Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez esetbe bármi si járna nekem?
Férjem még házasság elött vett egy házat. Elkezdtünk járni (nem volt papiron élettársi kapcsolat, épitkeztünk(anyja adta a pénzt neki) mikor elkészült a frissen felujitott ház összeházasodtunk. Azota állandoan azzal jön hogy az ö háza, ehhez semmi közöm.
IOrjam alá a papirt hogy a ház csak is kizárolag az övé válás esetén semmit nem kérhetek belöle.(nem számit mennyit segitettem neki épitkezés alatt(terhesen végigcsinaltam én irányiotottam én voltam itthon épitkezés alatt)
Tényleg ennyire semmi közöm ? nulla?
nincs tulajdonjogom oké kel a fenének de válás esetén tényleg semmi közöm hogy az én verejtékem is bnne van?
csak is az ingoságok fele járna --vagy pénzbe kiértékelve. Noha fél milliot keres egy honapba de mindig megkapom , azén házam itt az van amit én ondok. nem irtam alá a papirt ha orrom alá vágnak 5 év utan se irnám alá.
UI: hitelre vette a házat annO
házasságunk kötlése elött meg kocsira vett felé hitelt amit kifizettünk pár honapja teljesen.
Akkor ezek szerint a kocsihoz sincs semmi közöm igaz?
egy téglát sem vettél bele, de fele kéne???
az hogy megmondtad hova öntsék a betont, az semmi
A házhoz akkor se lesz közöd ha nem irod alá a papirt! A házasság alatt fizetett hitelek fele max
Meg ha a felujìtásrol van a mevedŕe számla, akkor annak egy része...
Aha jár, a szád!
Lakbért fizettél hogy ott laksz?
Ugye hogy ugye...
A tulajdoni lapon nem vagy rajta. A kocsinal se. Igy barmikor kirakhat a hazbol.
Ilyen a magyar torveny. Jo tanacs: vegyel magadnak egy lakast vagy berelj. Mert ah latom nagyon rossz a kapcsolat, barmikor utcara kerulhetsz.
Vagy legy nagyon kedves mostantol, mindent nyelj le, fozz neki, amit szeret naponta, ha meg ott akarsz lakni. Kiszolgaltatott vagy neki.
A házat a házasságotok előtt vette a férjed. Ő a tulajdonos, övé a tulajdonjog. Magyarán az övé. Az, hogy irányítottad a dogokat, az is egy dolog. Az is mindegy, hogy otthon voltál vagy a holdon, amikor az építkezés zajlott.
A jogot - válás esetén - nem érdekli a belefektetett energia, a "verejték", csak a tulajdonviszonyok. Válás esetén sem lenne közöd hozzá, mert a tulajdonjog az övé, az ő anyja adta a pénzt, te anyagilag sem járultál hozzá. Ott élsz és ennyi.
Amiből neked esetleg jár, azok a közös szerzemények, amiket közösen vettetek, amikbe a te pénzed is benne van (pl. szőnyeg, bútorok). Ha viszont saját pénzből csináltál valamit a házon, ami a ház értékét is növeli (pl. új parketta lerakás, új beépített bútorok, kazáncsere, akármi), amiket bizonylattal, számlákkal is tudsz igazolni, azok járhatnak, de ez is huzavona, míg visszaszerezhető.
Mindegy, hogy a férjed mennyit keres, a tulajdonjoghoz ennek sincs köze.
Az autó dettó ugyanez, ha az ő nevén van, akkor az övé. Ha a hitel törlesztésének összegéhez hozzájárultál, akkor az általad, a törlesztésre fordított összeg megillet, de nem egyszerű behajtani.
Mindenhol a tulajdonviszonyok számítanak.
Mivel - úgy tűnik - nem túl rózsás a helyzet és inkább a vagyoni dolgokra koncentrálódik, ügyvéddel konzultálj.
Próbáljátok meg egyébként a lehetőségekhez mérten intelligensen megoldani a dolgokat, mert - ahogy az egyik hozzászóló írta - elmérgesedhet úgy is a helyzet, hogy a férjed rosszabb esetben - mivel a ház az övé - elkezd lakbért kérni tőled az ott lakhatásodért.
Ez a ház akkor is az övé, ha aláírod a papírt, ha nem. És legrosszabb az, hogy ki is tehet onnan. Tehát - még mielőtt teljesen elmérgesedne a helyzet és ez megtörténne - jussatok valahogy dűlőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!