Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Feleségemnek a válásunk után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségemnek a válásunk után a fizetésem felét ítélte meg a bíróság gyerektartásra 2 gyerkőc után. Feleségem rokkantnyugdíjas kb 70000 Ft kap családi pótlekra + rokkant nyugdíjra plussz tőlem 90000-et. "? "

Figyelt kérdés
A gyerekeket hét közben is láthatom ezért nem akarok elköltözni a közelükből ami a munkába járást megnehezíti. Napról napra élek a feleségemnek messze több gyerektartást fizetek mint amennyi a gyerekeknek elég és a saját magán kezeltetéseit is ebből a pénzből fizeti. Mit tehetek?

2015. okt. 5. 18:04
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
73%

Esetleg a cégeddel, ha olyan viszonyban lennél, tudnád kérni, hogy papíron csökkentsék a fizetésedet így muszáj lenne egy újabb bírósági ügyet futni.

A kérdés, mert amúgy látom én, nem vagy te ördögtől való, de mégis, mit számítana ha mondjuk 10.000 v. akár 20.000 forinttal kevesebbet kéne fizetned?

Értem én, hogy neked ilyen körülmények között sokat számítana de új életet ennyiből még messze nem tudnál kezdeni.

Neked igazából szerintem az böki a csőrödet, hogy úgy érzed, azt általad utalt pénz nem csak a gyerekeidre megy el, hanem a volt feleséged is költ belőle magára és ezt már nem veszi be a gyomrod, gondolom nem is túl szépen váltatok el, ha ilyen bírósági hercehurca is volt.

Véleményem szerint ezt a békát egyszerűen be kell nyelned. Senki nem fog a volt feleségedtől számlarészletezőt kérni.

És úgy sem lehet szerintem éveken át élni, hogy minden héten egymás hátába vágjátok a kést láthatáskor.

Közös nevezőre kell jutni ez a te, a volt feleséged és a gyerekeitek érdeke is, hogy legalább az ésszerűség és a hideg logika legyen a döntő a bosszú és a kikezdés helyett.

Biztos nem voltak egyszerű múltbéli események de ami a múlt, azt le kell zárni, most egy új élethelyzet van, ehhez kell igazodnotok, és ebben kell helytállni, legalább minimálisan, a gyerekeitek érdekében, összedolgozva. Ezt mindkét szülőek illik megértenie.

2015. okt. 5. 22:24
 32/60 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező,azért kell a nyári szünetben is gyt-t,mert nem a havi kiadásokra kell,hanem az éves költségek 1/12-re.Ha havi költségeket kellene fizetni,akkor változó lenne a gyt összege,hisz vannak időszakos kiadások,mint pl az iskolakezdés,vagy télen magasabb gyt-t hisz fűtésszezon van.

Ha 160 nm-n laksz egyedül,nem gondoltál arra,hogy kiadj bérbe szobákat? Az plusz bevételt jelentene neked is.

2015. okt. 5. 22:50
 33/60 A kérdező kommentje:

32 válaszoló: igen ezt tudom, vannak időszakos plusz költségek a 2 lényegileg nagy kiadást meg is említetted

szerintem nincs is több. De mondok pár példát mikre költ. Most a nyáron nagyon melegvolt kellet egy nagy

klima neki mert hát a meleg az meleg, persze a tv-t is kinőtték kellet egy új led tv, persze.. Teljesen ingyen kapott

egy elektromos rokkantkocsit teljesen újat amit az orvosa írt fel neki ezzel nem is lenne baj, dehát lassú volt neki vett hát egy gyorsabbat.

2015. okt. 6. 05:17
 34/60 A kérdező kommentje:

Csak hogy sírjak még egy kicsit még nem is említettem, hogy visszamenőlegesen - a különköltözésünk és a

hivatalos válás között eltelt időszakra is megállapított a bíróság elmaradt tartásdíjat 450e ft-ot. Ezt részletekben fizetem vissza 30e FT-ként.

Tehát 90e Ft tartásdíj + 30e FT részlet. És ez így hivatalos, így jogos. Mégegyszer írom 180e ft-ot keresek. Értem én hogy gyerköc ide meg oda de szerintetek ez nem túlzás már?

2015. okt. 6. 05:24
 35/60 anonim ***** válasza:
74%

és az elmaradt tartásdíj hónapjai alatt miből éltek?

Még egyszer kérdezem: miért váltatok el? Érdekelne. Miért nem adsz ki szobákat a házból vagy miért nem adod el és költözöl kisebbe stb? Miért nem akarod megoldani a problémákat sírás helyett? És ha neked nem elég a megélhetésre 90 ezer akkor szerinted nekik hárman mennyiből kéne élniük?

