Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségemnek a válásunk után a fizetésem felét ítélte meg a bíróság gyerektartásra 2 gyerkőc után. Feleségem rokkantnyugdíjas kb 70000 Ft kap családi pótlekra + rokkant nyugdíjra plussz tőlem 90000-et. "? "
A kérdező azt kevesli ami neki marad,adna ő többet is ha magasabb lenne a fizuja,de napról-napra él a maradékból pénzből.
Ez egy nehéz helyzet és nincs rá megoldás csak ha plusz pénz kerül a képbe,amit csak plusz munkával lehetne előteremteni.
Állami gondozásról szó sincs,mindkét szülő él és virul.Viszont a bíróság nagy néha ítélhetné az apának is a gyerekeket csak hát nem ilyenek a törvények.Váláskor mindig a férfi az aki nagyobbat szív.
10# vagyok. Az én anyám is SM-es volt. Szerintem nem kéne sajnálnod, ha kezelésekre (is) költ, mert ha nem teszi, akkor maholnap nem lesz, aki nevelje a gyerekeidet. (Így se lesz, sajnos)
Te magadhoz tudnád venni a gyerkőcöket?
No és a számlák? A gyerekem óvodai étkezése majdnem 10 ezer és mák kártyánk van mert tartós beteg.(tehát fél áron eszik) Itthon is eszik, óvodába ruha, cipő, tisztasági csomagot bevinni negyedévenként (bár nem hinném hogy negyed évente 3 csomag 100-as papírzsepit, 2 konyhai törlőkendőt, 2 folyékony szappant, 6 tek wc papírt és 3 cs. szalvétát használ el, de ezt kell bevinni negyed évenként. Hozzájárulás az anyagköltségekre évi 50 ezer ft. Ha beteg,a gyógyszerekre, vitaminra, orrspray-re majdnem 10 ezret ott hagyok.
Szerintem havi ötven átlagban kijön a gyerekre, pontosan a váratlanul felmerülő költségek miatt. (érts. egyik hónapban kevesebb, másikban több)
De tegyük fel, hogy nincs annyi. ha a feleséged a rokkant nyugdíját kezelésekre költi meg gondolom ő is eszik valamit, felmerül a kérdés: mi van a számlákkal? Szerinted a gyerekednek nem kell fűtés, meleg víz, villany?
Te egyedülálló vagy, te kereshetsz másodállást. A rokkantnyugdíjas exed aki a gyerekeidet neveli, nem nagyon. Ha szerinted 90 ezerből bőven kijön két gyerek, akkor te, egy felnőtt is, igaz? Hiszen a feleséged is boldogan él 70 ezerből?
És azt meg lehet kérdezni, hogy miért váltatok el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!