Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi változik az ember életében...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi változik az ember életében egy válás után?

Figyelt kérdés
2010. márc. 25. 09:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Az az energia, amit eddig agyalásra, idegeskedésre, önsajnálatra, veszekedésekre (ki mire) fordítottál, az most mind ott van, és egy csomó más hasznos és kellemes dologgal kapcsolatban a rendelkezésedre áll. Én ezeket felhasználva sokkal jobban és gyorsabban végeztem a munkámat nem csak a munkahelyemen, hanem a háztartásban is. Sosem ragyogott azelőtt úgy a lakás és ettől már jól éreztem magam:-) Sportolni kezdtem, mert volt rá energiám: ettől fizikailag éreztem jobban magam. És ha már ilyen jól érzem magam a bőrömben, az öltözködésre is jobban figyeltem (anélkül, hogy új ruhákat vettem volna). Vállaltam plusz munkát, ettől a pénzem is több lett. Szóval hajrá!
2010. márc. 26. 08:57
 12/18 anonim ***** válasza:
már írtam korábban, de most olvasom, h mennyi pozitív vélemény van, örülök, h nem volt olyan, h vénlány maradsz egész életedben és minden este morzsolgathatod a párnád....a válás nagy lecke, általában akit elkeserített a házassága az megkönnyebbül, boldogabb lesz, aki addig természetesnek vette a másikat és nem törődött vele, az meg általában rájön, h mit veszített és a következőt jobban értékeli.....szóval neki is jobb
2010. márc. 26. 10:57
 13/18 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy akár magunkban, akár nyilvánosan pedzegetünk egy ilyen kérdést, mi már gondolatban rég elváltunk. Persze, döntő az is, hogy a másik fél hogyan viszonyul majd ehhez. Rengeteg ember nem birja elfogadni az ilyen - többnyire már formális - veszteséget...hiszen akkor mondják ki véglegesen, hogy "Te már nem kellesz". Sokkal komolyabb, mint a szóban lezajlott dolgok, mert már papír is van róla. És az, hogy HOGYAN válunk el, bizony sokszor kihatással lehet egymás életére. Szóval szabadabban élek, járok-kelek, letettem a súlyt a vállamról. Ez OK. De bizony, nem minden esetben ilyen egyszerű. Gondoljunk csak az évek óta elhúzódó perekre, vagy arra, hogy netán egyedül fizeti valamelyik a hitelt, vagy utcára kerül valamelyik, vagy nem lehet elérni gyerektartás-ügyben mert elpárolgott külföldre, esetleg másféle ilyen-olyan dolgok... ha mindkét fél egészségesen és korrekt módon áll hozzá, a válás nagyon felszabadító lehet. Amennyiben nem, akkor is felszabadító... csak iszonyú nehéz és olyankor már jól jönne valaki, aki mellettünk áll... ha van egyáltalán olyankor valaki.
2010. márc. 31. 15:38
 14/18 anonim válasza:

Hatalmas változás és egyértelműen pozitiv. A kigyógyulási időszak nálam elhúzódott de megérte .Most tisztán és egyértelműen tudom hogy mit rontottam el és azt is hogy kit keresek.

36 N

2010. márc. 31. 17:20
 15/18 anonim ***** válasza:
15:38-as igazad van, az éremnek két oldala van, a kérdés így is hangozhatna: mi történik egy rossz házasságból következett válás után? mert a többség erre válaszolt.....persze van olyan mikor az egyik fél "megőrül" szerelembe esik és csak úgy lelép, a másik meg csak tátott szájjal néz, h most meg mi van, azt hittem együtt fogunk megöregedni....ekkor rossz utána, de nem feltétlen lesz szomorú az élet, mert a lelki társától senki nem válik el....igaz nem mindenki kapja meg az élettől a lehetőséget!
2010. márc. 31. 21:50
 16/18 anonim ***** válasza:
69%

Kiében? Érdekes, hogy erre senki nem gondolt. Mindenki csak magára. Én a gyerekre, gyerekekre gondolok. Mi változik az ő életükben? Sérülnek! Mindenképpen! Kortól, nemtől, szituációtól függően. Van, akinek a személyisége esik szét! Van, akinek az élete! Emberek! Társas lények vagyunk. Persze vannak kivételek; agglegények, vénleányok. De aki házasodik!! Az gondolkodjon el, miféle egyezséget köt!? A régiek úgy mondták: ásó-kapa válasszon el! vagyis a temetés! Nem vagyok szentfazék! Én is váltam! És könnyeimet nyelve nézem, mivé lesz a fiam!! Egyikőtöknek sem kívánom at az érzést! És azt se, amit a gyerek érez!!!

Nézzetek magatokba!!

2010. ápr. 1. 05:01
 17/18 anonim ***** válasza:

ha gyerek van egy házasságban mindent meg kell tenni, h megmentsük a kapcsolatot, de ha már nem megy pont az ő érdekébe ki kell mondani h VÉGE!!!

attól h nem mondod ki, attól még nem szereted majd a párodat, megy a hazugság, a sértegetés, a megcsalás és közben meg nem veszekszünk a gyerekek előtt? hát nem tudom egy gyerek szerintem érzi, h mi a helyzet.

Meg ugye vannak olyan esetek, amikben az apa erőszakoskodó, fölényeskedő, verekedős, agresszív.......hát ezekben az esetekben aztán baromira jó dolog a "család" egy gyereknek. Lehet kulturáltan is válni, továbbra is gondoskodni a gyerekekről. Én úgy gondolom, h a fiam nem érdemli meg h minden nap sírni lássa az anyját.....

2010. ápr. 1. 10:34
 18/18 anonim ***** válasza:
A gyereknek nem biztos, hogy az a jó, ha mindenáron együtt maradnak a szülei. Én egy 6 éves gyerekkel váltam. Persze fura volt neki, hogy onnantól nem apával lakunk. De még mindig jobb két nyugodt kiegyensúlyozott külön élő szülő, mint két idegbeteg mindig egymást maró szülő. Ha normálisan, viták nélkül további kapcsolattartással (a gyermek dolgaiban közösen döntve)tudnak elválni a szülők akkor nem minden esetben sérül a gyermek.
2010. ápr. 3. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!