
94%

Milyen szerető volt családod van.

A feleséged megértem, de a lányod.... Hát ő nem semmi.

2015. ápr. 7. 22:33
 4/27 anonim ***** válasza:
95%
A lányt gondolom az anyja hecceli.
2015. ápr. 7. 22:35
 5/27 A kérdező kommentje:
Lányomat mta kinn dolgozok azzal traktrálja az anyja és volt anyósom h nekem itt habzsi-dőzsi van... Ő meg sajnos elhiszi.
2015. ápr. 7. 22:36
 6/27 anonim ***** válasza:
Hány éves a lány?
2015. ápr. 7. 22:36
 7/27 A kérdező kommentje:
17 éves lesz
2015. ápr. 7. 22:37
 8/27 anonim ***** válasza:
80%

Ne haragudj, de akkor szerintem hülye a lányod ha mindent elhisz amit mondanak neki, ráadásul 16 évesen.

16 éves kortól már kellene hogy legyen egy rálátása a dolgokra. Vagy a természetére erősítenek rá vagy tényleg mindent elhisz.

16 évesen én nem félévente könyörögtem minden cuccért, hanem örültem ha kaptam valami kicsit drágábbat is akár több évente.

2015. ápr. 7. 22:41
 9/27 anonim válasza:
Ne haragudj, de a lányod ostoba, ha mindent elhisz az anyjának... Én így a 13 éves fejemmel is tudom, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés, és még bűntudatom is van, hogyha kérek bármit a szüleimtől, pedig ha valamit szeretnék előbb-utóbb megkapom...
2015. ápr. 7. 22:45
 10/27 anonim válasza:
Nem azért, de a lányod ostoba, ha mindent elhisz az anyjának... Én így a 13 éves fejemmel is tudom, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés, és még bűntudatom is van, hogyha kérek bármit a szüleimtől, pedig ha valamit szeretnék előbb-utóbb megkapom...
2015. ápr. 7. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!