Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Feleségemnek a válásunk után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségemnek a válásunk után a fizetésem felét ítélte meg a bíróság gyerektartásra 2 gyerkőc után. Feleségem rokkantnyugdíjas kb 70000 Ft kap családi pótlekra + rokkant nyugdíjra plussz tőlem 90000-et. "? "

Figyelt kérdés
A gyerekeket hét közben is láthatom ezért nem akarok elköltözni a közelükből ami a munkába járást megnehezíti. Napról napra élek a feleségemnek messze több gyerektartást fizetek mint amennyi a gyerekeknek elég és a saját magán kezeltetéseit is ebből a pénzből fizeti. Mit tehetek?

2015. okt. 5. 18:04
1 2 3 4 5 6
 11/60 A kérdező kommentje:
A helyzet az hogy Békés megyében lakom ahol ca.:100000,- Ft az átlag kereset. Ahoz hogy ezt a 180000 Ft-ot megkeressem 25000 ft a bejárási költségem. marad 65000 Ft-om. Spórolok mint az állat de 25000 ft rezsi alatt nem jövök ki. A volt feleségem az annyával és a nagyannyával él egy háztartásban.Nem sajnálnám ezt a pénzt ha a gyerekekre költödne, de nekem nem a feleségem megélhetését kell biztosítanom hanem a gyerekekét.
2015. okt. 5. 18:45
 12/60 anonim ***** válasza:
33%

A kérdező azt kevesli ami neki marad,adna ő többet is ha magasabb lenne a fizuja,de napról-napra él a maradékból pénzből.

Ez egy nehéz helyzet és nincs rá megoldás csak ha plusz pénz kerül a képbe,amit csak plusz munkával lehetne előteremteni.

Állami gondozásról szó sincs,mindkét szülő él és virul.Viszont a bíróság nagy néha ítélhetné az apának is a gyerekeket csak hát nem ilyenek a törvények.Váláskor mindig a férfi az aki nagyobbat szív.

2015. okt. 5. 18:48
 13/60 A kérdező kommentje:
1 válaszra: 14 év házasság után váltunk el. A gyerekek havi költsége sosem volt több havi 50e ft-nál. Magán kezelések alatt ne klinikákra gondolj hanem alternatív gyógymódokat A volt feleségem egyébként Szklerózis multiplexes.
2015. okt. 5. 18:52
 14/60 A kérdező kommentje:
2 válaszra: A feleségem megélhetése nem érdekel, a probléma az hogy havi 90 ft-t messze több mint amire a gyerekeknek szüksége van. Számomra felfoghatatlan volt hogy a nyári szünetben amikor is a gyerekek 4 hetet nálam tölthettek arra az időtartamra is kell a gyerek tartást fizetni. Mikor az exet kértem engedjen el egy havi gyerek tartást emiatt mert rendes programot tudnánk csinálni azt mondta: inkább nem engedi.
2015. okt. 5. 18:58
 15/60 anonim ***** válasza:
59%

10# vagyok. Az én anyám is SM-es volt. Szerintem nem kéne sajnálnod, ha kezelésekre (is) költ, mert ha nem teszi, akkor maholnap nem lesz, aki nevelje a gyerekeidet. (Így se lesz, sajnos)

Te magadhoz tudnád venni a gyerkőcöket?

2015. okt. 5. 19:01
 16/60 anonim ***** válasza:
Én is békés megyei vagyok de azért 160 bol havonta 1 anya és 2 gyerek boldogan el van ...
2015. okt. 5. 19:01
 17/60 A kérdező kommentje:
10 válaszra: Mint ahogy írtam a válás óta nekem a gyermekeimről kell gondoskodnom. A feleségem rokkant nyugdíjat kap és rengeteg kedvezményt minden téren. Miért nekem kellene gondoskodnom róla.
2015. okt. 5. 19:08
 18/60 A kérdező kommentje:
Hivatalos úton hogyan lehetne ez ellen védekezni?
2015. okt. 5. 19:17
 19/60 anonim ***** válasza:
61%

No és a számlák? A gyerekem óvodai étkezése majdnem 10 ezer és mák kártyánk van mert tartós beteg.(tehát fél áron eszik) Itthon is eszik, óvodába ruha, cipő, tisztasági csomagot bevinni negyedévenként (bár nem hinném hogy negyed évente 3 csomag 100-as papírzsepit, 2 konyhai törlőkendőt, 2 folyékony szappant, 6 tek wc papírt és 3 cs. szalvétát használ el, de ezt kell bevinni negyed évenként. Hozzájárulás az anyagköltségekre évi 50 ezer ft. Ha beteg,a gyógyszerekre, vitaminra, orrspray-re majdnem 10 ezret ott hagyok.

Szerintem havi ötven átlagban kijön a gyerekre, pontosan a váratlanul felmerülő költségek miatt. (érts. egyik hónapban kevesebb, másikban több)

De tegyük fel, hogy nincs annyi. ha a feleséged a rokkant nyugdíját kezelésekre költi meg gondolom ő is eszik valamit, felmerül a kérdés: mi van a számlákkal? Szerinted a gyerekednek nem kell fűtés, meleg víz, villany?

Te egyedülálló vagy, te kereshetsz másodállást. A rokkantnyugdíjas exed aki a gyerekeidet neveli, nem nagyon. Ha szerinted 90 ezerből bőven kijön két gyerek, akkor te, egy felnőtt is, igaz? Hiszen a feleséged is boldogan él 70 ezerből?

És azt meg lehet kérdezni, hogy miért váltatok el?

2015. okt. 5. 19:21
 20/60 anonim ***** válasza:
11%
Hivatalos úton sehogy,a törvény ellened van és a döntés már megszületett.Próbálkozni lehet,de reménytelen.Csak időt és energiát pocsékolnál el,ráadásul a feleséged emiatt ellened hangolhatná a gyerekeket ha eddig még nem tette meg.
2015. okt. 5. 19:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!