Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségemnek a válásunk után a fizetésem felét ítélte meg a bíróság gyerektartásra 2 gyerkőc után. Feleségem rokkantnyugdíjas kb 70000 Ft kap családi pótlekra + rokkant nyugdíjra plussz tőlem 90000-et. "? "
19-es válaszadó: Köszönöm a véleményed és a felvetéseid. A gyerköcök már iskolásak, nem napközisek.
A beiskolázási költség kb 100e. ft volt. Ebben a könyvektől kezdődően az 1 évre való főbb ruházatuk benne van.
Mondhatom 2 havonta 10000ft a gyógyszer betegség esetén/átlagot írtam/. Egy 130 m" házban élnek . A mama a nagymama
és a feleségem a 2 gyerköccel. A rezsijük annyi mint az enyém bár én egy 160 m2 es házban lakom amit már rég eladtam volna,
de a gyerekeket bírósági végzés alapján hét közben is láthatom. Ha elköltöznék ezek a láthatások a 2 hetenkéntiekre csökkennének.
Hát pedig nekem 120 nettómból nehéz lenne eltartani a gyerekemet tartásdíj nélkül és mi csak egy 90négyzetméteres házban lakunk ketten. (én eladnám, de exem ragaszkodik hozzá, hogy megmaradjon. mondjuk amilyen árak itt vannak,a feléből nem tudnék tisztességes lakást venni)
Szóval 160 ezer három főre nem sok, ne is haragudj.
Természetesen nem haragszm, sőt örülök, hogy véleményt írtál. A gondom az hogy a gyerekek
pénzügyi szükségleteit beleértve a rájuk eső rezsit, az orvost az iskolai költségeket a ruháztatást
havi 90e ft békés megyei viszonylatban messze fedezi. A ruháztatás turkálóból van megoldva. 3 asszony
van egy háztartásban a rezsi osztódik. Ha ez a lehetőség nem lenne a feleségem nem is tudná tartani a gyerekeket. De most még kicsik ahoz hogy én tartsam őket munka mellett a fiú 12 a lány 8 éves. Kényszerpálya van.
Megoldást nem tudok,beszélned kell egy ügyvéddel.Biztos van valami jogi útja annak,hogy kevesebbet adj úgy,hogy ne veszélyeztesd a gyerekeid megélhetését,de neked is esélyed legyen normálisabb életre.
Modjuk a szüneteket nem értem,miért nem megy bele a volt nejed,hogy kevesebbet fizess,hiszen olyankor neked kell eltartanod a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!