Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Feleségemnek a válásunk után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségemnek a válásunk után a fizetésem felét ítélte meg a bíróság gyerektartásra 2 gyerkőc után. Feleségem rokkantnyugdíjas kb 70000 Ft kap családi pótlekra + rokkant nyugdíjra plussz tőlem 90000-et. "? "

Figyelt kérdés
A gyerekeket hét közben is láthatom ezért nem akarok elköltözni a közelükből ami a munkába járást megnehezíti. Napról napra élek a feleségemnek messze több gyerektartást fizetek mint amennyi a gyerekeknek elég és a saját magán kezeltetéseit is ebből a pénzből fizeti. Mit tehetek?

2015. okt. 5. 18:04
1 2 3 4 5 6
 21/60 A kérdező kommentje:

19-es válaszadó: Köszönöm a véleményed és a felvetéseid. A gyerköcök már iskolásak, nem napközisek.

A beiskolázási költség kb 100e. ft volt. Ebben a könyvektől kezdődően az 1 évre való főbb ruházatuk benne van.

Mondhatom 2 havonta 10000ft a gyógyszer betegség esetén/átlagot írtam/. Egy 130 m" házban élnek . A mama a nagymama

és a feleségem a 2 gyerköccel. A rezsijük annyi mint az enyém bár én egy 160 m2 es házban lakom amit már rég eladtam volna,

de a gyerekeket bírósági végzés alapján hét közben is láthatom. Ha elköltöznék ezek a láthatások a 2 hetenkéntiekre csökkennének.

2015. okt. 5. 19:41
 22/60 anonim ***** válasza:

Hát pedig nekem 120 nettómból nehéz lenne eltartani a gyerekemet tartásdíj nélkül és mi csak egy 90négyzetméteres házban lakunk ketten. (én eladnám, de exem ragaszkodik hozzá, hogy megmaradjon. mondjuk amilyen árak itt vannak,a feléből nem tudnék tisztességes lakást venni)

Szóval 160 ezer három főre nem sok, ne is haragudj.

2015. okt. 5. 19:46
 23/60 anonim ***** válasza:
43%
Teljesen jogos, hogy ennyit fizetsz. Abba gondolj bele, hogy minden egyes forinttal a gyermekeidet rövidíted meg, ha nem adsz ennyit. Őket kell nézned.
2015. okt. 5. 20:02
 24/60 A kérdező kommentje:

Természetesen nem haragszm, sőt örülök, hogy véleményt írtál. A gondom az hogy a gyerekek

pénzügyi szükségleteit beleértve a rájuk eső rezsit, az orvost az iskolai költségeket a ruháztatást

havi 90e ft békés megyei viszonylatban messze fedezi. A ruháztatás turkálóból van megoldva. 3 asszony

van egy háztartásban a rezsi osztódik. Ha ez a lehetőség nem lenne a feleségem nem is tudná tartani a gyerekeket. De most még kicsik ahoz hogy én tartsam őket munka mellett a fiú 12 a lány 8 éves. Kényszerpálya van.

2015. okt. 5. 20:17
 25/60 A kérdező kommentje:
23 válaszoló: Azért saját életem lehet?
2015. okt. 5. 20:18
 26/60 A kérdező kommentje:
Elnézést 22 válaszolónak írtam az előzőt
2015. okt. 5. 20:19
 27/60 A kérdező kommentje:
Azt érzem , hogy ilyen feltételek mellett esélyem sincs egy új életre
2015. okt. 5. 20:32
 28/60 anonim ***** válasza:

Megoldást nem tudok,beszélned kell egy ügyvéddel.Biztos van valami jogi útja annak,hogy kevesebbet adj úgy,hogy ne veszélyeztesd a gyerekeid megélhetését,de neked is esélyed legyen normálisabb életre.

Modjuk a szüneteket nem értem,miért nem megy bele a volt nejed,hogy kevesebbet fizess,hiszen olyankor neked kell eltartanod a gyerekeket.

2015. okt. 5. 20:56
 29/60 A kérdező kommentje:
Kedves 28 válaszoló: Sajnos az ügyvédeken túl vagyok, nincs lehetőség kevesebb tartásdíj fizetésre, ha csak valami gond nem támad a jelenlegi munkahelyen. A nyári szünet alatt is, akkor is ha a gyerkőcök nálam vannak a tartás díjat mag kell fizetni törv. szerint.
2015. okt. 5. 21:40
 30/60 A kérdező kommentje:
A jelenlegi jog szerint nincs mit tennem, még csak arra sincs lehetőségem, hogy a volt nejem elszámoljon mire költi a kifizetett tartás díjat. Valaki tud, segítsen, kérem.
2015. okt. 5. 21:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!