Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális a volt feleségem és a lányom? Külföldön dolgozom és horribilis összegű gyerektartást/zsebpénzt akarnak! Pert nyerhetnek?
2014-ben mentem ki Németországba a Bmw gyárban dolgozom. havi 1500 eurót keresek.
Elötte itthon egy Zala megyei autóipari cégnél kdolgoztam mint minőségellenőr. A fizetésem alapján kb 30.000 ft-ot fizettem gyerektartást,ez volt a 20%.
Most hogy kint dolgozom,havonta 150 eurót adok,ez kb 45 ezer ft. Emellett mikor itthon vagyok(3 hetente haza járok) veszek ezt azt a gyereknek,és némi zsbepénzt is adok neki ez általában 50 euró szokott lenni,kb 15 ezer ft.
Volt feleségem perelni akar h mivel sokkal több a fizetésem fizessek többet. 90 ezer ft-ot,jó 300 eurót akar. A lányom is folyton hisztizik mikor itt vagyok h neki nincs se cipője se semmmije. Nem veszek neki 3 hetente 20-30 eres ruhákat mert sztem nincs rá szüksége,vmint elektronikai dolgokat sem veszek. Karácsonyra vettem neki egy laptopot,most már újat akarna(egy jobbat),ezt se veszem meg.
Valóban többet keresek,de a kiadásaim is jóval több. Én úgy gondolom h korrektül támogatom a lányomat és fizetek magamtól több gyerektartást.
Van esélye a volt feleségemnek emelni a gyereltartáson? Jól tudom h nem veszi figyelembe a kinti fizetést a biróság? Ha emeltetni akar akkor mi alapján fogják megűllapitani a gyerektartást?
17 éves lány már elég értelmes.
Ha legközelebb találkozol vele, üljetek le számolni. Vezesd le neki, hogy mennyit keresel, mennyi a lakbér, rezsi, benzin, élelmiszer, gyerektartás, gyerek zsebpénz, ruha..stb, és számolja ki, hogy mennyi marad. Szerintem meg fogja érteni, de most ebbe bele sem gondol, ha ketten duruzsolják a fülébe, hogy rá alig költesz.
Valamint 17 évesen az ember lánya már vállalhat diákmunkát, nem azt mondom, hogy suli mellett dolgozza agyon magát, de havi két napot ki lehet bírni egy kis zsebpénzért cserébe.
Azt kene megertetni a csaladdal, hogy a havi 1500 euro Nemetorszagban elegge gyenge fizetes, plane tulorakkal meg muszakpotlekokkal.
En is azt gondolom hogy korrektul jarsz el. A lanyod hisztijevel meg ne foglalkozz.
Nézd... többet fizetsz, mint amennyit itthon megítélnének a családnak és még zsebpénzt is adsz a lányodnak. Ezek után szerinted melyik bíróság mondaná azt, hogy fizess mégtöbbet? Lehet, hogy a gyereket nevelő szülőnek kicsit "több joga van", de azért ennyire szerencsére nincs.
Nem tartom kizártnak, hogy a volt feleséged is legalább annyira ostoba, mint a lányotok és ő komolyan gondolja, hogy te ott a pénzedben úszkálsz naphosszat. Én kihívnám a lányomat magamhoz a szünetben egy hétre. Ha nagyon akarja még kinti diákmelót is keresnék neki. Éljen veled csak néhány napig és lásson bele mire mennyi megy el és mennyi marad neked, amivel még szabadon gazdálkodhatsz.
Vidd el egyszer magaddal a lányodat egy hétvégére. Gondolom munkásszállón vagy egy lakásban élsz többedmagaddal. Mutasd meg milyen körülmények lejjebadását várja el tőled hogy neki új ruhája legyen. Ha esetleg lehet gyárlátogatás oda is vidd el, mutasd meg neki hol és mit szenvedsz azért a pénzért.
Mert egy 17 éves nem igazán tudja még h mi a munka, főleg nem a kétkezi (persze kivéve ha diákmunkázott már) és szembesíteni kell vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!