2015. okt. 6. 06:19
 36/60 anonim ***** válasza:
100%

Ha a volt feleséged ezeket a dolgokat ebből a jövedelemből,kitudta gazdálkodni,akkor tényleg egy ügyes asszony.Különben honnan tudod,hogy nem a 70-ből gazdálkodta ki,hanem a 90-ből amit Te adsz?

A Te szemszögedből,persze,hogy sok amit adsz,vagyis inkább úgy mondanám,hogy kevés ami nálad marad.Ezen csak Te tudsz változtatni.Keress plusz melót,vagy add el a házat,esetleg add ki albiba az üres szobákat.Miért nem fizettél gyt-t? Ha megtetted volna,most havi 30-al beljebb lennél.Rosszul szervezed az életedet.

2015. okt. 6. 06:45
 37/60 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy azt nem érted meg kérdező, hogy a bírói gyakorlat, illetve a jogalkotás a gyerektartásra azon az elven alapszik, hogy te fizetsz és úgy nagyon nem érdekli a bíróságot, hogy te mit tartasz soknak és mit nem. Ők végigveszik a vagyont, a körülményeket és az alapján hozzák meg az ítéletet.

Egy szabály érvényes, az odaítélt összeg nem haladhatja meg a jövedelmed 50%-át.

Az érdekes, hogy azt írod, az 50% mellé még elmaradást is kellett fizetned, mert az ahogy olvastam, törvényellenes, mert több tartozás esetén sem haladhatja meg a levonás az 50%-ot.

2015. okt. 6. 07:50
 38/60 A kérdező kommentje:

35 válaszra: A válás oka az volt, hogy a feleségem nem tudott elszakadni az annyától. Minden területen hagyta, hogy az anyja

befolyásolja. 14 év alatt nem tudtam vele kialakítan egy független közösséget. Végig azt éreztem, hogy az anyja véleménye volt

az elsődleges, nem az enyém. Az első néhány évben ez elviselhető volt de ahogy a gyerkek nöttek ez számomra egyre elfogadhatatlanabb

lett, míg nem válás lett a vége. Különlétünk első néhány hónapjában 50e Ft-ot adtam gyerektartásra. Viszont nagyon sokszor olyan

hangnemet ütött meg, főként a vagyonelosztással kapcsolatban amiért megharagudtam és ettől kezdődően nem fizettem gyerektartást, illetve

ezzel akartam ösztönözni, hogy mihamarabb indítsa el a bírósági eljárást. Az anyjához költöztek, az anyja

segítségével éltek. A házat kiadni itt ahol lakom nem lehet nincs rá igény. A kissebbe költözésen gondolkodtam, de ha erre a döntésre jutnék akkor

csak városba költöznék, mivel a gyerekeimen kívül nem köt ide semmi, de így a hét közbeni láthatás a 2 héti, hétvégi láthatásra korlátozódna, nekem pedig nagyon fontos, hogy a gyerekeket

hét közben is láthassam. Ebbe a fórumba azért írtam, mert remélem elhangzik, illetve már el is hangzott olyan felvetés ami közeleb visz ahoz hogy ez a probléma javuljon vagy enyhuljön.

Nem menekülök ettől a problémától, nagyon is keresem a megoldást. Ha mást vettél le a kommentjeimből akkor tévedsz.

2015. okt. 6. 11:49
 39/60 A kérdező kommentje:

31 válaszra Nem vagyok rosszban a volt feleségemmel, sőt a gyerekekkel kapcsolatos kérdésekben

kimondottan jól megértjük egymást. És igen az böki a legjobban a csőrömet hogy a feleségem magára költ a gyerek

tartásból.

A válaszok között valamiért említik, pl: 23 válaszban hogy 3 fő nehezen él meg ennyi pénzből. Nekem csak két gyermeket kell eltartanom

az hogy a volt feleség miből él meg nem érdekel, nem az én felelőségem Ráadásul a gyerek tartás nem azt jelenti hogy a gyerekek minden

költségét nekem kell viselnem. És ha belegondoltok nincs az a pénz amit gyerekekre nem lehet elkölteni. Ilyen alapon

ahogy néhányan gondolják havi, hogy csak egy számot mondjak 300e Ft is lehet kevés.

2015. okt. 6. 17:14
 40/60 anonim ***** válasza:
Nem a gyerektartásból élnek hárman.Ha azt nézed akkor a feleséged él 70-ből a gyerekeid meg havi 45-ből.Ez így csak rosszabb.A törvény azt írja a gyt-ről,hogy a különélő szülő pénzben az együtt élő szülő természetben gondoskodik a gyermekről.
2015. okt. 6. 17:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!