Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségemnek a válásunk után a fizetésem felét
ítélte meg a bíróság gyerektartásra 2 gyerkőc után.
Feleségem rokkantnyugdíjas kb 70000 Ft kap családi
pótlekra + rokkant nyugdíjra plussz tőlem 90000-et. "? "
Ha te nem tudod megoldani a gyerekeid nevelését akkor talán nem kellene alájuk tenned,mert igen,azzal,hogy tőlük akarsz elvenni alájuk teszel.Csóri anyjuk meg még beteg is,amibe teljesen le is fog épülni.Oké,nem kötelességed segíteni,de azért...a bíróság megszabott egy összeget,te pedig akkor láthatod a gyerekeidet amikor akarod.Nem tudom mit akarsz még? Illetve de,több pénzt,vállalj akkor másodállást,vagy keress jobban fizető melót,más nincs.Nem gondolod komolyan hogy az ex-asszony a gyerektartásból kezelteti magát,és persze hogy elmegy akárhova-akárkihez aki kecsegteti egy kis reménnyel.Mert meg akarja élni,hogy a gyerekei felnőjjenek.És ez a gyerekek érdeke is.Kicsit ne csak magadra gondolj,egy percig.A válás mindenkinek szívás!
2015. okt. 15. 07:08
Lehet,hogy nem egy tv-t nézünk,de nem válaszolsz,mit szeretnél? Kaptál itt tanácsokat,de egyik sem tetszik.
2015. okt. 15. 11:14
53/60 A kérdező kommentje:
52 válaszra: Próbálok egy másik szemszögből vitatkozni: Két ember saját elhatározásból együtt élésre adja a fejét. Lesznek gyerekeik. De rájönnek nem működik a dolog. Saját elhatározásukból, vagy valamelykük hibájából szétválnak. Az hogy a gyerekekről ettől fogva közösen gondoskodnak rendben van, de miért kellene az egyik felnőtt félnek gondoskodni a másikról?
54/60 A kérdező kommentje:
51-es válaszoló: 14 év házasság után váltunk el, pontosan ismerem a gyermekeim igényét és a vele járó költségeket. És hidd el ez az összeg amit kifizetek messze több mint amiből tisztességesen el lehet tartani őket. Nem írtam meg eddig, de mind 2 lábamban volt korábban mélyvénás trombózisom. Nekem is meg van a magam baja. Mehetnék rokira meg ilyesmi, de még nem adom fel mert a gyerekeim sorsa nekem is nagyon fontos. Örülök, hogy ezt a munkát el tudom végezni
55/60 A kérdező kommentje:
Még egy dolog, mint ahogy írtam is, a felességem 70e Ft-os jövedelméből ca.:26e Ft családi pótlék. Ami szintúgy a gyerekek miatt kap. Bár közös felügyeleti jogunk van a gyerkőcökre, nekem ebből semmi sem jut.
Azért kell gondoskodnod arról a másik emberről,mert ő gondozza,látja el a gyerekeidet,ő vele élnek egy fedél alatt,tehát a Te érdeked is,hogy kitudja fizetni a villanyszámlát,egyéb megélhetéshez,a gyerekek testi-lelki fejlődéséhez szükséges dolgokat.A családi pótlékból meg miért kapnál,ha nem veled élnek a gyerekek? Nem közösen nevelitek a gyerekeket,csak a felügyeleti jog osztott.
A magyar törvények szerint a gyt összege max az apa fizetésének 50%-a. Többet fizetsz,mint a fizetésed fele? Ha a kérdésre a válasz nem,akkor nincs nagyon miről beszélni.
2015. okt. 15. 22:45
57/60 A kérdező kommentje:
Az állításod első részére az a válaszom, ha már a törvényekről is szó van, ő gondoskodik a
tartásról én pedig a gyerek tartásához szükséges pénzről.Tehát neki a gyerekek tartása nem szivesség
hanem kötelesség, ahogyan nekem a tartás kifizetése.A családi pótlék pedig, megint csak a gyerekek
tartásával kapcsolatos költségekre illik fordítani.Ahogy fentebb írtam a fizetésem felét fizetem plusz elmaradt
gyerektartást is havi 30 e Ft-ként.A kérdésedre tehát a válasz: igen többet fizetek. Hangsúlyozom a problémám az
hogy a kifizetett gyerektartásból bőségesen lehet tartani a gyerekeket, mikor elváltam a fiam 11 a lányom 8 éves
volt elhiheted tudom miről beszélek.Természetese a volt feleségem sosem fogja azt mondani, hogy sokat kap.
Értem.De most azért fizetsz többet,mert hátralékot fizetsz.Az ha letelik,és nem csinálsz újabbat már nem fogsz többet fizetni.Nincs nagyon más lehetőséged,csak az,hogy bírósági úton kérd a csökkentést,de az,vagy sikerűl vagy nem.
2015. okt. 16. 06:47
Írtad, hogy nagyon magas a bejárással kapcsolatos költséged. Nem lehetne a munkáltatóddal megegyezni, hogy annyival csökkentsék a fizetésedet, amennyi benzinre megy el, és azt a pénzt megkapd valami más formában, pl. céges benzinkártyán? Akkor csak a maradék fizetésed feleződne, és megoldott lenne a bejárásod is.
2015. nov. 24. 12:50
ja persze ha fizud fele 90 akorr te máról holnapra élsz
ilyen idióta érzelem keltő baromságot
sajnáljuk már a psaikat
amúgy 2 gyerekre nem ittélik meg a fizú felét
2016. jún. 16. 00:44
Kapcsolódó kérdések: