Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Normális a volt feleségem és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális a volt feleségem és a lányom? Külföldön dolgozom és horribilis összegű gyerektartást/zsebpénzt akarnak! Pert nyerhetnek?

Figyelt kérdés

2014-ben mentem ki Németországba a Bmw gyárban dolgozom. havi 1500 eurót keresek.

Elötte itthon egy Zala megyei autóipari cégnél kdolgoztam mint minőségellenőr. A fizetésem alapján kb 30.000 ft-ot fizettem gyerektartást,ez volt a 20%.

Most hogy kint dolgozom,havonta 150 eurót adok,ez kb 45 ezer ft. Emellett mikor itthon vagyok(3 hetente haza járok) veszek ezt azt a gyereknek,és némi zsbepénzt is adok neki ez általában 50 euró szokott lenni,kb 15 ezer ft.

Volt feleségem perelni akar h mivel sokkal több a fizetésem fizessek többet. 90 ezer ft-ot,jó 300 eurót akar. A lányom is folyton hisztizik mikor itt vagyok h neki nincs se cipője se semmmije. Nem veszek neki 3 hetente 20-30 eres ruhákat mert sztem nincs rá szüksége,vmint elektronikai dolgokat sem veszek. Karácsonyra vettem neki egy laptopot,most már újat akarna(egy jobbat),ezt se veszem meg.

Valóban többet keresek,de a kiadásaim is jóval több. Én úgy gondolom h korrektül támogatom a lányomat és fizetek magamtól több gyerektartást.

Van esélye a volt feleségemnek emelni a gyereltartáson? Jól tudom h nem veszi figyelembe a kinti fizetést a biróság? Ha emeltetni akar akkor mi alapján fogják megűllapitani a gyerektartást?

2015. ápr. 7. 22:23
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
79%
Tisztelet neked, kedves Kérdező: apa vagy, a szó legszorosabb értelmében: figyelsz a gyerekedre és gondoskodsz róla (az anyja mellett). A mentalitásodhoz csak gratulálni lehet: ne engedj egy tizenéves fogyasztói "kényszereinek", amelyek a kortárs-csoport - és persze a média - nyomására lépnek fel benne. Állj ellent a zsarolásának: a felesleges tárgyakra való igényeire mondj határozott nemet. Volt feleségedről inkább semmit..:( - szerencsére azonban nem sok esélye van, hogy beválthassa a követelőzését.
2015. ápr. 8. 13:53
 22/27 anonim ***** válasza:

"Ha 17 éves, akkor csak 1 évet kell még gyerektartást fizetned, nem? Az már csak 1 év."

Ja, de ezalatt az egy év alatt a 17 éves csaj az anyja hatására lerángatja az apjáról a bőrt is.

Kérdező, helyesen cselekszel, semmi értelme annak, hogy 3 hetente új laptopot, meg 30-40 ezer forintos ruhákat vegyél a kisasszonynak. Majd menjen el dolgozni, aztán rájön, hogy nem úgy szarjuk a pénzt, főleg a mai világban.

2015. ápr. 11. 19:18
 23/27 anonim ***** válasza:
Karácsonyra kapott laptopot és már újabbat akar? Már megbocsáss én pofont adnék neki nem laptopot. Nem sok zsebpénzt kaptam életemben, mindent magamnak gyűjtögettem össze szülinapi pénzből, stb. Te meg adsz neki 15 000 forint zsebpénzt azt sír hogy nincs semmije? Netán a végén még házasodni is kocsi alapján fog :)))
2015. ápr. 14. 22:07
 24/27 anonim válasza:
0%

Hát szerintem meg havi 450 ezerből elég soványka a 45 ezer. A maradék 400 ezret feléled?

És azért külföldön sem négy el annyi, ha valaki nem dőzsöl. Nem egy barátnőm dolgozik külföldön. Nyilván azért mentek ki, mert az az életszínvonal kevés volt nekik amit itthon 100 ezerből biztosítani tudtak. Jó részük takarító, éttermi munkás, kb annyit keresnek mint te és bizony habzsi dőzsi van. Havi szinten műszaki cikkek, drága ruhák, kozmetikumok. Külföldi nyaralás egy évben kétszer, plusz 2-3 alkalommal haza, olyankor millió ajándék haza. A fiam legutóbb egy Fisher Price jumperot kapott az egyiküktől. Emellett kint sem kuporgatnak, starbucksba, fridaysbe járnak. Én ezeken a helyeken akkor voltam amikor pont németben dolgozó nagynéném itthon volt és meghívta a családom (7 embert).

Szóval ha te nehezen jössz ki a pénzedből valamit rosszul csinálsz

2015. ápr. 19. 08:09
 25/27 anonim ***** válasza:

Utolsó: neked fogalmad sincs arró,, amibe beleszólsz.

Az általad olyan rengetegnek gondolt 450ezer kb 1500 Euronak felel meg. Egy egyszobás lakás bérlete havi 400-500 euro, plusz rezsi, ami minimum havi 100 euro, az utazás (bérlet vagy autó havonta 150 euro, kaja 250 (de csak ha diszkonterben vásárolsz, étterem már nem fér bele), alapkozmetik (szappan, tusfürdö, deo, fogkrém, sampon, mosószer, mosogatószer) 100.

Olyasmiröl, hogy ruha, szórakozás, még nem volt szó.

Most számold ki, mennyi az, ami ezután marad - mert max. 300-400 euro, ami nem igazán sok.

Az ismeröseid vagy hazudnak - ami a legtöbbször szokásos, vagy nem annyit keresnek, mint a kérdezö, de akkor nem takaritó vagy hasonló a munkájuk.

2015. ápr. 19. 08:33
 26/27 anonim válasza:
Ugyanebben a cipoben jarok! Kerdezo,kerlek vedd fel velem a kapcsolatot,ha meg latod a valaszom. Ertesitest kapok ha kommentelsz.
2015. ápr. 26. 21:16
 27/27 A kérdező kommentje:

Keresek 1500 eurót egy jobb hónapban.

Lakás rezsivel(társbérlet ráadásul): 550 euró

Kaja,tisztálkodószer,tisztitószer: 250 euró

Gyerektartás,zsebpénz: 200 euró

utazás haza 3 hetente: 200 euró

Szórakozásra,ruhára,félretenni és minden másra marad jó esetben 300 euróm.

Nem dözsölök pedig.

Utolsó,nem tudom miben tudnék segiteni. A volt feleségem belátta h nem tudna több pénzhez jutni,igy nem is ment végül biróságra

2015. ápr. 27. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!